2015 YGS,LYS, Sınavsız Geçiş Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Yazımıza oy verir misiniz?

2015 YGS,LYS, Sınavsız Geçiş Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2015 YGS,LYS, Sınavsız Geçiş Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. Öğrenciler tercih sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle aşağıdaki adresten öğrenebilirler.

LYS YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılan üniversite merkezi yerleştirme sonuçları açıklandı.

2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 15 Mart 2015 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2015-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlandı.
Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
2015-2016 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

80 yorum

  1. HOCAM İZNİNİZLE BİR SORU DAHA SORMAK İSTİYORUM.2 YILLIK BÖLÜMDE HAZIRLIK OKURSAK ALACAĞIMIZ DERSLERİ 2.YIL MI ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ VE İKİNCİ ÖĞRETİMLER HAZIRLIK OKURKENCE HARÇ PARASI YATIRACAK MI? YANİ TOPLAM 6 KERE Mİ HARÇ YATIRACAĞIZ.TEŞEKKÜRLER..

  2. Sayın hocam kazandığım bölümde–İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir— Hocam böyle bişi diyor bu ne demek ben hazırlık programı görmek istersem ne zaman görmek zorundayım üninin ilk yılındamı yoksa 2 yıl bittikten sonramı sizce görmeliyim 1 yılım boşuna gidermi

  3. Hocam aklima takildi istedigim bolum den tekrar ek kontenjandan tercihde bulunucam once istedigim bolumun bos kontenjan olup olmadiginimi bilmem lazim aydinlatirsaniz?buro yinetimi ve sekretelik mezunuyum–tibbi sekreterlik sinavsiz gecis basvurusu yapmistim olmadi uzgunum inseellah ek tercihde yerlseme sansim olur…

    Birde aday islemleri sayfasina girince tercih sonuclari olarak birsey goremedim sadece tercih formum var (cevaplarinizdan dolayi teseekkurler hocam guzel bi hizmet vermektesiniz adaylara

  4. hocam öncelikle yardım ettiğiniz için çok minnettarım sizin sayenizde 2 yıl Ondokuz MAyıs bankacılık kazandım hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler okulda ki öğretmenlerimiz sizin kadar yardımcı olmadı desem yeridir hatta hiç olmadılar sizin gibi iyi niyetli sormlu hocalarımız olduğu sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez 🙂 hocam 2 yıllık bankacılık ve sigortacılıkta iş bulma imkanları biraz az diyolar torpil falan lazım diyolar 4 yıllığa tamamlarsam ekstra bi ing hazırlık görürsem bana faydası olur mu önerirmisiniz

    • Çok sevindim. Tebrik ederim. Üniversite yaşamınızda başarılar. Mesleklerin istihdam durumları hakkında bilgi sahibi değilim. Ama şu bir gerçek ki 4 yıllığa tamamlamanız yani lisans mezunu olmanızın yanında yabancı dil biliyor olmak size büyük avantaj sağlayacaktır.

  5. Hocam Sakarya Adapazarı Myo İnternet ve ağ teknolojileri kazandım kayıt için sakarya’ya gidip kayıt olabılırmıyım yoksa elektronik kayıt (zorunlumu) Hocam ?

  6. Selamlar ben bu sene elk.elktrnk mezunu oldum. Tercihlerime full ucak tek. Yazdim ilk 5dvlet , kalan 15 ozel uni ama ne yazik ki birsey kazanamadim , simdi tek umut yedek kont ile ozel uniye girmek (umut fakirin ekmegidir 🙂 ) sizce bu mumkun mudur son olarakta yedek kont ne zaman belli olur tesekkur ederim

  7. hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler okuldaki hocalarımız burda verdiğiniz bilgilerin gramını vermedi bize.. bilecik şeyh edebali üniversitesi pazaryeri myo da bilgisayar programcılığı kazandım.
    normal meslek lisesinden mezun oldum obp puanım 350, yerleştirme sonucunda ygs-1 187 puanla yerleştiğim gözüküyor. demek sınavsız geçiş kontenjanı dolu olduğundan düşük olan ygs puanımla yerleşebilmişim.. tekrardan teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

