Sınavsız Geçiş Başvurusu Nasıl Yapılır? 2015

Yazımıza oy verir misiniz?

Bildiğiniz gibi YGS başvuruları 5 Ocak 2014 tarihi itibari ile başlıyor ve 19 Ocak 2015’e kadar devam edecek. Sitemizi ziyaret eden adayların en çok sordukları soruların başında YGS başvurusu yada Sınavsız geçiş başvurusunun nasıl yapılacağı sorusu geliyor. Öncelikle başvuru yapacak adayların mutlaka ÖSYM Başvuru kılavuzunu bir kez okumalarını öneriyorum. (Kılavuzu buradan indirebilirsiniz.) 

Sınavsız geçiş başvuruları ile YGS başvurularının aynı zamanda yapıldığını daha önceden söylemiştik. İlk kez başvuruda bulunacak adaylar için yapacakları işlemleri burada özetlemek istiyorum.

* Başvuru formunu buradan indirin ve yazıcıdan çıktısını alın.

* Temel kimlik bilgilerini doldurun.

* Okul adı ve kodunu (kodu mezun olduğunuz okuldan öğrenebilirsiniz.) doldurun.

* Okul türü ve kodunu doldurun (Kılavuzda 82-83.sayfalarda yer alıyor) (Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Anadolu Teknik Lisesi vb.)

* Alan adı ve kodunu kılavuzun 84.sayfasından itibaren bulabilirsiniz.

* Öğrenim durumunuz ile ilgili seçeneğe kılavuzun 6.sayfasından uygun olanı yazın.

* YGS’YE GİRME İSTEĞİ: En çok tereddütte kalınan seçenek olmasından dolayı biraz daha ayrıntılı açıklayayım. Meslek lisesi mezunu iseniz, alanınızla ilgili sınavsız geçiş bölümlerinden birini tercih etmeyi düşünüyorsanız (kesinlikle alan dışı yada 4 yıllık düşünceniz yoksa)

* Formdaki diğer bilgileri doldurup, öğrenim bilgilerinizi okul müdürlüğüne onaylatın. (Bu kısım şu an son sınıfta olan yada beklemeli olan öğrenciler için geçerli. Eski mezunların bu işlem adımını yapmalarına gerek yoktur.)

*Başvuru formu ve dekontunuzla birlikte size en yakın ÖSYM başvuru merkezine (liseler) giderek başvurunuzu yapın.

“Sınavsız geçiş hakkım var, YGS’ye girmek istemiyorum, sadece sınavsız geçişe başvurmak istiyorum.”
seçeneğini işaretlerek 15,00 TL kılavuzun son sayfasındaki bankalardan birine yatırılacak.

Eğer meslek lisesi mezunu iseniz alan dışı tercih yapmayı yada 4 yıllık bölümleri düşünüyorsanız,
“YGS’ye girmek istiyorum.” seçeneğini işaretleyerek 50,00 TL’yi ilgili bankalara yatıracaksınız. 
Bu seçeneği işaretlediğinizde sınavsız geçiş hakkınız devam eder. Ayrıca 15 TL yatırmanıza yada her 2 seçeneği işaretlemenize gerek yoktur

 

NOT: Verdiğim bilgiler ilk defa YGS yada sınavsız geçiş başvurusunda bulunacak meslek lisesi öğrencilerine göre 2014 kılavuzundan faydalanarak yazılmıştır. İşlemlerinizi kılavuzu okuyarak kendinizin yapmasında fayda vardır. Sorumluluk kabul edilmez.

608 yorum

  1. Merhabalar hocam, ben lise sona gidiyorum hem açıktan okuyorum hemde meslekten çocuk gelişimi ve eğitimi okuyorum. Anladigim kadarıyla sinavsiz geçiş hakkimiz kalkmamış ben ygs için sınava girebilirmiyim ve başvuru tarihleri nezaman olucak şimdiden teşekkürler?

  2. merhaba hocam ben i.h.lisesi mezunuyum sinavsiz gecis hakkimi kullanmak icin ocak ayinda basvuruda bulunduum,cevremde universiteli kimse olmadigi icin tercih olayindan haberim yoktu,iki yillik ilahiyat bolumune kayit yaptirmak istiyorum bunun icin gecmi kaldim acaba cevap verirseniz sevinirim eski mezunlardanim bu konuda bilgi alacak kimsem yok,simdiden tesekkurler

  3. slmun alykm hocam acil cvplarsanz sevinrm,ben ilahiyata direk geciş hakkımı kullandım simdide tercih zamanı geldi iki tane okul secenegimz var biri eskişehir digeri erzurum ataturk ikisinide tercihe koymak zorundamıyız yoksa sedece birini secsek sorun olurmu?bide ataaturk unvrstsi icin iyi dgl diyolar sizin bu konuda biginiz varmı hangisi iyi yada daha avantajlı bana bu konuda yardmcı olursanız cok sevinirim cevabınızı bekliyorum cunku tercihlerin kapanmasına uc gunumuz kaldı saygılarla…

  4. Merhaba sağlık meslek hemşirelik 2011 mezunuyum mezun olduğum yıl sınava girmiş ve sadece barajı geçmiştim sınavsız geçişe başvuru yapmadım diye hatırlıyorum çalış aya başladım.. Şimdi açıköğretim sağlık kurumları işletmeciliği okumak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerek? Mezun olduğum yıl Sınavsız geçiş için basvuru yapıp yapmadığımdan emin olamıyorum ama açıköğretime hiç harç yatırıp başlamadım bu durumda (eğer sınavsız geçişe başvurduysam)sınavsız geçiş hakkımı kayıp mı ettim?

    • Sınavsız geçişte hak kullanımı ile ilgili sınırlama yok. Ancak sınavsız geçişte öncelik son mezunların olduğundan dezavantajlısınız. Birde bu yıl ocak ayında başvurmadıysanız seneye sınavsız geçişin kalkma ihtimali çok yüksek.

  5. Selamun aleykum hocam. Açık Öğretim Eskişehir Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümüne başvuru yapmak istiyorum. Üniversite kodunu nereden öğrenebiliriz yada siz yazabilir misiniz. Teşekkürler

  6. Selamun aleykum hocam ben maol Imamhatip lisesi okuyorum sınavsız geçiş için ocak ayında kayıt yaptirdim ve tercihler temmuz da olacak dediler nasıl ve nereden. Ve kacinda yapacağız bilmiyorum .bir de benim kredim tamamlanmadi bize temmuz 11 ve 12sinde ek sınav hakkı tanıdılar o sınavdan sonra yani kredi tamamlandıktan sonra ilahiyata devam edebilir miyim yoksa seneye mi kalır kredi bitmiş olsa bile diploma almak uzun sürüyormuş sanirim ne yapacağım hiç bilmiyorum diploma puanını diplomayı almadan da bu şekilde gösterip devam edebilecek miyim seneye kalmasını istemiyirum

  7. Merhaba hocam benim pazarlama bölümüne direk geçişim var Kocaeli’de oturuyorum ve istedigim myo marmara üniversitesi myo pazarlama ama meteb içi alıyor bunun için meteb dışına giriyorum ne yapabilirim istanbula ikametgahımı aldırsam meteb içi olurmuyum?

  8. hocam mrb. ben 2004 meslek lisesi, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunuyum. direk geçiş hakkımı hala kullanabilme şansım var mı? ve açıktan değilde 2.öğretim olarak kullanabilirmiyim?

  9. Hocam 2000 endüstri meslek lisesi mezunuyum 2 yıllık üniversite diploması almak için ne yapmam gerek alma şansım varmı bilgilendirirseniz memnun olurum simdiden teşekkür ederim.

    • Mezun olduğunuz alana göre 2 yıllık programlara geçiş hakkınız var. Mezuniyet yılınız eski olduğundan biraz zor ama belki sizin programlar eski mezunlardan alıyordur. 2.olarak YGS sınavına girerek 2 yıllıklara tercihte bulunabilirsiniz. Tabi Ocak ayında başvuru yapmalısınız.

  10. Meraba hocam ben meslek lisesi cocuk gelisimi mezunuyum 2014 yilinda mezun oldum ve sinavsiz gecis hakkimi kullanmadim sayisali kapsayan ygs1 den odyometri bölumunu kazandim 2014 yilinda ve okuyorum bu yil mezun olacagim ben tekrar ygs ye basvuru yapip 55 tl ucret yatirip sinava girdim sinavsiz gecis hakkimda otomatikten oluyormus zaten benim sormak istedigim ben sinavsiz gecis hakkimi kullanip cocuk gelisimine gecis yapabilirmiyim ve hocam ben sinavsiz gecis hakkimda kazandigim bolumu acikogretimden okumak istiyorum nasil olacak nasil bir yol izlemem gerekiyor bilgi edinmek istiyorum sizden cok tesekkur ederim boyle ilgili bir vatandas oldugunuz icin… ALLAH her daim sizide bizleri aydinlattiginiz gibi hep aydinlatsin

    • Amin. Sizlerden de Allah razı olsun. Hem Atatürk ün. hem de Anadolu Ün.de Çocuk Gelişimi aöf programı var. Ancak sınavsız geçiş kontenjanının tamamı son yıl mezunları ile doluyor. Yani geçen sene 2015 mezunları ile dolduğundan hiç 2014 mezunu alınmamış. Bu sene 2016 mezunları öncelikli olacağından 2015 lilere bile sıra gelmeyebilir. Ama yine de şansınızı deneyebilirsiniz. Bir de YGS-4 puanınız ek puanlı 250-260 arası oluyorsa YGS kontenjanından da girme şansınız olabilir.

  11. Hocam merhaba ben meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum ÖSYM’ye girip sınavda şansımıza denedıim fakat olmadı bunu. İçin sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum fakat Nasıl yapım tarıhleri ne Zaman bölümüme uygun bölümlere Nasıl baskıcım yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim şimdiden. Teşekkürler

  12. Hocam ben ygs için 50 tl yatırdım fakat sınavsız geçiş için para yatırmadım ne yapmam gerekiyor bilişim teknolojisi meslek lisesi mezunuyum ne yapmm gerrkir bana yardımcı olurmusunuz

  13. Hocam merhaba ben saglık meslek sonuncu sınıf hemsirelik bölümü ögrencisiyim iki yıllık sınavsız gecis hakkımı kullanmak istiyorum lakin kendi mezun oldugum sehirde degil calısmak isetigim sehirde tercih yapmak istiyorum basvuruları ne zaman nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz ?

    • Başvurular Ocak ayında YGS başvuruları ile aynı zamanda yapılıyor. Tercihler Temmuz’da http://ais.osym.gov.tr üzerinden normal tercihlerle aynı zamanda aynı şekilde yapılıyor. Yalnız burada önemli olan tercih ettiğiniz programın kabul ettiği okul türü ve METEB durumu. Yani sadece Anadolu Sağlık Meslek öğrencilerini alıyor olabilir ya da sadece kendi ilinden METEB içi alıyorsa il dışındaki bir okuldan mezun olan öğrenci o bölüme yerleşemez.

  14. Selami aleykum ben imam hatim son sınıftayım Ocak ayında yapılan sınavsız geçiş hakkını kullanmadım haberim yoktu yinede açıköğretim ilahiyat okuyabilirmiyim

  15. Hocam metep obp puani nedir bilmiyorum ben arkadaş dediğim iki eski mezun benim sınavsız geçişle gideceğim üniversiteye onunda gelmesini istiyoruz ama ikimizinde hangi üniversiteye gitcegini bilmiyoruz o ygs ben sınavsız geçiş yapıcam üniversite belirtmemi istemişsin hocam ama bizim için üniversite belli değil sadece aynı üniversite olsun

  16. Merhaba hocam acil cevap verirseniz cok memnun olacam. Ben iki yıllık on lisans okuyorum ama onunla birlikte ilahyat acikogretimi de okumak istiyorum imam hatip lisesi mezunuyum 2016 eylul acikogretim ilahyat basvurusunda bulunmak istiyorum ama 2016 ygs’sine basvurmadim imam hatipli oldugum icin direk gecis hakki mi kullanabilirmiyim yoksa ygs basvurmadigim icin gecis hakkimi kullanamiyor muyum?

    • Şu anda bir yüksek öğretim programına kayıtlı olduğunuz için sınavsız 2.üniversite kapsamında Eylül-Ekim aylarında Anadolu Ün. yada Atatürk Ün. başvuruda bulunabilirsiniz. (Acil yazmanıza gerek yok. Bilgisayar başında olduğum zaman müsait isem sorularınızı yanıtlıyorum.)

