Anadolu Üniversitesi Sınavsız 2.Üniversite Başvuru Tarihleri

Yazımıza oy verir misiniz?

2013-2014 öğretim yılı açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.

İnternet Başvuru Tarihi 30 Eylül – 25 Ekim 2013
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 30 Eylül – 25 Ekim 2013
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 24 – 25 Ekim 2013

Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde “İkinci Üniversite” linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilirler. (Site internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir.)

İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz.

İkinci Üniversite başvuru koşulları aşağıdadır:

  • Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerinde veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
  • ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.
  • Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
  • Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
  • Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
  • Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
  • Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.

Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.

Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.

22 yorum

  1. sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum atananamamaktan ve biir ise yaramıyor olmaktan bıktım. iş sahibi olabilmek için bana açık öğretimden hangi bölümde okuma mi tavsiye edersiniz… teşekkürler.

  2. Hocam ben 2 yillik bilgisayar teknolojisi mezunu olacam kismetse ocagin 12 sinde sinavimi verip mezun olacam kismetse.mezun olduguma dair belge ile 4 yillik baska bir bölume gecebilir miyim? Ayrica 2 yillik bitirip +4 yillik okuyup toplamda 6 yil okumus olduguma gore mastır yapmis oluyorum degil mi hocam???

    • Bilgileriniz hatalı. 2 yıllık bitirdikten sonra DGS sınavına girerek 4 yıllık programlara gidebilirsiniz. 4 yıllık sonunda Lisans mezunu olursunuz. Yüksek lisans ve master çok farklı konular. 2 yıllık bölümün size hiç bir getirisi yok.

  3. Merhaba hocam kardeşim elektronik ve otomasyon programı elektronik teknolojisi bölümünden yeni mezun oldu 4 yıllık tamamlamak istiyor aöf den 2 yıllık üniv. Okuyup 4yilliga tamamlanabilir mi hangi bölümleri tercih edebilir başvurular ne zaman başlıyor. Teşekkür ederim.

    • Başvurular Ocak ayında idi. Şu sayfadaki 2 yıllıklara tercihte bulunabilir. Bunlardan birini bitirdikten sonra aşağıdaki 4 yıllık aöflerin 3.sınıfından devam edebilir.
      İKTİSAT
      ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
      KAMU YÖNETİMİ
      MALİYE
      ULUSLARARASI İLİŞKİLER
      İŞLETME
      KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

  4. Merhaba ben örgün adalet mezunuyum. Sinavsiz gecis hakki ile dgs ile isletme bolumune kaydoldum. Isletme yazdigim icin dgs ile hukuga gecme sansim biter mi?

  5. Ben üniversite hazırlık sınıfıyım ama okula gitmiyorum kaydım duruyo seneye de hazırlık sınıfı olcam yine de hazırlık sınıfı olsam da aöf’den tercih yapabilir miyim ? Bi de harç paramı yatırmak zorunda mıyım tercih yapmam için cevap verirseniz çok sevinirim

  6. Ben bi şey sormak istiyorum suanda bi üniversiteye kayitliyim ama acik ögretim fakültesine de kayit yaptirmak istiyorum kayit zamani gecti mi yoksa hala yaptirma sansim var mi ?

  7. ben önlisans ç.gelişimi mezunuyum açıköğretimden sosyoloji bölümüne sınavsız kayıt yapabilirmiyim yapabiirsem yaz dönemi kaytlarında başvurabilirmiyim ?

  8. MERHABALAR.Ben genel yerleştirmede aöf ilahiyat ön lisansa yerleştirildim ve kaydımı yaptım daha sonra ek yerleştirmede ilahiyat lisansa (iö)yerleştirildim. Ayın 7 sinde gidip kayıt yapmam gerekiyor.
    benim öğrenmek istediğim aynı anda her ikisini de okuyabilir miyim. yoksa lisans okumak için aöf kaydımı silmem mi gerekiyor?
    ikinci bir sorum :aöf kaydımı silersem ve ikinci üniversite kapsamında yine aöf den ilahiyat dışında bir bölüm tercih edersem tekrar kayıt parası ödemem gerekiyor mu yoksa daha önce ilahiyat ön lisans için yatırdığım harç onun yerine geçer mi?LÜTFEN ÇOK ACİL CEVAP BEKLİYORUM ÇÜNKÜ BİR GÜN SONRA KAYITLAR BAŞLAYACAK. TEŞEKKÜRLER.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*