Ticaret Lisesi Mezunlarının Sınavsız Yerleşebileceği Bölümler 2015

Yazımıza oy verir misiniz?

Ticaret Lisesi alan ve dallarından mezun olanların 2014’te sınavsız tercihle yerleşebileceği 2 yıllık programlar aşağıda gösterilmiştir. (Aşağıdaki tablo 2014 ÖSYM Kılavuzundan Alınmıştır)

1018-A-Grubu (Ticaret Lisesi Fen) 1107-Bankacılık

3868-Bilgisayarlı Muhasebe

3318-Borsa Hizmetleri

1381-Deniz ve Liman İşletme

1396-Dış Ticaret

3324-Emlak Komisyonculuğu

1657-Genel Hizmetler (Demiryolu)

1814-İşletme

1814-İşletmecilik (Demiryolu)

2143-Muhasebe

4918-Muhasebe, Finansman ve Pazarlama

4396-Muhasebe ve Finansman

4526-Pazarlama

4422-Pazarlama ve Perakende

4024-Satış Yönetimi ve Reklamcılık

3351-Sigortacılık

4532-Sigortacılık ve Risk Yönetimi

2645-Tesis İşletmeciliği

2693-Ticaret

2871-Ticaret Liselerini Alan Ayrımı Olmadığı Dönemde Bitirenler

4505-Ulaştırma Hizmetleri

Bankacılık ve Sigortacılık 2Deniz ve Liman Işletmeciliği 2

Dış Ticaret 2

Emlak ve Emlak Yönetimi 2

Enerji Tesisleri Işletmeciliği 2

Hava Lojistiği 2

Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi 2

Insan Kaynakları Yönetimi 2

Işletme Yönetimi 2

Kooperatifçilik 2

Lojistik 2

Marina Işletme 2

Marka Iletişimi 2

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası 2

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2

Pazarlama 2

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi 2

Posta Hizmetleri 2

Sağlık Kurumları Işletmeciliği 2

Sivil Hava Ulaştırma Işletmeciliği 2

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 2

Sosyal Güvenlik 2

Tarımsal Işletmecilik 2

Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi

Turizm ve Seyahat Hizmetleri

 

437 yorum

  1. Hocam merhaba;

    1999 yılı Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümü mezunuyum. Benim sınavsız geçiş hakkım hala mevcut mudur? Önümüzdeki yıl müracaat edebilir miyim?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    • Aşağıdaki bölümler sınavsız geçiş bölümleriniz. Bunlardan hangilerinin uzaktan eğitimi var bilmiyorum. Kılavuzdan incelemelisiniz.
      Ağız ve Diş Sağlığı
      Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
      Çağrı Merkezi Hizmetleri
      Emlak ve Emlak Yönetimi
      Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
      insan Kaynakları Yönetimi
      işletme Yönetimi
      Kooperatifçilik
      Sağlık Kurumları işletmeciliği
      Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
      Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
      Sosyal Güvenlik

    • Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)
      Dış Ticaret (Açıköğretim)
      Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi (Açıköğretim)
      Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)
      Emlak ve Emlak Yönetimi (Açıköğretim)
      Marka İletişimi (Açıköğretim)
      İnsan Kaynakları Yönetimi (Açıköğretim)
      Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Açıköğretim)
      Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Açıköğretim)
      İşletme Yönetimi (Açıköğretim)
      Lojistik (Açıköğretim)
      Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)
      Dış Ticaret (Açıköğretim)
      Lojistik (Açıköğretim)
      Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)
      Turizm ve Seyahat Hizmetleri (Açıköğretim)
      İşletme Yönetimi (Açıköğretim)

  2. hocam ben 2000 yılı bankacılık bölümü mezunuyum. sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum. AÇIKÖĞRETİM ilk sırada sağlık kurumları işletmeciliği, bankacılık ve sigortacılık, işletme yönetimi, lojistik, muhasebe ve vergi uygulamaları, insan kaynakları yönetimi, dış ticaret diye sıralama yapmak istiyorum mezun olduğum yıl çok eski biliyorum ama yinede bu tercihlerim arasında bir yer çıkma ihtimali var mı ve doğru yapmışmıyım ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.