  17. Selamın aleyküm hocam. Ben bi arkadaşla aynı üniversiteye gitmek istiyorum ben meslek lisesi inşaat bölümü mezunu olucam ve sınavsız geçiş yapıcam arkadaşim ise 3 sene önce tarım meslekten mezun oldu o sınavsız geçiş değilde ygs puani ile inşaat okuyacak ikimizde 2 senelik aynı üniversiteye nasıl gideriz aylardır bu soruma cevap arıyorum şimdiden teşekkür ederim

    • Aleyküm selam. Ancak şu şekilde olabilir. Sizin sınavsız geçiş tercihi ile yerleştirme önceliklerinizin kesinlikle uyduğu yani okul türü, METEB durumu ve OBP puanınızın tuttuğu bir programın YGS kontenjanından yerleşebilmek için o programın YGS taban puanını almalı. Bir okul söylerseniz oraya göre daha iyi açıklayabilirim.

  18. merhaba,ben 11.sınıf kimya bölümü öğrencisiyim. üniversitede başka bölüm için sınava girsem ve istediğim puanı alamasam .Aynı yıl içerisinde sınavsız geçiş hakkımı kullanıp 2 yıllık kimya bölümü okuyabiliyormuyum ?

  19. Mrb ben düz lise mezunuyum.eskişehir aof halkla ilişkilerde kaydim var ama aktif değil uzun zamandır donuk.bu şeklindeyken atatürk aof yada İst aof ten başka bölüme kayıt yaptırıp okuyabilir miyim?bu iki aof ikinci Üniv için mi halkla ilişkilerden kaydimi sildirsem buralara kayıt yaptiramaz miyim?şimdiden TSK ederim.

    • Kaydınızı aktifleştirmeden sınavsız 2.üniversite hakkından faydalanamazsınız. Başvuruları zaten eylül-ekim aylarında o zaman aktifleştirip başvurunuzu yaparsınız. 2.üniversiteye yerleşirseniz diğer bölümden kaydınızı sildirirsiniz.

  20. Mrb. 2013 imam hatip mezunuyum.. geçen sene sınavsız gecis hakkımı kullandım hatta tercih yaptım ama diploma elimde olmadığı için universite kaydını yaptıramadım. Bu sene kayıt tarihî bitmis ama seneye ben yenıden sınavsız gecis yapabilir mıyım. Tesekkurler

  21. hocam merhabalar. ben açıköğretim lise çocuk gelişimi mezunuyum. sınav sonuçları yeni açıklandı ve ben sınavsız geçiş yapmak istiyordum ama tarihleri kaçırdım. uzatma gibi bişey olacakmı yoksa bende seneyeki kayıtlaramı kaldım 🙁

    • Öncelikle başvurular 5-20 Ocak 2016 tarihlerinde idi ve bu yıl için süre sona erdi. Sınavsız geçişle yerleşme konusuna gelince de şu sayfadan göreceğiniz üzere geçen yıl en son 2013 ve 2015 mezunları ile kontenjan dolmuş. Sınavsız geçişle yerleşmeniz imkansız. Seneye YGS girerek şansınızı deneyebilirsiniz.

  22. 2005 meslek lisesi elektronik mezunuyum daha önce Sınavsız geçişle bir bölüme kaydımı Yaptım fakat yüksek okulu yarım bıraktım şimdi aöf okuyorum bölümüm elektrik elektronik lisedeyken yani şimdi Sınavsız geçişle bilgisayar teknolojisi okuya bilirmiyim ve tüm Bölümler nelerdir okuyabileceğim

  23. 2003 meslek lisesinden mezun oldum 2004 te sınavsız geçiş hakkımı kullandım fakat devam etmedim okula. yeniden hakkım varmı acaba. başvurmak ta geç kaldım mı. ne zaman başvurabilirim.

    • Evet geç kalmışsınız. Bu gün son gündü. Size en yakın anadolu lisesinden başvuru yapabilirdiniz. Bu arada sınavsız geçiş hakkınız var ama öncelik son mezunların olduğundan istediğiniz her programa yerleşmeniz zor.

  24. Hocam 2006 meslek lisesi metal işleri mezunuyum aöf 2 yillik veya 4 yillik hangi bölümlere yerlesebilirim veya sinavsiz geçiş hakkimi kullanabilirim.teşekkürler

    • 4 yıllıklara sınavsız geçiş yok. Aşağıdaki 2 yıllık bölümlere sınavsız geçiş hakkınız var. Tabi önceliğin son mezunlara olduğunu unutmayın.
      Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
      Endüstriyel Kalıpçılık
      Gemi Makineleri İşletme
      Grafik Tasarımı
      İş Makineleri Operatörlüğü
      Kaynak Teknolojisi
      Makine
      Mekatronik
      Metalurji
      Oto Boya ve Karoseri
      Otomotiv Teknolojisi
      Raylı Sistemler Makine Teknolojisi
      Sondaj Teknolojisi
      Tahribatsız Muayene
      Tarım Makineleri
      Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi

  25. hocam merhaba ben 2014 meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum.ilk yıl kamu yönetimi 4 yıllık kazandm ancak sınavlara girmedim bu sene geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ancak açık öğretimden devam etmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım yol gösterirseniz sevinirim.

    • YGS başvuruları için yarın son gün sınavsız geçiş için de. Ama Çocuk gelişimi açıköğretim kontenjanı son mezunlarla dolduğundan yerleşme şansınız çok az hatta yok diyebilirim. YGS sınavına girerek YGS kontenjanı için şansınızı deneyebilirsiniz.

  26. Merhaba
    Ben 2010 imamhatip mezun uyum. Bu sene iki yıllık ilahiyat okumak istiyorum.. Ama geçiş hakki için mi basvurcam yoksa sınava mi giricem hic bilgim yok.. YGS ye bi kere girdim hic tercih yapmadım.. Yardımcı olur musunuz

    • Sınavsız geçiş ya da YGS ile tercihte bulunabilirsiniz. Bunun için 20 Ocak’a kadar başvuru yapmalısınız. (Son 2 gün) Ancak sınavsız geçişte öncelik son mezunların olduğundan sınavsız geçişle yerleşme şansınız zor. Geçen yıl en son 2013 mezunlarını almış. Yani YGS girerek şansınızı YGS kontenjanı için zorlamalısınız.

  27. Slm hocam ben 1991 düz lise fen bölümü mezunuyum.Daha önce 1993 te AÖF kaydoldum.fakat 1.sınıfta bıraktım.şimdi tekrar şansımı denemek istiyorum ne yapmam konusunda bana yol gösterirmisiniz.hangi bölümleri okul öncesi öğretmenlik okumak istiyorum.yol gösterirseniz sevinirim.teşekkürler.

  28. Merhabalar 1999 ticaret meslek lisesi muhasebe bölümü mezunuyum.sorum1:2 yıllık direk geçiş hakkım varmı.2:varsa hangi bölüm veya bölümlere tercih hakkım var.3: dışardan da okuyabilirmiyim 2 yıllık okula gitmeden.4:basvurular ne zaman başlıyor ve bitiyor hocam.ilginiz için şimdiden teşekkürler. ..

    • 1-Öncelik son mezunlara olmakla birlikte sınavsız geçiş hakkınız var.
      2-Şu sayfada tablonun sağındaki bölümlere var.
      3-Verdiğim sayfadaki pek çok bölümün açıköğretim bölümü var. Ama dediğim gibi öncelik son mezunların olduğundan eski mezunları alan programları araştırmalısınız.
      4- Başvurular 6 Ocak’ta başladı. 20 Ocak’ta sona eriyor. Tercihler Temmuz ayı içinde yapılacak.

  29. Merhaba Hocam;
    Ben 2004 EML tesviye bölümü mezunuyum,üniversite talaşlı imalatlar yada makine mühendisliği okumak istiyorum ne yapmam gerektiğinde detaylı yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Teşekkürler.

  30. meslek lisesinde okumaktayım bu yıl ygs sınavına başvurdum. ygs ye girmek istiyorum seçeneğiyle beraber aynı zamanda sınavsız geçiş isteğimde kabul ediliyor değil mi ?

  31. Merhabalar uzun süredir yorum atılmamış fakat ben şansımı denemek istedim.
    2013 sağlık meslek lisesi hemşire mezunuyum, odyolojiye geçiş hakkımın olduğunu öğrendim, bu iki yıllık geçişlerde almış olduğum ygs puanı etkili mi sonuçta benim sınavsız geviş halkimin olduğu bi bölüm, yani istediğim (bu bölümün olduğu) üniversiteleri yazmam yüzde yüz çıkacağını garantiler mi bana.
    Şimdiden teşekkürler.

    • Odyoloji 4 yıllık program ve sınavsız geçiş söz konusu değil. Odyometri demek istediniz herhalde. Öncelik son mezunların olduğundan 2016,2015,2014 lüler yerleşir kontenjan kalırsa size sıra gelir. Yani herhangi bir garantisi yok. Şu sayfada 2.tabloda 2015 sınavsız geçiş yerleştirme öncelikleri var. Mezuniyet yılı bölümlerini inceleyin. Yerleşme şansınız olup olmadığını göreceksiniz.

  32. Merhabalar 2 sene evvel meslek lisesinden elektrik elektronik mezunu oldum fakat herhangi bir yükseköğretim başvurusunda bulunmadım.Puanım çok düşüktü. Hem YGS’ye tekrar girmek istiyorum.Hemde sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum.
    Sınavsız geçişin tercihlerini ne zaman ve nasıl yapacağım?
    Hem YGS sonucunu değerlendirip tercih yapmak istiyorum hemde sınavsız geçiş ile tercih yapmak istiyorum?
    (kendi bölümüm 2 yıllık düşünüyorum.)

    • Aşağıdaki 2 yıllık bölümlere sınavsız geçiş hakkınız var. Tabi ki 2 yıl.
      Ayakkabı Tasarım ve Üretimi
      Biyokimya
      Boya Teknolojisi
      Deri Konfeksiyon
      Deri Teknolojisi
      Eczane Hizmetleri
      Endüstriyel Bitkiler Yetiştiriciliği
      Endüstriyel Cam ve Seramik
      Gıda Teknolojisi
      İş Sağlığı ve Güvenliği
      İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
      Kağıt Teknolojisi
      Kimya Teknolojisi
      Kozmetik Teknolojisi
      Laboratuvar Teknolojisi
      Lastik ve Plastik Teknolojisi
      Maden Teknolojisi
      Oto Boya ve Karoseri
      Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi
      Seramik ve Cam
      Seramik, Cam ve Çinicilik
      Sivil Savunma ve İtfaiyecilik
      Sondaj Teknolojisi
      Şarap Üretim Teknolojisi
      Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi
      Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
      Üretimde Kalite Kontrol
      Yağ Endüstrisi
      Yapı Yalıtım Teknolojisi

  33. merhaba hocam öncelikle bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim.
    benimde size bir sorum olacak ben 2000-2001 yılı ticaret lisesi mezunuyum.Ozaman aöf sınavsız geçiş hakkımı kullanarak geçiş yaptım fakat sorunlar yüzünden okuyamadım.şimdi o hakkım devam ediyormu tekrardan aöf kayıt yaptırabilirmiyim ne zaman ve nereye başvurmam gerekir teşekkür ederim

  34. merhabalar…
    ben maol son sınıf ögrencisiyim.
    bu sene bölümümle alakalı bir yere 2 yıllık geçiş yapmak istiyorum fakat bunuda açıktan okumak istiyorum açıktan okuyanlar ygs’ye girip 140 puanı aşması gerekiyormuş diye duydum bu doğrumu ?

  35. merhaba 2003 meslek lisesi elektronik mezunuyum 2004 te sınavsız geçiş 2 yıllık üniversiteye kayıt yaptırdım ama okumadım. şu anda yeniden sınavsız geçiş hakkım varmı dır

  36. Alper bey öncelikle bizlere bilgi vererek yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
    Benim sorum;
    2015 den itibaren adalet meslek yüksek okulu sınavsız geçiş kota ve diploma puanı ile belli olacakmış bu konu ile ilgili bir bilginiz varsa lutfen yardımcı olun….

    • 2015’te %60 Sınavsız geçiş %40 YGS kontenjanı uygulandı. Önümüzdeki yılda aynı sistemin devam edeceğini düşünmekle birlikte Ocak 2016’da yayımlanacak ÖSYM kılavuzunu beklemekte fayda olduğunu düşünüyorum.

  37. Merhaba hocam ben aöl de imamhatip lisesi son sınıf öğrencisiyim sınavsız geçişle özel üniversite de ilahiyat okuyabilir miyim aydınlatırsanız sevinirim

  38. Ben 2014 açıklise mezunuyum. Kızmeslek lisesi çocukgelişimi okudum 2016 yılı için geçiş hakkımı kullanabilir miyim. Eğer kullanabilirsem direk açıköğretim den kayıt yaptırabilir miyim. Yoksa önce örgüne kayıt yaptırıp ikinci öğretim olarak açığımı tercih etmem lazım. Geçiş hakkım hala geçerlmi bide onu sormak istiyorum ben sınava girdin o sene için kullanmassak bidaha kullanamayız diye biliyorum.

