Makine

Yazımıza oy verir misiniz?

PROGRAMIN AMACI
Makine Programı, Sanayi sektörünün üretim kademelerinde ihtiyaç duyduğu makine elemanlarının tasarımı ve üretimi, talaşlı ve talaşsız imalat tezgâhları, kaynak makineleri, pnömatik ve hidrolik sistemler, CNC tezgâhları ve AUTOCAD programları konularında yeterli bilgi birikimi ve iş becerisine sahip gerekli ara eleman ihtiyacını karşılamaktadır.

PROGRAMIN İÇERİĞİ
Makine programının öğrencileri, her türlü makinenin kullanılması, bunlarla ilgili üretim alanlarında imalata konu olan makine parçalarının tasarlanması, teknik resimlerinin çizilmesi ile ilgili konularda eğitim almaktadırlar. Bu programdaki dersler özellikle atölye çalışmaları ile birlikte yürütülmektedir.
Makine Atölyelerinde; Torna, Üniversal Freze, Matkaplar, Taşlama, 30 Tonluk Eksantrik Pres, Caka-Kenet Makinesi, Saç Kıvırma Makinesi, Kaynak Makineleri, Punta Kaynak Makinesi, Kollu Giyotin Makas gibi takım tezgâhları bulunmakta, talaşlı ve talaşsız imalat uygulamaları ile eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.
Günümüzde CNC teknolojisi hızla gelişmekte olup bu teknolojiye hakim eleman ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. CAD-CAM-CNC laboratuarı imalat piyasasındaki kalifiye teknik eleman taleplerini gidermek amacıyla ve bu doğrultuda öğrencilerin eğitim almalarını sağlanmaktadır. Bu laboratuarlarda öğrencilere bilgisayar ortamında tasarım programlarını kullanarak, yapmış oldukları çizimlerin doğruluklarını simülasyon programları sayesinde kontrol edilip; CNC programlama dilinde çizimi yapılan materyalin programı yazılarak CNC dik işleme merkezinde üretimi gerçekleştirilebilmektedir.

HEDEF
Bu programın hedefi; iki yıllık ön lisans öğrenimi sonunda öğrencilerimizi geleneksel imalat yöntemleri, tasarım teknikleri, malzeme seçimi, bilgisayarlı tasarım ve bilgisayarlı üretim yöntemleri konusunda temel bilgi ve becerilere, temel matematik ve fen bilimi bilgisine sahip olacak, en uygun üretim yöntemini seçebilecek, talaşlı-talaşsız üretim yöntemleri ile bilgisayarlı tasarım ve üretim yöntemlerini bilecek, uygulayacak ve gelişmeleri takip edebilecek teknik eleman olarak yetiştirmektir.

İŞ ALANLARI
Makine Programı öğrencileri mezun olduktan sonra her türlü makine imalat ve tasarımında görev alarak kamu kurumlarında, özel işyerlerinde veya kendi işlerinde çalışabilirler.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER
Döküm Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kalıpçılık Öğretmenliği, Makine Mühendisliği, Makine Resim Ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği, Metal Öğretmenliği, Metalürji Ve Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Öğretmenliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Tasarım Ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Üretim Mühendisliği.

Öğrenim Dili : Türkçe
Öğrenim Süresi : 2 Yıl

Endüstriye Dayalı Öğretim (STAJ)
30 iş günü

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*