2015 İlahiyat Ön Lisans (Açıköğretim) Sınavsız Geçiş ve YGS puanlı Yerleştirme Sonuçları

Yazımıza oy verir misiniz?

2015 yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından pek çok sınavsız geçiş öğrencisinin yaşadığı hayal kırıklığını en fazla yaşayanların başında İmam Hatip mezunu olup İlahiyat Ön Lisans Açıköğretim programına tercihte bulunmuş olan adaylar geliyor. 2015 yılından önce kontenjanların tamamında öncelik sınavsız geçiş öğrencilerinde iken 2015 yılı merkezi yerleştirmeleri ile birlikte kontenjanların %40’ı YGS puanlı öğrencilere ayrıldı. Bundan dolayı eski mezunların rahatlıkla yerleşebildiği ilahiyat programlarına ancak son mezunların yerleşebildiğini görüyoruz. Aşağıda 2015 yerleştirme sonuçlarına ait bilgileri görebilirsiniz.


ilahiyat 2015 yerleştirme sonuçları

16 yorum

  1. Selamun aleykum hocam. Ygs sonucu ile anadolu universitesi acikogretim ilahiyat onlisans programina yerlestirildim. Kaydimi ne zaman ve nasil yapabilirim. Bilgilendirirseniz cok sevinirim. Tesekkur ederim.

  2. Selamun aleyküm hocam ben imam hatipden bu sene mezun oldum tercihlerde açıköğretim ilahiyat yazdım tuttu şimdi buna kayıt yaptirirsam seneye tekrar sınava girersem puanım kırılır mı

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*