    • Sınavsız geçiş hakkınızı ister örgün ister aöf programlarına kullanabilirsiniz. Ancak kontenjanların %40’ı YGS puanlılara ayrıldığından eski mezunların şansı oldukça düştü. Yine de Ocak ayında YGS başvuruları sırasında başvuruda bulunup Temmuz’da tercih yapabilirsiniz.

  39. imam hatipden 2 yı önce mezun oldum şimdi açıktan okumak istiyorum ama ilahiyat değil başka bir bölüm okumak istiyorum olurmu eğer olursa ne yapmam gerekir nereye başvurmam gerekir ve hangi tarihlerde başvurmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

    • İlahiyat dışında sınavsız geçişle okumanız mümkün değil. Ocak ayında YGS başvurusu yaparak Mart’ta sınava girmelisiniz. Alan dışı örgün yada aöf bölümlere ancak YGS puanınızla tercih yapabilirsiniz.

  40. hocam ıyı gunler
    ben 2006 yılında sınavsız gecıse 2 yıllık meslek yuksek okuluna kaydımı yaptırmıstım.fakat kaydımı kendı ıstegım ıle sıldırmek zorunda kaldım.tekrar basvuru yapıp 2 yıllıga ogrenıme devam edebılırmıyım.kayıt ıcın nereye basvurmam lazım.
    tesekkurler

  41. Selamun aleyküm hocam ben gecen sene mezun oldum imam hatip mezunuyum sınavsız geciş diye gecen sene tercih verdim ve geldi ama kayıt yapmadım bu sene yaptırabilirmiyim yardımcı olursanız memnn kalrım

  42. Selamun aleyküm hocam ben sımdı sınavsız gecis yaptım tercihimi aöf ilahiyat olarak yaptım.bundan sonraki işlem olarak büroya gidip kayıt mı olacağım yoksa bundan önce başka bir işlem var mı bilgilendirirseniz sevinirim

  43. Merhaba 2011 Bilişim Teknolojileri Mezunuyum Bu sene ÖSS ye girdim 204 puan aldım bunun dışında hiç bir işlem yapmadım. Tercih vs yapmadım. Şimdi aöf 2 yıllık bölümlerden birine kayıt yaptırmak istiyorum ne yapmalıyım?

  44. Merbaha.ben ygs sınavına girdim istediğim puan i alamadim ve direk geçiş hakkım vardı onu da kullanmadım ve şimdi ek tercih de kullanmak istiyorum.böyle bi hakkım varmı ? Varsa ücret yatirmam gerekiyomu.2014 mezunuyum.

  45. Merhaba hocam,
    Ben 2003-2004 ticaret lisesinden terkim normalde iki yıllık hakkım vardı geldide ama gitmedim şimdi tekrar direk geçiş hakkımı kullansam liseden mezun olurmuyum ?

  46. Teşekkür ederim.3. Sorumda mezuniyet yılı önceliğini kaybetmiş olacagımı söylemişsiniz.Özür dileyerek daha iyi anlamak için son bir soru daha sormak istiyorum.Bu sene yerleştiğim myo ya kaydımı yaptırsam ve seneye tekrar geçiş hakkımı kullansam ve Meteb içi olan myo yu tercih etsem. Hangi öncelik ilk önce baz alınır. Yani meteb dışından yeni mezuna mı öncelik sağlanır yoksa meteb içi bir yıl önceki mezuna mı.

  47. İyi aksamlar. Benim acil öğrenmem gereken 3 sorum var. Yardimci olursaniz minnettar kalirim. Sinavsiz gecis hakkimi kullandim ve yerlestim.
    1.soru) Kayit yaptirmazsam 2016 ygs lys de puanim duser mi?
    2.soru) Sadece kayıt yaptırır fakat öğrenime devam etmezsen 2016 ygs lysde puanım kırılır mı?
    3.soru) Bu sene sadece Kayıt yaptırırsam ancak öğrenime devam etmezsem 2016 yılında tekrar sınavsız geçiş hakkımı kullanabilir miyim? Herhangi bir puan kesintisi söz konusu olur mu?

  48. iyi günler…
    sınavsız geçişte üniversiteye ne kadar para yatırmamız gerekli. yani para yatırılıyor mu ? ben tercihlerimi yapacağım sonra okulumu donduracağım bana bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

  49. mrb hocam ben gecen yil kiz meslek lisesi cocuk gelisimi bolumunden mezun oldum fakat o yil sinava girmedim bu yil 2015 de sinava girdim ve istedgm puani alamadim sinavsiz gecis hakkimi kullanmak istiyorum fakat nasil yapicam bilmiyorum

  50. merhaba ben aöf adalet mezunuyum. geçen sene dgs ye girdim fakat hukuk bölümüne girecek kadar puan alamadım bu yıl egitimimi lisansa tamamlamak istiyorum bunun için dğs sınavına tekrar girmem gerekli mi yoksa direk kayıt döneminde gidip kayıt mı olmam gerek. bide ben sağlık alanında lisans tamamlama yapabilir miyim. şimdiden çok teşekkürler

  51. invlkle kolay gelsin ben meslek lisesi mezunuyum bu sene ainava girdim ama sonucum pek iyi degldi ve sinavsiz gecis hakkimla basvurmak istyrm ama nasil yapilacagini bilmiyrm tablo6c 3a klavuzdaki kodlar hepsi ayni yani puanli ve sinavsiz gecis puanlari ayni bi bilginiz var mi ?

  52. Hocam ben 1999 ihl mezunuyum.busene sinavsiz hakkimi kullanarak aof ilahiyata basvurmak istyrm.ama islemler cok degismis.2015 basvurumu yaptim ssadece sinavsiz gecise basvurmak istyrm şikkini isaretledim.şimdi ne yapicam.yardimci olursaniz sevinirim

    • Tercih sayfasına girerek aşağıdaki kodları ekleyin, onaylayın. Yerleştirme sonuçlarını bekleyin.
      101050263 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim)
      101451539 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim)

  53. Hocam merhaba ben 2000 yılı teknik lise makina mezunuyum sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ve ocak ayında kayıt yaptırdım. Acaba açık öğretim sınavsız geçiş için hangi bölümleri tercih edebilirim, teşekkürler.

  54. Merhaba

    kız meslek lisesi gıda bölümünde okudum 2 yıllık turizm ve lokanta işletmeciliği nden mezun oldum sınavsız geciz hakkım var mıdır ve alanım dışı tercih bulunabilir miyim ygs şartmi bunun için bilgi alabilir miyim

  55. Alper hocam ben 1994 teknik lise makine bölümü mezunuyum, açıköğretime ocak ayında sınavsız geçiş istiyorum diye kayıt yaptım, tercih olarak hangi bölümleri seçebilirim

    • Şu sayfadan bakabilirsiniz. Yalnız öncelik son mezunlara olduğundan sizin tercih edeceğiniz programın çok eski mezunlardan alıyor olması, hatta geçen yıl sınavsız geçişlilerin hepsini alıp YGS puanı ile de alan programlardan tercih etmeniz lazım. Şu sayfada istediğiniz program adını yazarak sorgulama yapacaksınız. Çıkan listede yerleştirme öncelikleri sütunu —— olup yanında puan değeri olan yerleri tercih ediniz.

  56. Hocam merhaba ben şişli endüstri meslek lisesi mezunuyum sınavsız geçiş hakkımla bu bölümün açıköğretimini tercih etmek istiyorum ama böyle bir bölümün aöfsi gözükmüyor nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

  57. merhaba hocam. bu sene mezun oldum bilişim bölümünden sınavsız geçiş yapmak istiyorum ama hangi üniversitelerde var bilmiyorum arastırdım ve bulamadım. sınavsız gecıs bölümlerinin hangı universitelerde oldugu hakkında bı yardımcı olabilir misiniz.

  58. hocam merhaba 2014 düz lise mezunuyum adalet istiyorum marmara üniversitesi adalet puanı 302 benim puanım 301 ama yerleştirme önceliği var sizce ilk tercihime bunu yazsam gelme ihtimali nedir. ayrıca diğer tercihlerimede sağlık düşünüyorum.

  59. Kolay gelsin hocam ben meslek lisesi mezunuyum.ygs ye girdim sinavsiz geçiş yapmak istiyorum tercih zamanı ne zaman nereden tercih yapabilirim.bundan sonraki zaman diliminde başka bir şey yapcak miyiz cevaplandırılsanizz çok sevinirim

  60. ben 2013 otomotiv teknolojisi mezunuyum ist. buna göre uçak teknolojısını ısıyorum ozel burslu veya ucretli sizce sansım ne ogrenebılırmıyım yada bı tavsıyenız olurmu bu konuda

  61. Merhaba.2001 mobilya ve dekorasyon mezunuyum dikey gecis hakkimi kullanmak istiyorum hangi bolumleri tercih edebilirim yardim rica ediyorum konu hakkinda bilgi verebilirmisiniz.tesekkurler zuhal.

    • Aşağıdaki ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmakta. Ocak ayında başvuru yaptıysanız Temmuz ayında internet üzerinden tercihte bulunacaksınız. Önceliğin son mezunlara olduğunu unutmayın.
      Endüstri Ürünleri Tasarımı
      Eser Koruma
      Görsel İletişim
      İç Mekan Tasarımı
      Mimari Dekoratif Sanatlar
      Mimari Restorasyon
      Mobilya ve Dekorasyon
      Ormancılık ve Orman Ürünleri

  62. Merhaba ben 2011 meslek lisesi mezunuyum. 2 yillik gecis hakkimi kullandm fakat okulu biraktm ve simdi tekrar aof kayit olmak istiyorm bunun icin ygs ye girmem mi gerekiyordu bilgilendirirsenz sevinrm

  63. Merhaba hocam çocuk gelişimi bölümü mezunuyum bu sene sınavsız geçişle yerleştim kayıt oldum dondurdum. Tekrar ygs sınavına girdim ygs sınavı için 50 tl yatırdım sınavsız geçiş için para yatırmadım sınavsız geçiş hakkım var mı ?

  64. meraba ben 2014 yılında mezun oldum aile vetüketici hizmetleri :sosyal hizmetler dalından mezun oldum 2 yılık sosyal hizmete sınavsız geçiş yapabilirmiyim lutfen yardımcı olurmusunuz

  65. hocam merhaba ben ticaret meslek lisesi öğrencisiyim ygsden barajı geçemedim ama üniversiteye antalyaya gitmek istiourum 2 yıllığa mümkünmüdür acaba bilgisayarlı muhasebe bölümünü okuorum bu yıl mezun olcam

    • Aşağıdaki bölümlere tercih hakkınız var. Mezuniyet yılınızdan dolayı dezavantajlısınız. Ama yine de şansınızı deneyebilirsiniz.
      Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
      Endüstriyel Kalıpçılık
      Gemi Makineleri İşletme
      Grafik Tasarımı
      İş Makineleri Operatörlüğü
      Kaynak Teknolojisi
      Makine
      Mekatronik
      Metalurji
      Oto Boya ve Karoseri
      Otomotiv Teknolojisi
      Raylı Sistemler Makine Teknolojisi
      Sondaj Teknolojisi
      Tahribatsız Muayene
      Tarım Makineleri
      Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi

  66. Merhaba hocam ben 2010 ticaret lisesi bilgisayarlı muhasebe mezunuyum şimdi sınavsız geçiş hakkı kullanacam başvuru tarihi ne zaman ve nasıl olacak bana ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim saygılar

  67. Merhabalar. Ben 2010 meslek lisesi ( kiz tek. Og. Gn md)
    Mezunuyum. Bilisim teknolojileri web programciligi
    Okudum. Hala sinavsiz gecis hakkim varmi. Var ise hangi
    Bolumlere gidebiliyorum.

    • Şu sayfada yer alan bölümlere sınavsız geçiş hakkınız var. Ancak mezuniyet yılı önceliğinden dolayı 2011-2015 arasında mezun olanlar sizden avantajlı oluyor. Siz şu sayfada sınavsız geçiş bölümlerinize tıklayarak yerleştirme önceliğinde “10” ve daha küçük değerle başlayan programları inceleyiniz.

      • Peki alper bey. Sizce hangi bolume gitmem daha
        Iyi olur. 2010 da mezun olur olmaz okusaymisim
        Simdiye daha farkli olurdu. Cok aptalmisim cok.
        Ayrica yazdiklarinizdan dolayi tesekkur ederim..

          • Ben sizi rehber ogretmeni zannettim yanilmisim
            Bu kadar kisiye fikir veriliyorsa bu olsa olsa rehber ogretmeni
            Olur diye dusundum. (Peki nesiniz siz.) Bunuda
            Bilelimde ona gore yazalim. Ben size gayet edepli
            Bir sekilde sorular sordum. Rencide eder tarzinda
            Cevap vermenize gerek yoktu. Yinede tesekkur ediyorum
            Sitenize bir daha girmeyecegim….