    • Geçiş Bölümleriniz:
      Ağız ve Diş Sağlığı
      Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
      Çağrı Merkezi Hizmetleri
      Emlak ve Emlak Yönetimi
      Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
      insan Kaynakları Yönetimi
      işletme Yönetimi
      Kooperatifçilik
      Sağlık Kurumları işletmeciliği
      Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
      Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
      Sosyal Güvenlik

  3. Hocam ben açık öğretim ticaret meslek lisesi bölümü mezunuyum sınavsız geçiş hakkım var değil mi varsa da eskişehir deki bankacılık ve sigortacılığa geçme şansım nedir

  4. Meraba öncelikle ticaret Meslek lisesinden bu sene mezun oldum size iki sorum var hocam 2015 yerleştirme tablosuna baktığımda okul türü 2 yani meslek lisesi olanlar da yerleşmiş ona bakarak birkaç Pla yaptım meslek lisesi olarak hiç yerleme şansımız yok mu ve Marmara üniversitesi yerel yönetimler bolumune baktığımda yerleştirme oncelikleri ‘YOK’yazıyor bunun nedeni nedir cevaplarsaniz sevinirim

  5. Hocam Merhabalar. Ben Ticaret Meslek Lisesi muhasebe ve Finansman mezunuyum. Bu yıl dikey Geçiş hakkımı 2 yıllık Sosyal Güvenlik bölümü için kullanmak istiyorum. Benim sorum şu olucak. Açıktan 2 yıllık Sosyal Güvenlik okuma şansım var mı acaba.

  6. Merhaba Hocam,
    Ben Ticaret Meslek Lisesi Büro Hizmetleri mezunuyum. Geçen yıl açıköğretim insan kaynakları bölümünden terkim, kayıt yenileme yapmadım. Sizden öğrenmek istediğim ben Açıköğretim Adalet Bölümü seçebilir miyim…???

  7. hocam merhaba mersinden yazıyorum 2016 son senem bilgisayarlı muh. görüyorum ama gümrükleme okumak istiyorum sizce bir şansım varmı acaba en kjısa sürede mesajınızı bekliyorum saygılarımla…

    Fevzi BİLİR

  8. Merhaba hocam bu sene ösym kılavuzunda büro yönetimi ve sekreterlik bölümünün sınavsız geçişle geçtiği odyometri bölümü yok kalktı mı?olumlu yada olumsuz cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

    • Hem YGS-3 diyorsunuz hem sınavsız geçiş diyorsunuz. Sınavsız geçiş adı üstünde sınava girmeden yerleştirme öncelikleri ile yapılıyor.Adalet bölümününe sınavsız geçiş hakkınız yok.Eğer sizin YGS-3 puanınız adalet taban puanlarına yetiyorsa yerleşebilirsiniz. Bakınız.

  9. Merhaba hocam 2014 ticaret muhasebe bolumu mezunuyum dikey gecisle uludag universtesi karacabey myo geldim 1.sinifim bolumu degistirmek ya saglik yada adalet bolumunde biseyler yapmak istiyorum ozel bile olsa okulumu degistirmek istiyorum napmam gerekiyo??

  10. HOCAM MERHABA TICARET MESLEK LISESI ULASTIRMA HIZMETLERI(LOJISTIK) MEZUNUYUM , GECIS HAKKIMI BU YIL KULLANACAGIM HANGI BOLUMLERI TERCIH ETME HAKKIM VAR , ILK ONCELIK HER ZAMAN YENI MEZUNLARDA OLDUGU ICIN YERLESEMEME GIBI BI SORUN OLABILIR MI

  11. 2012 YILI AÇIK LİSEDEN TİCARET LİSESİ BİLGİSAYARLI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MEZUNUYUM BEN LABORANT VETERİNER SAĞLIK OKUMAK İSTİYORUM TABİKİ AÇIK OLARAK SINAVSIZ YERLESE BİLİYORMUYUM YOKSA İLLAKİ SINAVA GİRMEM GEREKİYORMU

  12. mrh.ben 2000 yılı ticaret meslek lisesi mezunuyum ve sınavsız geçiş hakkım ile şuan 1.sınıf muhasebe ve vergi uygulamaları açıköğretim olarak okuyorum.2016 ocak ayında ygs sınavın girip bankacılık/sigortacılık da okumak istiyorum.bu durumda iken ben aynı zamanda bankacılık/sigortacılık bölümü okuyabiliyormuyum?aynı zamanda ben örgün eğitim okumak istiyorum okuyabilirmiyim ? 2000 yılı ticaret meslek lisesi mezunu olup bu okuldan mezun olan kişilerin tercih edeceği tüm bölümler hangisidir? çünkü internette araştırdığımda emin olamadım ve sizden teyid etmek istedim.tşkler.

