İnşaat Teknolojisi

Yazımıza oy verir misiniz?

PROGRAMIN AMACI
İnşaat Teknolojisi Programı inşaat işlerinde mimar ve mühendisler tarafından yapılan plan ve projelerin uygulanmasında görev alabilecek nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlar.

PROGRAMIN İÇERİĞİ
İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri teorik derslerin yanında ağırlıklı olarak, bilgisayar atölye ve beton laboratuarlarında uygulamalı olarak bilgisayarda proje çizmeyi, beton ve zemin deneylerini, atölyede ise inşaat uygulamalarını gerçekleştirmektedir.

Laboratuvarlarda; Demir Çekme Basma Eğilme cihazı bilgisayar ve yazıcısı ile birlikte, Etüv, Elek Sarsma Makinesi, Hava Ölçer, Beton Test Çekici, Donatı, Demir tespit cihazı, Los Angeles ( Aşınma ) deneyi cihazı, Karot numunesi alma makinesi, Likit Limit, Plastik Limit belirleme deney aleti, Standart ve Modifiye Proktor cihazları bulunmaktadır.

HEDEF
Bu programın hedefi; iki yıllık önlisans öğrenimi sonunda öğrencilerimizi baraj, yol, hava alanı, konut v.b. inşaatlarında, beton, zemin laboratuarlarında görev alabilecek, inşaat sahasının topografik yapısını belirleyip, bu amaçla arazi ölçme teknik usullerini ve ölçme araç gereçlerinin kullanılabilecek, mimari proje çizimlerini kağıt üzerine ve bilgisayar ortamında paket programlarla, bireysel yeteneklerini, hayal gücünü de geliştirerek yapı maliyetinin hesaplarını da aktif bir şekilde yapabilecek, şantiyede imalat aşamasında kalıp, demir, beton, ince yapı malzemelerinin teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olacak ve bunların uygulanmasında kontrol görevi yapacak ve mesleki gelişmelere açık olacak şekilde yetiştirmektir.

İŞ ALANLARI
İnşaat teknikerleri, yapı malzemesi üreten ve satan firmalarda, bunun yanında deprem yönetmeliğinden sonra yapı denetim firmalarında inşaat teknikeri olarak kontrollük yapabilmekte, beton laboratuarlarında laboratuar şefi olarak, büro elemanı olarak, kendi açacak oldukları bürolarda çalışabilmektedirler.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER
İnşaat Mühendisliği ,Yapı Öğretmenliği

Öğrenim Dili : Türkçe
Öğrenim Süresi : 2 Yıl

Endüstriye Dayalı Öğretim (STAJ)
30 iş günü.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*