            • Estafirullah kesinlikle rencide etmek gibi bir amacım olamaz. 39 yaşında 17 yıllık eğitimciyim. Bir meslek lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum. Size verdiğim yanıtı 100’lerce kişiye art niyet olmadan vermişimdir. Bakın şu sayfadaki yazıyı 8 Aralık 2013 tarihinde yazmışım ve en alt satırında ne yazıyor? Siteye bir daha gelmeyeceğiniz için bu yazımı muhtemelen okuyamayacaksınız ama canınız sağ olsun.

  68. hocam ya ben 2015 ygs sınav basvurusu yaptım 50 tl yatırdım ama sınavsız gecıs hakkımı kullanmak istiyorum butonuna tıklamadım. Meslek lisesi 2013 mezunuyum. Kendi bölümüme gecis yapmak istiyorum. Geçiş hakkımı kullanabılır mıyım??

  69. Merhaba hocam ben bu yıl mezun oldum çocuk Gelişimi bölümünden ancak ben sınavsız gecisimi kullanıp 2 yıllık başka bir bölüm istiyorum gidebilecegim bölümler neler yardımcı olursanız çok sevinirim lütfen tşk ederim simdiden

  70. İyi akşamlar ben ygsye girdim meslek lisesinde okuyorum puanım 140 altı düşük olduğunu için arkadaşlar 140 altı dikey geçiş yapaman diyolar bunun hakkında bilgi alabilirmiyim Teşekkürler…

  71. Merhaba iyi akşamlar, kız kardeşim ygs sonucundan beklediği puanı alamadı. Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi. Tercih yaparken sınavsız geçiş hakkını kullanmak istiyor. Ama ygs başvurusu yaparken sınavsız geçişle ilgili herhangi bir işlem ya da ödeme yapmadık. Bu durumda bu hakkından yararlanabilir mi? Tercihler ne zaman başlayacak? Teşekkürler şimdiden.

  72. Merhaba ben 2012 kız meslek lisesi çocuk Gelişimi mezunuyum ayni bölümde sınavsız geçişten yararlanmak istiyorum ama buna ygs ile birlikte başvuru yapılıyormuş ben bu sene başvuru zamanını kaçırdım seneye de ygs nin kalktığını duydum seneye sınavsız geçişten nasıl yararlana bilirim bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler…

    • “YGS kalkıyormuş” demişsiniz. Henüz bu konuda kesinlik yok. Açıkçası bölümünüzde zaten son mezunlar yerleştiğinizden devlet ün. için şansınız yok. 13 senedir aynı olan yani YGS ve sınavsız geçişin aynı zamanda olduğu bir başvuru sürecini kaçırmamalıydınız. Ama seneye Ocak ayında başvurular olacaktır.

  73. merhabalar, ben 1997 ticaret lisesi muhasebe bölümü mezunuyum ve sınavsız dikey geçiş hakkım kullanmak istiyorum ama açık öğretim olarak düşünüyorum, kendi bölümümle ilgili gidebilir miyim ve başvurular ne zaman…
    şimdiden teşekkürler..

  74. Bir şey sormak istiyorum. Ben 2014 Ticaret Meslek bilgisayarlı muhasebe vs finansman bölümü mezunuyum 2 yıllık Sivil havacılık kabin hizmetleri istiyorum. THK dan mezunlar %100 hemen iş buluyorlar çünkü kendi okulları. Özel ünv olduğundan emin değilim sınavsız geçiş yapabilir miyim oraya ? Yapabiliyorsam eğer beni alma olasılıkları ne kadardır ? Ankarada okumadım ama doğma büyüme ankara. Sadece ankarada okuyanlara mı öncelik tanıyor memleketin faydası yok mu ? 🙂 Diplama notum 71.49

  75. Merhaba bu sene kiz meslek lisesi yicecwk ve icecek hizmetlerinden mezun oldum dalim mutfak . Gida teklonojisine gecis hakkim varmi ?

    Ayrica okulda belli basli gecisleri sayfilar gida teklonojisini soylemediler , internetten baktigimda gecislerde gida teklonojiside yaziyordu dogrumu sizden de ogrenmek istyorm

    • Sınavsız geçiş alanlarınız:
      Aşçılık
      Gıda Teknolojisi
      İkram Hizmetleri
      Kültürel Miras ve Turizm
      Otobüs Kaptanlığı
      Turist Rehberliği
      Turizm Animasyonu
      Turizm Rehberliği
      Turizm ve Otel İşletmeciliği
      Turizm ve Seyahat Hizmetleri

  76. Hocam ben çocuk gelisimini bitircem bu yıl ama çocuk gelisimine gecis yapmak istemiyorum sosyal hizmetlerede gecis yapıldıgını duydum dogruluk payı nedir hangi üniversitelerde var ?

      • Alper bey bi sorum olucaktı ben liseyi bitirdim anadolu meslek lisesi elektrık elektronık bolumu notlarım ıyıydı 2014 te bıtırdım ygs 5 de 260 puan dıgerlerındede 180+ puan yaptım sonra polislik girdim o olmadı daha sonra 2014 kpss girdim 71 puan aldım onlada atamam olmadı ben 2014 te sınavsız gecıs ıle ıtfaiyecilige gecebiliyormusum ben bılmıyordum bu sene ogrendım bıdaki egıtım yılında sınavsız gecısle itfaiyecilik 2 yıllıga gırebılırmıyım lutfen yardımcı olabılırmısınız

  77. Merhaba hocam
    Teknık lıse makıne teknolojisi okuyorum son senem sınavsız gecişi kullanmak istiyorum ve ucak gövde motor bakıma gitmek istiyorum bunun için ne yapmam gerekıyor bilgilendirirsenız sevınırım.

    • Ocak ayında başvuru yaptıysanız Temmuz ayında sınavsız geçiş bölümlerinize tercihte bulunabilirsiniz. Ancak yazdığınız isimde bir ön lisans programı olduğunu sanmıyorum. Belki Uçak teknolojisi olabilir ama oda sizin sınavsız geçiş bölümünüz değil.

  78. Mrb hocam bn 2008 tic. Meslk lisesi mezunuyum. Sinvsz gecis icin basvuru yaptim bu yil icinde.. Peki ben ne zaman bolum seccem yada acik ogretime kayit yaptiricam. Tarihleri hakkinda bilgi verirmisiniz lutfen. Ilk defa yapiyorum kayit tarihleri nasil oluyo. Ygs sinavindan sonra diyenler var.

  79. Merhaba ben açık lise okuyorum bu yıl mezun olucam 94 doğumluyum sinava gircem fakat geçişi hakkımı kullanicam bu yıl mezun olduğum için yine öncelikli olurmuyum yoksa sıkıntı olurmu

  80. Merhaba Hocam ben bu sene imam hatipten mezun olacagım inşallah sınavsız geçiş hakkımda sadece alanımla ilgili bölüm olduğundan istemedim başka bölüm için ygs puanımda 140ı geçmem yeterlimi yoksa alana göre puanlar değişiyomu?

  81. meraba hocam biz şuan lise son sınıf ögrencisiyiz. biz hem ygs başvurusu hemde sınavsız geçiş için 50 lira yatırdık yani sınavsız geçiş için ayrica gdipte bişey yapmadık bizim okuldakı hocalarmz tek sınavsız geçişe 15 yatıracaksınız dediler. ama hem ygs hemde sınavsız geçişe 50 lira dediler. biz 50 lira yatırdık. yani biz şimdi sınavsız geçişe başvurdukmu ?

  82. merhaba ben şu an denizcilik lisesi son sınıf ögrencisiyim bu yıl mezun oluyorum ama saglık meslek okuluna gitmek istiyorum gitme şansım varmı paralı veya burslu okumak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam lazım

  83. merabalar ben gecen sene mezun oldum sınavsız gecım hakkımın basvurusunu yaptım ama cıkan okula gıdıp kayıt yaptırmadım acaba benım hakkım duruyormu vede duruyorsa hangı okullara gıdebılırım lutfen yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekur ederım bolumum elektrık lektronık meslek lısesı cıkıslıyım

  84. MRB ben 3.sınıf sağlık meslekte ATT bolumu okuyorum fakat diploma puanım çok düşük sınıvsız geçiş hakkımı nasl kullanabilirim ve üniversiteye ygsye girmeden gecebilirmiyim lütfen beni bilglendirin

  85. Sevgili Hocam
    2012 Sağlık meslek lisesi Hemşirelik mezunuyum.Mezun olduğum yıl Marmara Ünv. labaratuvar teknikerliğine yerleştim fakat kayıt olmadım.acıkçası çok bilgilendirilmemiştim.hemşirelik diplomamım yanıcagını düşünerek kayıt olmadım.suan iki yıllık bi bölüme yerleşmek istiyorum.okul puanımdan 2 sene önce oldugu gibi yararlanabiliyomuyum?tercih Yapabileceğim bölümler hakında bilgi verir misiniz? (diploma puanım 85.7).şimdiden teşekkür ederim.

  86. Hocam ben ticaret Meslek Lisesi çıkışlı yım sonra Konya selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler muhasebe bölümü nu bitirdim şu an anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü son siniftayim sosyal hizmetler okumak istiyorum ne yapabilirim nasıl başvura bilirim şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar

    • Eğer 2 yıllık aöf sosyal hizmetleri kastediyorsanız şu anda Anadolu Üniversitesinde okuduğunuzdan aynı okulda 2.bölümü okuyamazsınız. Ama Atatürk ün. 4 yıllık Sosyal Hizmet bölümünü kastediyorsanız YGS sınavına girerek gerekli puanı almanız halinde tercihte bulunabilirsiniz.

  87. MRH hocam ben 1995 endüstri meslek lisesi mezunuyum.şu anda belediyede eletrik teknisyeni olarak görev yapıyorum.2 yıllık elektrik bölümü okuyup elektrik teknikeri olmak istiyorum…elektrik bölümünü açık ögretim olarak okunduğunu duydum böyle bir durum vaRMI bende memur olarak olduğum için açık ögretim okumam gerek …

    • Aşağıdaki aöf programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunuyor.
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Açıköğretim)
      Atatürk Ün. İş Sağlığı ve Güvenliği (Açıköğretim) bölümü var.

  88. 2005 meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum sınavsız açık öğretim iki yıllık elekktrik yada mekatronik bölümüne kayıt hakkım var mı_ teşekkürler

  89. slm evet sorum 1998 mersin kızmeslek lisesi giyim mezunuyum sınavsız geçiş hakkım varmı
    birde başka bölüm tercih edebilirmiyim edemiyosam başka bölüm okumak için ne yapmam gerekir

    • Sınavsız geçiş hakkınız sadece kendi alanınızla ilgili programlara var. Alan dışı bölümler için YGS sınavına girmeli ve onlar içinden de sınavsız geçişle kontenjanı dolmayan programlar için gerekli puanı almalısınız.
      Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi
      Çorap ve Moda Tasarımı
      Deri Konfeksiyon
      Deri Teknolojisi
      Geleneksel El Sanatlar
      Giyim Üretim Teknolojisi
      Halıcılık ve Kilimcilik
      Kuyumculuk ve Takı Tasarımı
      Moda Tasarımı
      Moda Yönetimi
      Tekstil Teknolojisi

  90. Selamun Aleykum hocam. Sormak istediğim soru şu ; ben 2000 yılında Ankara keçiören imam-hatip lisesinden mezun oldum ve 2015 yılı itibariyle sınavsız geciş olacağını öğrendim başvuru yapacağım fakat örgün öğretimden değil de açık öğretimden kayıt yaptırabilirmiyim çalışıyorum ve derslere girme gibi bir şansım yok. sadece sınavlara çalışıp sınav zamanı gidip sınavlara katılabilirmiyim. Aydınlatırsanız cok sevinirim…

    • Sınavsız geçişle zaten 2 yıllık açıköğretim ilahiyatı tercih etmiş olacaksınız. Atatürk ün. ve Anadolu Ün. var. Kendi ilinizde sınavlara gireceksiniz. Yeterki 19 Ocak’a kadar başvurunuzu yapın. Temmuz ayında da tercih yapmayı unutmayın.

  91. Hocam ben meslek lisesi mezunuym ygs den suan iki yillik okuyorm tekrar sinava girecegim ama hem sinavsiz gecis hakkini kullanmak istiyorum hemde ygs ye girmek istiyorum toplam 6
    5 tl mi yatrcam 50 mi orasini anlamadım

  92. Hocam merhaba cogu arkadasim 65 lira yatirip hem ygs hem sinavsiz gecise yatiriyor ama ben sadece 50 lira yatirdim ygs icin ve bunun icinde sinavsiz gecis de var diye biliyorum bi sorun cikmaz degil mi 50 lira yatirmak sinavsiz gecis icin de gecerlidir ?