  8. hocam ben lojistik bölümünü kazandım kayıt için diploma istiyolar ben daha diplomayı almadım sorun olurmu arkadaş ağustosun ilk haftası verilcek demişti tüm yerlerde böylemidir geçmi verilir diploma

  9. hocam merhabalar ben omü sosyal güvenlik bölümünü kazandım kayıt yaptırmak için 3-7 arası diyolar daha erken yapılmıyormu bide ön kayıt diye bişey diyolar ön kayıt yapmamız gerekiyormu ben şehir içinde olduğum için üniversitenin gidip kendisine kaydolcam ön kayıt gerekcekmi

  10. Hocam sınavsı geçiş hakkımı kullandım fakat hiç bir yere yerleşememişim. Bu nasıl oluyor kendi ilimdeki myo bile beni almamışmı. Obp 322. Kendi bölümüme tercih yaptığım halde böyle olması saçma değil mi? Peki şimdi ne olacak?

  11. hocam ben burdur iö ye yerleştim metep dışından yaptım evim uzak okula gitmeden kayıt yapılabiliyor mu inernet üzerinden yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

  12. Hocam yardımınızı rica ederim.
    Mesleki açıköğretim lisesi ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ / ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ mezunuyum. METEB: Mersin. Mezuniyet puanım 310.30a denk geliyor.
    SInavsız geçiş için başvuru yapmıştım.
    İLk sırada puanımın biraz üstünde Mersin, İkinci sırada puanımın altında mersin (14,2,İ,97) sOnrasında hep puanımın altında ve 14,2,d,96 tercih ettim.
    30. sırada kendi puanımın 20 puan altında tercih yaptım: “Süleyman Demirel Ün. 109252 154 Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı YGS-1 50 50 290,50000 14,2,D,96” ama ona bile yerleşememişim. sorun ne olabilir? nerede hata yapmış olabilirim?

    • Kontenjanların %40’ı YGS puanlılara ayrılınca sınavsız geçiş yerleştirme öncelikleri daha fazlasını istemeye başladı. Mesela Süleyman Demirel Elektrik ,iletim son olarak 2015 mezunu,METEB DIŞI,323,80000 OBP puanı ve 21.03.1997 doğum tarihli öğrenciyi almış sizin OBP’niz düşük kalmış.

  13. mrb Hocam ben geçiş hakkımı kullandım . puanım 324 kendi bölümümde bir çok puanı düşük olan yere verdim fakat bir yer çıkmadı. ek tercihlere de yerleşmediğim taktirde sınavsız geçiş hakkım yanar mı ?

  14. Hocam Merhaba
    Yapmış Olduğum Ösym tercihimde hiç bir yere yerleşemedim .
    Sınavsız Geçiş Yerleştirme Önceliğim 15.2.D.97
    Obp Puanım 332

    Tercihimde Gazi Elektronik , Mekatronik Ankara Elektronik Haberleşme , Elektronik
    Hacettepe Elektrik Ve Kırıkkale Elektronik Haberleşme , Elektronik , Kontrol Ve Otomasyon YAzdım . Hiç Bir Yer Tutmadı ( Hocam Hepsi Birinci Öğretim Di )

    Ek Tercih Yapmak İstyorum
    Ek Tercih Hakkında Bilgi Verir Misiniz ?
    Hocam Ben Kırıkkaleyi Tekrar Yazmak İstiyorum Orda Okumak Oraya Yerleşmek İstiyorum Hocam Ek Tercihte Orda Bi Şansım Varmı ?
    1.Öğretim Veya 2.Öğretim

  15. normal üniversiteler yazdım tutmadı hiçbiri sınavsız geçiş hakkımı tercih etmedim hiçbiyer tutturamadınız yazıyor bu saatten sonra sınavsız geçiş hakkımı kullanabilir miyim

  16. Hocam merhaba ben meslek lisesi elektrik-elektronik 2015 mezunuyum tercihlerime mühendisliklerin sonuna iki yillik iü elektronik tek. de yazdim o tuttu. Ben tercih ederken sinavsiz gecis hakkimi kullanmak istiyordum ama yerlestirme turunde ygsk yaziyor. Ben seneye hazirlanip tekrar girsem sinava okul puanim duser mi? Bu arada sinavsiz gecis ile ilgili hic bir basvuru yapmadim, basvuru mu yapmam gerekiyordu?

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*