  93. İyi günler, bişey sormak istiyorum, 2003 te sınavsız geçiş hakkımı kullandım. Okudum bitirdim fakat bu sene tekrar kullanıp özel üniv tede okumak istiyorum. YGS ye girmem gereklimi yoksa sınavsız geçişten tekrar yararlanabilirmiyim. Ona göre başvuru yapcam.

  94. Merhaba hocam, ben meslek lisesi kimya teknolojisi bölümü 2014 mezunuyum gecen sene sadece 2yıllık icin bir tercih yaptım ve cıkmadı geciş hakkımı da kullanmadım size bi kaç soru sormak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
    1- Yeni mezun olanlar daha öncelikli oluyo diye biliyorum o yuzden sınava girmeden sınavsız geçiş hakkımı kullansam tercih ettiğim yerin çıkma ihtimali ne olur?
    2- OBP puanıyla nasıl tercih yapılır bilmiyorum. Diploma notum 63.75
    3- Tekrar ygs sınavına girsem bir faydası olur mu?

    • 1-2015 mezunlarına göre şansınız daha düşük olur ama YGS’ye girmek size bu konuda avantaj sağlamaz. Çünkü önce 2015 sonra 2014, 2013,2012,2011….1998 mezunu sınavsız geçişliler yerleştikten sonra YGS’lilere sıra gelir 🙂
      2- Siz tercih listesinde sınavsız geçiş bölümlerinize yer verdiğinizde zaten otomatik olarak sınavsız geçişle değerlendirilirsiniz. OBP puanı sınavsız geçiş kriterlerinden biridir. Mezuniyet yılı, okul türü, METEB önceliği daha sonra OBP ve doğum tarihi gelir.
      3-Alan dışı tercih düşünüyorsanız girin. Sadece alanınızla ilgili bölümler için YGS puanının hiç bir önemi olmayacaktır.

  95. Merhaba, ben anadolu teknik lisesi öğrencisiym sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ama ygs yede girmek istiyorum ayrıca 15 tl yatrımamıza gerek yok diye belirtmişsinz ama dersanede rehberlik hocasından 65 tl yatımranız gerekir diye duymuştum ama tam emin değilim. Siz eminmisinz sadece 50 tl yatırsakta sınavsız geçiş hakkımızdan yararlanabilirmiyiz ?

    • YGS’ye girmek istiyorum seçeneğini işaretleyip hem YGS sınavına girip hem de sınavsız geçişten faydalanabilirsiniz. Ben emin olmadığım bir şeyi yazmam. Rehber öğretmenler kılavuzu biraz dikkatli okusunlar. Tabi sizde.

  96. hocam ben 2000 çocuk gelişimi mezunuyum geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ankarada yaşıyorum yerleşebilirmiyimm diyelim olmadı her sene tekrar bu hakımdan yaralanabilirmiyim yani devlet bana kac defa şans tanıyor

      • hocam peki ankara dışı yazsak sansımız ne olur birde sürekli derslere girmek zorunlumu tercihlerimi ankara yakın illerde yapsam sadece sınavlara girsem birde özel ünüversitelere herhangi bi ücret ödeniyormu

        • Ankara içi yada dışı devlet üniversitesi imkansız. Özel ün. istediğiniz şehri yazabilirsiniz. Devam mecburiyeti var. Özel üni. Tam burslu, %25 burslu ve %50 burslu kontenjanları var. Tam burslu sadece son yıl ve anadolu meslek mezunu olup diploma notu 90 üzerindekilerin şansı oluyor. %25 ve %50 burslu için şansınızı deneyebilirsiniz. Özel ünv. ücretleri 8.000 TL’den başlıyor diye biliyorum.

          • ankarada bir ünüversiteye yerleşmem zor hatta imkansız diyebilirmiyiz hiç ugraşmayım o zamn özel üniversiiteye de gidemem fikrinizi almak isterim girip şansımı denemelimiyim yoksa vazmı geçmeliyim kafam bi hayli karışık

            • Sınavsız geçiş hakkınızla yerleşemediğiniz bir programa YGS puanı ile zaten giremezsiniz. Ancak alanınız dışında herhangi bir 2 yıllık aöf bölümü düşünürseniz YGS sınavı ile 140 ve üzerinde alarak tercihte bulunabilirsiniz.

    • Sınavsız geçiş sınavı diye birşey yok. Adı üstünde “sınavsız geçiş”. 5-19 Ocak tarihleri arasında YGS başvurularında form üzerinde “Sadece sınavsız geçişten faydalanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyeceksiniz. Bankaya sınavsız geçiş için gerekli parayı yatıracaksınız.(geçen yıl 10 TL idi.) Temmuz ayında da internet üzerinden sınavsız geçiş bölümlerinize tercihte bulunacaksınız.

  97. Merhaba hocam Ben bi soru sorucaktm. Sinavsiz gecis yapicmm ocakta bankaya 10 tl yatirip. Ama gecen sene acikogretimden mezun olamadim diye sadece sinava girdim. Simdi sinavsiz geçiş yaptigimda olumsuz Bir etkide bulunurmu daha once sinava girmisligim..

  98. Hocam merhaba. Bn gecen sene maol muhasebe bolumümden mezun oldum. Sınavsız geçiş hakkımı kullandım kazandım da fakat gidemedim. 2015 de tekrar sınavsız geçiş hakkımı kullanabılır mıyım. Bir de (307) puanımda ne kadarlık bi düşme olur.

  99. Hocam ben 2008 de ticaret meslek bitirdim ve 2 yillik isletme bolumune gecis yaptim bazi durumlardan dolayi bitiremedim ve bu sene okuldan kaydimi sildirdim.simdi tekrar sinavsiz gecis yapip acik ogretim veya orgun ogretime gecebilirmiyim

    • Hocam ben 1990 yılı kız meslek L. Giyim bölümü mezunuyum şimdi sınavsız geçiş hakkım varmı öğrenmek istiyorum ..ben çocuk gelişimi yada sosyal hizmetler okumak istiyorum bu bölümlere kayıt yaptıra bilirmiyim.ve ne zaman başlıyor.

      • Kendi bölümleriniz olan aşağıdaki bölümlere sınavsız geçiş hakkınız var. Yazdığınız alan dışı programlar için YGS girmelisiniz. Ancak şunu söyleyim bölümün kendi öğrencilerine bile kontenjan kalmayan bölümlere sizin yerleşmeniz imkansız.
        Çorap ve Moda Tasarımı 2
        Deri Konfeksiyon 2
        Deri Teknolojisi 2
        Giyim Üretim Teknolojisi 2
        Moda Tasarımı 2
        Tekstil Teknolojisi 2

  100. Merhaba hocam banada bir fikir verin lütfen. Ben çok programlı lise fen bölümü mezunuyum (98) hemşirelik okumak istiyorum kaç yıl . Nasıl bir yol izlemeliyim üniversite okumak için

    • Hemşirelik programlarına baktığımızda bazı üniversitelerin YGS-2 bazıları MF-3 puanı ile aldığını görüyoruz. Şu sayfadan bakabilirsiniz. Sadece YGS sınavına girerek YGS-2 programlarını yada LYS sınavlarına da girerek MF3 programlarını da tercih edebilirsiniz. Hemşirelik sadece 4 yıllık program olarak var.

  101. merhabalar ben sağlık meslek lisesi mezunuyum.açıköğretim sağlık kurumları işletmeciliği okumak istiyorum.ygs ye girmeden sınavsız geçiş yapabilirmiyim?

  102. Merhaba ben meslek lisesi mezunuyum 2015 sinavsiz gecisle universiteli olmak istiyorum ama suan Londrada yasiyorum pasaportumdan dolayi subattan once turkiyeye gidemiyorum parayi benim yerime bir arkadasim yatirabilir mi ? Lutfen cevap verin

  103. hocam ben ticaretten mezun olucam sivil havacılık istiyorum ancak istanbuldayım ankaradaki bir okulda okumak istiyorum sizce sınavsız geçiş yapma sansım ne kadar olur

  104. Merhaba hocam ben diploma puanim ile tercih yaptim fakat yerlesemedim simdi ek yerlestirmeyle üniversiteye girmeye caliscam fakat bu da pek mümkün gibi gözükmüyo. Eğer simdi tercih yapmazsam seneye yine bu diploma puanim ile tercih yapabilir miyim lütfen acilen cevap verin.

  105. Hocam öncelikle merabalar. Brn ankarada bir meslek lisesi mezunuyum. 40 lira sinav ucretini yatirip ygs ve lys ye girdim. Sonuclar iç açıcı degildi. Tercih yaptim ama bi yere yerlesemedim. Sorum şu; ben şuanda sınavsız geçiş hakkımı kullanabiliyormuyum. Kullaniyorsam nasil yapcam ?

  106. hocam.s
    benim bir sorum degıl baya bir sorum var
    merhaba hocam ımm soyle anlatayım ben bu yıl mezun oldum meslek lisesinden mezunum geciş yapmak istedim iki yıllk ama herkes normal tercih yapıcaksın dedı bnde normal bı sekıllde ıkı yıllk orgun unılerı yazdım ama yerlesememısım okulum bu konuda bana bılgı vermiyo duyarsz kalıyolar halbukı bzm neredeyse hayatmz soz konusu neyse ıste bı yere yerlesemedm ek tercıhlerı beklıyorum ek tercıhımı saglıklı bı sekılde gecıs olarak nasl yapabılırm cevaplarsanız cok memnun olurum ıyı gunler

    • Normal tercih derken, siz alanınızla ilgili tercih yaptığınızda isteseniz de YGS puanı ile değil sınavsız geçişle değerlendirilirsiniz. Zaten kendi alanınızdaki bölümler için hiç bir zaman YGS ile daha avantajlı olamazsınız. En kötü puanlı sınavsız geçiş öğrencisi bile en iyi YGS puanlı öğrenciden önce yerleşir. Siz tercih edeceğiniz yerlerin yerleştirme önceliklerine dikkat etmeniz gerekiyor. Ek tercihlerde durumunuzu tekrar değerlendirelim.

  107. hocan biz şimdi tercih yaptık.sisteme düştükten sonraki aşamalar nasıl olacak.yani açık öğretim hayatınında başladığını nasıl bileceğiz..bize belge falanmı gelecek?(ilk yarıyıl sınavları nezaman olacak,kitapları nasıl temin edeceğiz,V.B)

  108. Hocam; (eğer açık öğretim elektrik üretim iletimi) derken başka bölüm okuyamıyorum heralde daha öncede yazısmıştık.sadece bu bölüm var dimi okuya bileceğim.birde sunu sorayım.tercih yaparken ilk sıraya bu bölümü yazacağım sadece diğer sütunlarada yapacakmıyım acaba tercih aynı bölümü..

  109. Hocam merabalar…benim bir sorum olacak!..ben 2014 ygs ye girdim sıfırı çektim.acık öğretim okumak istiyorum.daha öncede sizinle yazışmıştık ve sadece okuya bileceğim sadece açık öğretim olarak (ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM İLETİM VE DAĞITIM )BÖLÜMÜ VAR.demiştiniz.o böşümü tercih yapacağım fakat nasıl tercih yapacağımı hiç bilmiyorum yardımcı olabilirmisinz…(ALLAH SİZDEN RAZIOLOSUN)

  110. 2013 mezunuyum anadolu meslek lisesi elektirik eloktronik ygs lys girdim bu senede sınavsız geçişi işaretlemedim yalnız cevaplarınızda anladığım kadarıyla herhangi bir sorun yok sınavsız geçiş(obp) ile bölüm seçip tercih yapabilir tercih listeme yazabilirim ilk sorum bu doğrulursanız sevinirim

    2 sorum sınavsız geçiş obp ile alan dışı bölümler var tercih robotlarında tercih edebiliyoruz öyle değil mi ve bu bölümleri sizde yazarmısınız benim seçebileceğim bölümleri doğrulayıp cevaplarsanız sevinirim

      • sınavsız geçişle hangi bölümleri tercih edebilirim soru 1

        Tablo 3a sınavsız geçişler için sadece tercih yapabiliriz doğrumudur soru 2

        tablo 3b ygs puanlarına göre tercih yapabiliyoruz doğrumudur soru 3

        tablo 4a ygs lys puan türlerine göre tercih yapabiliyoruz doğrumudur soru 4

        Tercih listemi oluştururken bu tabladaki bölümleri kendi isteğime göre sıralıcam soru 5 —–
        bu sorularımı sadece bildiğim şeylerin doğruluğunu onaylatmak için soruyorum mazur görün lütfen teşekkürler

        • Çok soru var. Detaylı cevap veremeyeceğim. Tablo 3A’da mezuniyet alanınıza ait tüm programlara sınavsız geçiş önceliği vardır. Tablo 3B ve diğer 4 yıllıklar hepsi YGS ve LYS puanı ile tercih önceliği olmayan bölümlerdir. MTOK(4 yıllık teknoloji fakülteleri sadece ilgili alandaki meslek lisesi mezunlarının tercih edebildiği alan dışı yada düz lise öğrencilerinin tercih edemedikleri yerlerdir.)

  111. Merhaba Hocam , biz ocak ayında başvuru yapmadık. temmuzun 7 sndede kayıtlar baslıyomus. Para yatırmadıgımız ıcın bu senede kayıt yapamıyoruz sanırım. Seneyemı beklememız lazım tekrardan sınavsız gecıs ıcın ?

  112. merhaba hocam ben açıkögretim lisesinden mezunum alanım sosyalbilimler 2 yıllık tercih yapmak istiyorum agırlıklı ortaögretim basarı puanıylamı tercıh yapıcam ( OBP )teşekkürler ..

  113. mrb hocam benim 2 tane sorum olucaktı
    1)sınavsız geçişte hangi puana bakılıyor?
    2)kendi bölümüme geçiş yaptıgımda ek puan gelir mi?

    şimdiden tşk ederim hocam ….

    • Sınavsız geçişte puandan önce 3 tane kriter var. Şu sayfadan inceleyin. Puanında hangi puan olduğunu göreceksiniz. Kendi bölümünüzde zaten meslek lisesi olan tüm adaylar öncelikli olduğundan ayrıca puan gelmez. 4 yıllık diyorsanız. Diploma notunuz X 5 X 0,18 kadar okul puanı eklenir.

  114. slm hocam bir sorum olcak özel üniverstelerin sınavsız geçişimizi kabul etmeme gibi kurallar koyma yetkileri var mı.yani üniverste ben sınavsız geçişi kabul etmiyorum ygs sınavına girmiş öğrencileri alcam deme gibi lüksleri var mı yardımcı olursanız sevinirim tşklr..

    • Özel üniversiteler tam burslu, %50 burslu, %25 burslu yada ücretli olarak sınavsız geçiş kontenjanlarını ÖSYM’ye bildirirler ve kılavuzda yayınlanır. Hatta şu anda ön bilgilendirme kılavuzunda yayınlandı. Burada belirtilen kadar öğrenciyi belirlenen koşullarda alırlar.

  115. Hocam ben inşaat teknolojisi bölümünden bu sene mezun oldum sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam istanbulda bir özel üniversiteye 2 yıllık mimari restorasyon bölümüne girebilirmiyim ygsden 179 aldım baraji gecemedim lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkürler..

  116. hocam meraba ..ben 2013 ocak ayında ösym bürosundan kaydımı yaptırdım 2014 temmuz aylarında tercih yapılacağı söyleniyo.yanlız bankaya 250 tl gıbı para yatırmak gerekıyomus bu parayı yatrdıktan sonramı tercıh yapıyoruz yoksa eylül ayında kitaplarımızı almaya gıderken tutarı yatırıp makbuzumuzla bırlıkte kıtaplarımızı mı?alıyoruz.Buarada muhasebe finansman mezunuyum sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim ii çalışmalar…

    • Bu yılın başvuruları Ocak 2014’te idi. Bu yıl başvuru yaptığınızdan eminsiniz değil mi? Bu arada 250 TL niye yatırıyorsunuz anlamadım. Ocak’ta 10 TL yatırıp başvuru yaptıysanız Temmuz’da başka ücret ödemeden tercih yapabilirsiniz.

      • evet hocam 10 tl ocak ayında yatrdım.bu 250 lıra harc parası varmıs öyle duydum kaydım tamm ösym şifremi aldım.tercihimi ösym sayfamdan yapıp eylül ayında kitaplarımı alıcam dogrumu.yanı internetten işlemimi yapabilirim daha ösym bürosuna gitmeme gerek yok.yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim..

        • Konular tamamen karışmış. Siz sınavsız geçiş tercihi yapacak mısınız yoksa zaten yerleşmiş bir öğrenci misiniz anlamadım? Harç ücretinden bahsediyorsanız yerleşmişsinizdir. Ama bu sene henüz tercihler ve yerleştirmeler yapılmadı. Siz açıköğretime kesin yerleşeceğinizi düşünerek yazıyorsanız doğrudur.

  117. Hocam merhaba bu sene girdimn ygs ve lys fakat olurda hıc biyer tuturamazsam sınavsız geçiş için paramı yatrdım kayıt ve tarcih tarihleri nedir ne zamana yapılcak bilgi verirsenz cok sevinicem

  118. sa hoocam. ben 2010 mezunuyum şu anda devlet memuruyum . işden dolayı ocak ayında 10 tl yatıramadım direk geçiş hakkımı kullanabilmek için şu anda hiç bir sanşım yok mu yane bu yıl tercih yapamayacak mıyım 🙁 🙁

  119. Hocam iyi akşamlar. kafamı kurcalayan bir sorum var ki nereye baksam bir türlü bulamıyorum. yardımcı olursanız minnettar olurum. Geçen sene mezun oldum. Meslek lisesi Bilgisayar bölümünden. şimdi soruma geliyorum. Hocam ben açıköğretim programına kayıt olmak istiyorum ama ulaştığım bilgilere göre şehrimde (Bursa) Bilgisayar açık öğretim Uni. si mevcut değildir. ben başka bir açıköğretim programına yerleşebilir miyim? Bilgisayar dışında. Ben sadece mezun olduğum bölüm ile tercihimi kullanacağımı biliyordum. yardımcı olursanız sevinirim..

  120. hocam merhaba sınavsız geçiş için ocakta kayıt olmuştum. .sınavsız geçiş için tercihler ne zaman yapılacak bilgi verirmisiniz.
    teknik lise mezunuyum.makina bölümü .hangi bölümleri tercih etmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılarımla,

  121. hocam öncelikle mrb ben çocuk gelişi son sınıf ögrencisiyim açık ögretimden okulum bitti yalnız kültür derlerimden 20 kredim eksik ve geçemn yıl ygs sınavına girdim ama tercih yapmadım benim geçiş hakkımı kullanmam için ne yapmam gerekiyor ocak 2015 beklemem mi gerekiyor saygılar.

  122. hocam öncelikle mrb ben çocuk gelişi son sınıf ögrencisiyim açık ögretimden okulum bitti yalnız kültür derlerimden 20 kredim eksik ve geçemn yıl ygs sınavına girdim ama tercih yapmadım benim geçiş hakkımı kullanmam için ne yapmam gerekiyor ocak 2015 beklemem mi gerek saygılar.

    • Siz Temmuz’da tercih yapabilirsiniz. 23-24 Ağustos 3.dönem sınavları ve Eylül’deki ek sınavlarla mezun olmanız durumunda yerleştiğiniz bölüme kayıt yaptırırsınız. Mezun olamazsanız bu yıl ki hakkınız yanar. (2014 Ocak ayında başvuru yaptığınızı düşünerek bunu yazdım.)

  123. merhaba hocam bende ticaret meslek lisesi mezun oldum 2kere ygs girdim ama branş acamadım ben sizden sadece ygs girmek istemiyorum sadece iki yıllık geçiş sınavsız girmek istiyorum sizce ne yapalıyım hocam nasıl iki yılık geçiş sınavsız nasıl olacak
    ögrenmek lazım sizden.

  124. hocaMCEVABINIZ BENIM ICIN COK ONEMLI BEN OSS SINAVINI KACIRDIM LISE MEZUNUYUM 2007 İMAM HATIP LISESI MEZUNUYUM 40 TL YATIRIP YGS SINAVINA GIRMEK ISTIYORUM SECENEGINI ISARETLEMISTIM SADECE NASIP OLMADI SINAVA GIRMEK SINAVSIZ GECIS HAKKIMI KULLANMAK ISTIYORUM SINAVA GIREMEDIGIM KACIRDIGIM ICIN DAHA DOGRUSU NASIL BIR YOL IZLEYECEGIM NE YAPMAM LAZIMM LUTFEN COK ONEMLI

  125. hocam ben meslek lisesinde lise son sınıfında okuyorum ygs ye girdim 140 ve üzeri puan aldım direk geçiş hakkımı kullanmak istiyorum kendi alanıma çocuk gelişimi ve eğitimine direk geçışimi yapmak istiyorum nasıl olacak

  126. merhaba

    ben ticaret meslek lisesinden mezun olduktan sonra açıköğretimden dış ticaret bitirdim (7 sene önce) açıköğretimden bir önlisans bölümü mezunu olmam, sınavsız geçişle tekrar bir önlisans bölümü (örgün eğitim) okumamı engeller mi?

    2.sorum; 2015 te ygs’ye de girmek istiyorum.eger ygs de aldığım puanla, bir üniversitenin 2 yıl ya da 4 yıllık bir bölümünü tutturursam, sınavsız geçiş hakkım düşer mi?

    3. sorum ise açıktan 2 yıllık önlisans bölümü bitirmiş kişiler, örgün eğitim 3. sınıfa sınavsız geçebilir mi? yoksa sadece dgs ile mi..

    çok teşekkürler

    • 1-Engellemez. Ama sınavsız geçişte önceliğin son mezunlara olduğunu unutmayın.
      2-Düşmez.
      3-Örgün için sadece DGS ile ama zaten doğrudan 3.sınıftan devam edemiyorlar. Aöf 3.sınıf ise bazı bölümler için sınava girmenize gerek yok. Başvuru yaparak doğrudan devam edebiliyorsunuz.

  127. selamun aleykum. hocam imam hatip 2011 mezunuyum. o zaman ygs ye girmistim. simdi aklim basima geldi ama gec geldi. 2014 ocak ayinda sinavsiz gecis basvurusu yapmadik. ilahiyat on lisans icin. tekrar 2015 ocak ayini mi beklemem gerekiyor. yoksa kayitlardan once tekrar bi basvuru yok mu. telafisi yokmu?

  128. Merhaba Hocam,

    2014 OSYS girmek istiyorum seçenegini işaretlemiştim, fakat yurt dısında oldugumdan sınavı kacırdım, bu durumda,hala sınavsız geçiş hakkım devam ediyormu? zamanı gelince seçim yapabilirmiyim?

  129. Hocam Merhaba.Ben Teknik Makina 11.sınıf öğrencisiyim.Sınava çalısıp girmeyi eğer tutturamassam , Şansımın azalmaması için direk 2 yıl girmek istiyorum.Sizce 2 yıl direk gitmemin ne gibi avantaj ve dezavantajları var?Hayatımı nasıl etkiler yanlıs bir karar vermek istemiyorum sonuçta bütün hayatımı bu meslekle idam ettireceğim.Mekatronik bölümüne gitsem hangi dallar üzerinde yoğunlaşabilirim?Teşekkür ederim
    Veya hocam dikey geçiş sınavıyla 4 yıllık yapabılırmıyım.Sınavın zorluk derecesi nasıl oluyor.Herkes çok zor diyor?Kafamda deli sorular kusura bakmayın.Teşekkür ederim

      • hocam merhaba,
        uygun bir yer bulamadım fakat tarih güncel olduğu için buraya yazıyorum kusura bakmayın.
        bir sorum olacak sınavsız geçiş yapma önceliği kime aittir ygs puanları açıklandı 180 barajını geçmişim lys ye girmek istiyorum eğer girersem ve 4 yıllık lisans kazanamazsam sınavsız geçiş hakkım ortadan kalkar mı? yeterli puan almadığımda açıkta kalır mıyım?

        teşekkürler…

  130. Teknik lise makina bölümü mezunuyum.direk geçiş için başvuruda bulunsam iki yillik iletişim bolumu okuyabilir miyim yardimci olursaniz sevinirim.tesekkur ederim…

  131. merhaba oglum anadolutekniklise son sınıf kimya bölumu ygs girdi ama sınavsız geçiş ücreti yatırmadık yinede girebilirmi iki yıllık kendi alanına

  132. iyi günler hocam 2010 meslek lisesi kimya teknolojisi mezun mezunuyum ygs den 178 aldım kendi bölümümden tercih edebilecegim hangi bölümler var acaba birde ygsden aldıgım puanla açık öğretime tercih yapabilir miyim. tesekkürler

  133. HOCAM MERABA HOCAM BU SENE SON SENEMDİ AMA YGS DEN 135 PUAN ALDIM DOĞRUDAN GEÇİŞ HAKKMI KULLANMAK ISTIYORUM ELEKTIRIK-ELEKTRONIK GUVENLIK SISTEMINI BITIRDIM KENDI ALANIMDA 2YILLIK UNIVERSITE OKUMAK ISTIYORUM DIPLOMA NOTUM:77 GIDERBILIRMIYIM LUTFEN ACİL

  134. Hocam anadolu ticaret lisesi bilişim son sınıf öğrencisiyim. Bu sene YGS sınavına girdim ve 263 puan aldım. Bu puanla hemşirelik okuyabilirmiyim? Lys sınavına girmeden ? Böyle bir geçiş hakkım varmı? Ayrıca hocam sizden ricam . hemşirelik okumak için ne yapmam gerekiyor. Bana yol gösterir misiniz? Çok teşekürler hocam

  135. Puanları ve Başarı Sıraları YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6
    Puanı 152,29315 151,29673 184,32110 173,27978 178,73005 170,52955
    merhaba ben 2001 mezunuyum bilgisayarlı nümerik kontorl bölümünü okudum yukarıdaki aldığım puanlara göre uzaktan öğretime sınavsız yerleştirebiliyormuyum ?

    bu punalara göre bölüm dışı endüstryel elk. secsem uzaktan öğretim yerletirilebilirmiyim ?

    yardımalarınız icin teşekkürler.

    • Aşağıdaki bölümlere sınavsız geçiş hakkınız var. Endüstryel Elktronik ön lisans programı ben göremedim. Bölümün tam ismi nedir?
      Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı 2
      Endüstriyel Kalıpçılık 2
      Gemi Makineleri İşletme 2
      Grafik Tasarımı 2
      İş Makineleri Operatörlüğü 2
      Makine 2
      Mekatronik 2
      Metalurji 2
      Oto Boya ve Karoseri 2
      Otomotiv Teknolojisi 2
      Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2
      Sondaj Teknolojisi 2
      Tarım Makineleri 2
      Tarımsal Ürünler Muhafaza ve DepolamaTeknolojisi 2

      • hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

        ben çalıştığım için uzaktan öğretim bölümlerine yazılmak istiyorum.

        yukarıdaki listenizdeki bölümlerin uzaktan öğretimine bakıcam ama bölüm dışı seçim uzaktan öğretim 2 yıllık yazsam bu puanlarla girebilirmiyim bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum mesela
        » Elektronik Haberleşme Teknolojisi
        » Bilgisayar Teknolojisi Ve Programlama
        » Bilgisayar Programcılığı
        » Elektronik Teknolojisi

        bu bölümleri düşünüyorm

    • hocam kolay gelsın bu yıl ygs ye basvurumda sınavsız gecıs sıde kodlamısdım fakat sınava gırdım yeterlı puan alamadım 2004 endrst meslk elktrık mezunuyum aynı zamanda onlısans programcılıgı bıtryrm bu yıl sınavsız gecıs hakkım bıttımı hala yerlesme sansım nedır acaba?

  136. hocam merhaba. ben 2005 meslek lisesi muhasebe bölümü mezunuyum. ösys den 135 aldım. ve bu puanla normal yerleşemeyeğim için sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum. hangi bölümleri tercih etmeliyim sizce.ayrıca hangi aşamaları takip etmem gerekiyor. yani ne zaman başvurabilirim yada tercih yapabilirim.şimdiden teşekkürler

  137. Hocam ben ATL elektik bolumu son sınıf öğrencisiyim.YGS puanıma gore mi yerleştirilcem yoksa diploma notuyla mi ? Elektrik alanıyla ilgili önerilecek fakülteler hakkında bilgilendirirmisiniz ?

    • Aşağıdaki bölümleri tercih etmeniz durumunda sınavsız geçiş yerleştirme önceliklerine göre değerlendirilirsiniz. Yerleştirme önceliklerinin neler olduğuna şuradan bakabilirsiniz. Öneride bulunamıyorum.
      Alternatifenerji Kaynakları Teknolojisi

      Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

      Elektrik Elektrik Enerjisi Üretim, iletim ve Dağıtımı

      Elektrikli Cihaz Teknolojisi

      Elektronik Haberleşme Teknolojisi

      Elektronik Teknolojisi

      Enerji Tesisleri İşletmeciliği

      Grafik Tasarımı

      Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi

      Mekatronik

      Otomotiv Teknolojisi

      Radyo ve Televizyon Teknolojisi

      Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi

      Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi

      Uçak Teknolojisi

  138. Rehber öğretmen değilim. Tavsiyede bulunmuyorum. Sınava girdiğiniz için istediğiniz bölümleri tercih etme hakkınız var. Ben sınavsız geçiş tercihleri konusunda yardımcı oluyorum. Sınav puanına bağlı kalmadan tercihte bulunabileceğiniz ön lisans programlarına şu sayfadan bakabilirsiniz.

        • hocam bir sitede denk geldim orada şu bölümler yazıyor,
          3675-Büro Yönetimi

          3675 Büro Yönetimi Ağız ve Diş Sağlığı
          3675 Büro Yönetimi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
          3675 Büro Yönetimi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
          3675 Büro Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi (AÖ)
          3675 Büro Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi (Önlisans)
          3675 Büro Yönetimi İşletme Yönetimi
          3675 Büro Yönetimi İşletme Yönetimi
          3675 Büro Yönetimi Odyometri
          3675 Büro Yönetimi Sağlık Kurumları İşletmeciliği (AÖ)
          3675 Büro Yönetimi Sağlık Kurumları İşletmeciliği
          3675 Büro Yönetimi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
          3675 Büro Yönetimi Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

  139. Hocam ben 1991 ticaret lisesi mezun uyum. Uzun zamandır sağlık işinde çalışiyorum. Hemşire olmak istiyorum. Benim sınavsız geçiş hakkım varmı. Hemşirelik okuyabilir miyim?. Cevap için teşekürler

  140. ben şuan teknik meslek lisesi muhasebe bölümü son sınıf öğrencisiyim. ben sosyal güvenlik okumak istiyorum. acaba sınavsız geçiş gibi bir hakkım var mı? nasıl yapabilirim? bana yardımcı olur musunuz?

  141. Hocam ben 2010 yılında bilişim teknolojilerinden mezun oldum endüstri meslek lisesi Sınavısız geçiş hakkım var fotoğrafçılık ve kameranlık açıköğretime geçiş hakkım var mı yani bölümü tercih edebiliyor muyum rica etsem bilgi verirseniz eğer geçiş yapamıyorsam hangi bölümleri tercih edebiliyorum .

    • Sınavsız geçiş bölümleriniz arasında bu program yer almıyor.
      Basım ve Yayın Teknolojileri 2
      Bilgi Güvenliği Teknolojisi 2
      Bilgi Yönetimi 2
      Bilgisayar Operatörlüğü 2
      Bilgisayar Programcılığı 2
      Bilgisayar Teknolojisi 2
      Coğrafi Bilgi Sistemleri 2
      İnternet ve Ağ Teknolojileri 2
      Mobil Teknolojileri 2
      Pazarlama 2

  142. Hocam merhaba.2001 eml elektrik bölümü mezunuyum.diploma notum 3.98.sınavsız geçiş hakkımı kullanıp uzaktan eğitim veren üniversitelerin hangi bölümlerine başvurabilirim.Açıköğretimden de hangi bölümlere başvurabilirim.şimdiden teşekkürler.

  143. Açık öğretim düz liseyi bitirdim sınav için 40 tl ödeyerek kaydımı yaptırdım iki senelik ilahiyat okumak istiyorum Sınavsız geçiş durumunu yeni öğrendim benim böyle bir hakkım varmı

    • Hayır sınavsız geçiş meslek lisesi mezunları için geçerli. Yani ilahiyata sınavsız geçiş için imam hatip mezunu olmanız gerekiyordu. Ama YGS’de herhangi bir puan türünde 140 ve üzerinde almanız halinde tercihte bulunabilir ve kontenjansız olan Anadolu Ü. yerleşebilirsiniz.

  144. merhaba hocam ben çocuk gelişimi okuyorum son yılım. YGS başvuru yaptım ama eger kazanamazsam geçiş hakkımı kullanabilirmiyim eğer kullanabiliyorsam ne zaman kullanabilirim hangi ayda?ŞİMDİDEN TEŞŞEKKÜR EDERİM

    • Şu konuyu iyice anlamanızı istiyorum. Sınavsız geçiş tercihleri ile YGS puanı tercihleri aynı zamanda aynı sayfada aynı şekilde yapılmaktadır. 30 tercihinizden alanınızla ilgili tercihleriniz sınavsız geçiş tercihi olarak, alan dışı tercihleriniz YGS puanı olarak değerlendirilecektir.

  145. merhabalar 2007 ticaret lisesi mezunuyum sınavsız geçiş için başvurdum ve yerleştim fakat kayıt yaptırmadım sınavsız geçiş için tekrar başvuru yapabilir miyim

  146. Merhaba hocam ben açıköğretim meslek lisesi çocuk gelişimi son sınıf öğrencisiyim ygs ye başvurdum 40 tl yatıdım sosyal hizmetler bölümünü okumak istiyorum sınavsız geçiş hakkım varmıdır bilgilendirirseniz sevinirim
    hocam ayriyeten evli ve 33 yaşında bir bayanım bu benim için dezavantajmıdır

    • Madem sosyal hizmetler istiyordunuz ve sınavsız geçişten faydalanacaksınız niye 40 TL yatırdınız? 10 TL yatırarak sınavsız geçişten faydalanmak istiyorum seçeneğini seçebilirdiniz. Ama tabi ki şimdi de faydalanabilirsiniz. Sosyal hizmetler açıköğretim tercih ederseniz zaten doğrudan yerleşirsiniz. Örgün programlar Yalova, Erzincan, Siirt, Bitlis ün. ve İstanbul’daki bazı özel ün. yer alıyor. Yaş en son kriter olduğundan sıkıntı olacağını sanmıyorum.

  147. Hocam Merhaba Ben 2007 de malatyada 2 yıllık tasarım basım yayın okurken sınavsız gecısten geldım elımızden olmayan sebeplerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım. şimdi ygs ye basvurdum girmek istiyorum diyede eğer ygs de barajı gecememe durumum var . bu halde geçemezsem ygs yi sınavsız geçiş hakkını kullanabılırmıyım tekrardan 2 yıllık okuyabılırmıyım hocam şimdiden teşekkürler.

  148. Hocam merhabalar, sınavsız geçiş için belirlenen OBP,tüm ilgili bölümler için standart mı yoksa, bulunduğumuz bölgeye ve üniversiteye göre değişiyor mu? örneğin, geçen yıl kaç puanla girildi, bu yıl neye göre değişir vs. Cevap için şimdiden teşekkür ederim.. 🙂

    • Standart değildir. Arz talep ilişkisine benzetebiliriz. Eğer çok tercih edilen ve başvuru yapılan bir okul ise yüksek OBP’li öğrenciler yerleşecektir. Daha az tercih edilen bir programsa OBP puanı da otomatik olarak düşecektir. Ancak şunu hatırlatmakta da fayda var. OBP puanından önce gelen yerleştirme öncelikleri. 1-Mezuniyet yılı, 2-Okul türü, 3-METEB İÇİ önceliği. Yani sizin OBP puanınız 450, Anadolu Meslek Lisesi mezunu birinin puanı 250 dahi olsa okul türü önceliğinden dolayı o yerleşir. Yada siz farklı ildeki bir programa başvurdunuz, puanı sizden düşük dahi olsa başvuru yaptığınız ildeki öğrenci sizden öncelikli yerleşecektir.

  149. hocam merhaba ben 2004 kız meslek lısesi çocuk gelişimi mezunuyum…aöf den çocuk gelişimi bölümüne sınavsız geçiş yapabilir miyim? ayrıca yapabılırsem hangı tarihler arasında nereye başvurmam gerekiyor…simdiden yardımınız için teşekkür ederim

    • Atatürk Ü. aöf çocuk gelişimi sınavsız geçiş hakkınız var. Umarım 2-15 Ocak tarihleri arasında başvuruda bulunmuşsunuzdur. Eğer bulunduysanız Temmuz’da internetten tercih yapacaksınız. Başvuru yapmadıysanız 2015’i beklemeniz lazım.

  150. Merhabalar Alper Bey.
    Benim bi kaç sorum olacak cevaparsanız çok memnun olurum.
    Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Açıköğretim Mezunuyum sınavsız geçişe başvuru yaptım, kafamı kuracalayan sorulardan bitanesi ( bölümlere yerleştirmede öncelik sınava giren adaylardamı yoksa sınavsız başvuru yapanlarda mı)
    2009 yılında ankaradan mezun oldum, örneğin yozgat niğde veya kayseride ki bi okulu tercih ettiğimde ne gibi dez avantajım olur yerleşememe gibi bi durumla karşılaşabilirmiyim.
    Şimdiden teşekkür ederim.

    • Öncelik meslek lisesi mezunlarının yani sınavsız geçiş öğrencilerinindir. İl dışından tercih yaptığınızda, o ilin öğrencileri sizden öncelikli yerleşir. Eğer kontenjan kalırsa siz yerleşirsiniz. (Yerleştirme önceliklerine göre; 1-Mezuniyet yılı 2014 olanlar önceliklidir. 2-Mezuniyet yılı aynı ise okul türü anadolu,teknik lise olanlar önceliklidir. 3- Okul türü de aynı ise METEB içi(kendi ilindeki programlara başvuranlar öncelikli yerleştirilir) 4-METEB aynı ise OBP puanına göre (Diploma notu X 5) 5-Hepsi aynı ise yaşı küçük olan önceliklidir.) Buna göre tercih ettiğiniz bölüme yerleşememe durumu olabilir. Açıköğretim de olsa illaki bir programa yerleşmek isterseniz Anadolu Ü. Elektrik Elektrik Enerjisi Üretim, iletim ve Dağıtımı bölümünü tercih listenizin en sonuna yazın.

      • Teşekkür ederim.
        Geçen yıl ki yerleştirmelerde Örneğin Uludağ Üni. Bilgisayar Proğ. en son 300 puanla yerleşim yapmış, bu durumda o 300 puanla yerleşen kişi SInavsız mı yoksa Sınavla mı yerleşmiş oluyor?

        • Şu sayfadan Bilgisayar Programcılığı 2013 sonuçlarına baktığımda farklı yerleşkelerde aynı bölümün olduğunu görüyorum. En son sütuna bakarsanız yerleştirme önceliği bilgilerini göreceksiniz. Örneğin 109751521 kodlu programın min puan 365,90000 yerleştirme önceliği ise 13,3,D,95. Buradan son yerleşen öğrencinin 2013, Teknik Lise (3), Bursa dışından (D), 1995 doğumlu (95) bir aday olduğunu ve OBP puanının 365,90 olduğunu görüyoruz. Yerleştirme önceliği boş olanlar ise sınavsız geçiş öğrencilerinin tamamının yerleştiği ve alan dışından da YGS puanı ile öğrenci aldığı anlamına gelmektedir. Örneğin; Ordu Üniversitesi 108350345 kodlu programı.

  151. hocam merhaba 2012 yılında endüstri bölümünden(lise) mezun oldum. ygs’ye başvurup sınavsız geçişle 2 yıllık kendi bölümümden olan biyomedikal bölümüne gittim. 2013 yılında sorunlar dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım. okuldaki kaydım devam ediyor.
    2014 yılı için sınavsız geçiş hakkım varmıdır. katsayı puanım düşermi.okuldaki kaydımı silmeden sınavsız geçiş hakkında bulunabilirmiyim. teşekkürler.herhangi bir liseden tekrar başvurabilirmiyim.

    • Daha önce YGS puanı ile değil sınavsız geçişle yerleştiğiniz için puanınızda bir düşme olmaz. Tekrar sınavsız geçiş yapabilirsiniz. Başvuruda öğrenim durumunu herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlıyım (kodu 5)şeklinde işaretlemelisiniz. Daha sonra eski programdan kaydınızı sildirebilirsiniz. Normal şartlarda başvuru alan herhangi bir liseden başvuru yapabilmeniz lazım. Ancak bazı durumlarda ilinizdeki ÖSYM merkezine de yönlendirilebiliyorsunuz.

    • Sınavsız geçiş bölümleriniz aşağıdakilerdir. 2011,2012 yada 2013’te başvurunuz yoksa mutlaka ÖSYM başvuru merkezinden başvuru yapmanız gerekiyor.
      Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı 2
      Endüstriyel Kalıpçılık 2
      Gemi Makineleri İşletme 2
      Grafik Tasarımı 2
      İş Makineleri Operatörlüğü 2
      Makine 2
      Mekatronik 2
      Metalurji 2
      Oto Boya ve Karoseri 2
      Otomotiv Teknolojisi 2
      Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2
      Sondaj Teknolojisi 2
      Tarım Makineleri 2
      Tarımsal Ürünler Muhafaza ve DepolamaTeknolojisi 2

  152. hocam meslek lisesi makına bolumu mezunuyum.şimdi sinavsız geçiş yapmka istiyorum.hangı bolumlerı okumma gerekır yardımcı olurmusunuz hocam.3 gun kalmıs kayıt ıçın.saygılarımla

    • Rehber öğretmen değilim. Bölümlerin içeriği hakkında hiç bir bilgim yok. Sadece sınavsız geçiş bölümlerinizin neler olduğunu hatırlatabilirim.
      Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı 2
      Endüstriyel Kalıpçılık 2
      Gemi Makineleri İşletme 2
      Grafik Tasarımı 2
      İş Makineleri Operatörlüğü 2
      Makine 2
      Mekatronik 2
      Metalurji 2
      Oto Boya ve Karoseri 2
      Otomotiv Teknolojisi 2
      Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2
      Sondaj Teknolojisi 2
      Tarım Makineleri 2
      Tarımsal Ürünler Muhafaza ve DepolamaTeknolojisi 2

  153. hocam ben 94 yılında teknik lise mezunuyum.2 sefer sınava grıdım.fakat kazanamadım.şimdi ise sınavsız geçış hakkımı kullnmak ıstıyorum.hangi bolumleri tercıh etmelıyım .bılgı verırmısınız.saygılarımla

      • hocam makina bolmu mezunuyum.ne yapacagım hakıkında hıc bı gılgım yok .açıklayıcı bılgı verırısenız çok sevınıtrım.ilginiz için şimdidien teşekkur ederım .

        • Aşağıda listesini verdiğim bölümlere sınavsız geçiş tercihinde bulunabilirsiniz. Bunun için öncelikle 15 Ocak’a kadar YGS başvurusu yapmanız gerekiyor. Nasıl yapılacağını bu sayfada anlattım.(üstte) Tercihleri ise Temmuz ayında size verilecek şifre ile internet üzerinden gireceksiniz.
          Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2
          Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı 2
          Endüstriyel Kalıpçılık 2
          Gemi Makineleri İşletme 2
          Grafik Tasarımı 2
          İş Makineleri Operatörlüğü 2
          Makine 2
          Mekatronik 2
          Metalurji 2
          Oto Boya ve Karoseri 2
          Otomotiv Teknolojisi 2
          Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2
          Sondaj Teknolojisi 2
          Tarım Makineleri 2
          Tarımsal Ürünler Muhafaza ve DepolamaTeknolojisi 2

          • hocam teşekkur ederim.hocam bı de fotoğrafçılık var buna ben kayıt olabılırmıyım.bıde ben hangi bolum okunması kolay o bolum istiyorum .saygılarımla,teknik lise mezeunuyum..

            • Sınavsız geçiş bölümlerinizi verdim. Bunların arasında fotoğrafçılık yok. Eğer Fotoğrafçılık ve Kameramanlık açıköğretim bölümünü okuma isterseniz YGS’den 140 almanız yeterli olacaktır.Hangi bölüm kolaydır bilemem 🙂

  154. ben 1997 çocuk gelişimi mezunuyum hiç sınava girmedim sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum acaba okula gitmeden evde derse çalışıp sınava girme imkanım varmı çünkü bebeğim var okumak hep içimde kaldı bir yardımcı olunuz

    • Atatürk Ü. Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler ile Anadolu Ü.Sosyal Hizmetler’in açıköğretim bölümlerine sınavsız geçiş hakkınız bulunmakta. Bunların derslerini evde kitaplardan yada internet üzerinden görüp bulunduğunuz ilde sınavlarına girebiliyorsunuz.

  155. merhaba hocam ben 2004 endüstrı meslek elektrık bölümü zonguldak mezunuyum bugun ygs sınavsız gecıse basvurdum ve secenekten ygs sınavsız gecıs hakkını kullanmak ıstıyorum secenegını ısaretledım sım dı acık ögretımden ıkıyıllık unıversıte okumak ıstıyorum bundan sonrakı yollar neler bılmıyorum tercıhlerın nasıl yapılacagını ve ne zaman olacagını bılmıyorum yardımcı olurmusunuz

    • Elektrik mezunlarının aöf olarak okuyabileceği tek bir program var. 101050793 kodlu ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Açıköğretim) bölümü. Temmuz’da http://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik no ve size verilen şifre ile giriş yaparak tercihte bulunacaksınız.

  156. merhabalar ben 2012 ticaret lisesi mezunuyum. bu yil acikögretim ön lisans kendi bölumume sınavsız gecis hakkimi kullanmak istiyorum acaba bu hakkim var mi???? acil cevap istiyorummm

        • Aşağıdaki aöf programlarının tamamına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.
          Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)
          Dış Ticaret (Açıköğretim)
          Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi (Açıköğretim)
          Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)
          Emlak ve Emlak Yönetimi (Açıköğretim)
          Marka İletişimi (Açıköğretim)
          İnsan Kaynakları Yönetimi (Açıköğretim)
          Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Açıköğretim)
          Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Açıköğretim)
          İşletme Yönetimi (Açıköğretim)
          Lojistik (Açıköğretim)
          Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)
          Dış Ticaret (Açıköğretim)
          Lojistik (Açıköğretim)
          Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)
          Turizm ve Seyahat Hizmetleri (Açıköğretim)
          İşletme Yönetimi (Açıköğretim)

  157. tekrardan merhaba bisey daha sormak istiyorum başvuru formunu doldurduktan sonra mezun olduğunuz okul müdülüğüne onaylatınız demişsiniz mezun olduğum okul istanbulda ben ankaradayım nasıl onaylatıcam çok acil cevap yazarsanız sevinirim.

  158. merhaba,ben 2010 yılında sınavsız geçişle kocaeli üni 2 yıllık bankacılık bölümüne yerleştim fakat bazı nedenlerden dolayı okulu bitiremedim.şu an hala sınavsız geçiş hakkına sahip miyim?ne yapmam gerekiyor? şimdiden tesekkür ederim

  159. ya ben bu sayfada soruma cevap alamıyorum. aslında gayet basit bi soru soruyorum. ticaret lisesi mezunuyum ve aöf 4 senelik herhangi bir bölüme (kamu yönetimi olur,işletme olur) barajı geçersem ygs de geçiş hakkım varmı. yada dezavantajı falan varmı tic lisesi olmanın

    • Sorunuzu farklı sayfada sorup farklı sayfada cevap arıyorsunuz. Sorunuzu ilk sorduğunuz sayfada cevapladım. Gayet basit sorularınızı bundan sonra başka sitelerde sorun. Kimse sorunuzu cevaplamak zorunda değil.

  160. hocam benm diploma puanım 53,98 artı bölüm çocuk gelişimi sınavsız geçiş yapabilirmiyim ve hangi bölümlerden tercih yapabilirim acil cevap istiyorum hocaaaam 🙁

  161. Merhaba hocam, acil cevap verin lütfen..Ben meslek lisesi öğrencisiyim, ygs’e başvurumu yaptım fakat, ”ygsye girmek istiyorum” kısmını işaretledim. bu kısmı işaretlemem sınavdan istediğim puanı alamadığım taktırde, sınavsız geçiş hakkımında tercih edersem devam ettiğini söyledi, rehber öğretmenim. Ama benim kafama takılan bir iki yıl önce arkadaşlarımın sınavsız geçiş için de ayrı olarak 10 lira yatırmadıkları için yerleşemediklerini duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum. Ben başvuru formumda her iki kısmı da işaretleyebilir miyim? tekrar 10 lira daha yatırmalımıyım??? Ayrıca kesinlikle ygsye girmek istiyorum, ama sınavsız geçiş hakkımıda kaybetmek istemiyorum. saygılar…

  162. benim diploma notum 61 ve 2012 meslek lisesi mezunuyum bu sene sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam fakan obp hesapladığımda 59 küsür bişey çıkıyo ünicersitelerim 2 yıllık puanına bakıyorum istediğim bölüm 300 küsür benim puanımmı düşük yoksa bu 300 lük taban puan başkamı kafam baya karıştı. yardımcı olursanız sevinirim.

      • Tercih yaparkende bu 305 puana göre yapıcam değilmi ?
        Birde 2 yıllık myo hepsine
        Sınavsız geçişle gidiliyormu örn; Mimar Sinan myo.
        Şimdiden Teşekkürler.

        • Mezun olduğunuz bölümün devamı niteliğindeki programlara sınavsız geçiş hakkınız var. Eğer Mimar Sinan MYO’da bölümünüz varsa tercih yapabilirsiniz. Unutmayın sadece puana göre değil diğer yerleştirme önceliklerine göre de yerleşip yerleşememe durumunuz söz konusu olabilir. Mezuniyet yılı, okul türü, METEB içi yada dışı olması gibi.

          • orta öğretim başarı puanı

            Hocam merhaba

            Diğer sayfalarda da soru sormuştum, bu siteyi açtığınız için emekleriniz için teşekkürler .

            Ben istanbul da yaşıyorum . Sınavsız geçişe başvuru yaptım. istanbul dışı Bilgisayar 1994 mezunuyum . diploma notu on üzerinden 8.08 Benim istanbul veya yakın çevresi yerleşme olasılığım var mıdır.Çalıştığım için Uzaktan eğitim benim için ideal olabilir.Önerilerinizi beklemekteyim.
            Sağlıcakla

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*