  13. İyi günler Hocam,

    1999 Muhasebe bölümünden mezunum. Tek başvurada hem 2016-YGS sınavına girip hem sınavsız tercih yapabilirmiyiz, yoksa ayrı ayrı mı yapmam lazım ?
    Malum uzun bir süre geçti üzerinden. Ayrıca 140 puan alamaz isem YGS den herhangi bir tercih yapamazmıyım ?
    Mesela “Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi 2” sınavsız bu bölümü seçebilirmiyim ?

    • 6-20 Ocak tarihlerinde YGS başvurusu yaparken, eğitim ve memzuniyet bilgilerinizi doğru olarak doldurduğunuzda hem sınavsız geçişle hem YGS puanınızla tercih hakkınız olacak. Mezuniyet yılınızdan dolayı istediğiniz programa yerleşemeyebilirsiniz. Tercih listenizde açıköğretim programlarına da yer vermenizi tavsiye ederim. Yazdığınız bölüm son mezunlarla kontenjanı doluyor. Özel ve ücretli olan programları bile zor görünüyor. Bakınız. İstanbul Kültür Ün. ücetli olabilir.

  14. mrb hocam 1996 ticaret lisesi mezunuyum tabloda gördüğüm sınavsız geçebileceğim bölümlerden hangisi bana daha uygun olabilir sizce muhasebe mezunuyum ama tabi mezuniyetimden çok geçtii için en rahat okuyabileceğim bölümü araştırıyorum teşekkürler

  15. hocam öncelikle herkesı aydınlattıgınız için tşk ederım. benımde bır sorum olacak 2006 tic.mes.lis. mezunuyum acıköğretime sınavsız geçiş yapmak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerekır. netten biraz araştırdım ama kafam haylı karıştı yardımınızı istiyorum şimdiden teşekkür ederim..

    • Mezuniyet yılınızdan dolayı istediğiniz programa yerleşemeyebilirsiniz. Ancak yukarıdaki tablonun sağ tarafındaki bölümlerden bazı örgün ve açıköğretim programları için şansınızı denemenizde fayda var. 6-20 Ocak 2016 tarihlerinde YGS başvuruları sırasında sınavsız geçiş başvurusu yaparak Temmuz ayında alanınızla ilgili bu programları tercih listenize ekleyeceksiniz.

  16. merhaba hocam ben bu sene mezun olacam ve 2 yıllık geçiş hakkımı kullanacam sinava girmeden diploma puanı na okul puan ekliyomu…

    ygs girip de yine 2 yıllık hakkımımzı kulluna biliyoz mu

    • Sınavsız geçişten zaten sizin gibi meslek lisesi öğrencileri faydalandığından OBP puanınıza ayrıca okul puanı gibi bir puanın eklenmesi söz konusu değildir. Diğer sorunuza gelince evet YGS puanınızla alan dışı programlara aynı zamanda sınavsız geçiş önceliklerinizle alanınızdaki programlara tercihte bulunabilirsiniz.

  17. HOCAM MERHABA BENDE AYNI KONU HAKKINDA SORU SORUCAM…ALAN TERCİHİ YAPTIK 9.SINIFTA FAKAT BÖLÜM DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUMM SORUM ŞU: OKULLAR AÇILMADAN 1 HAFTA ÖNCE GİTSEM OKULA KONTEYJAN AÇILMIŞ OLUR MU???ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER….

  18. HOCAM BEN 10.SINIFTAYIM BANA MUASEBE GELDİ FAKAT BEN DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM MÜDÜR YARDIMCIMIZ KONTEYJAN AÇILMADI DEDİİ BEN NASIL BÜROO YÖNETİMİNE GEÇERİM…DİLEKÇE VERMEM GEREK Mİİ..

  19. Hocam ben 10 sınıfa yeni geçtim bölüm tercihlerinizi yaptık fakat ben birinci sıraya adalet yazdım ikinci sıraya muasebe yazdım üçüncü sıraya büro yazdım ama ben büro yönetimini istiyorum yanlışlıkla üçüncü sıraya yazdım yazdım bilemedim nasıl büro yönetimine geçerim hocam okullar açıldığında gel dedi konteyjana bağlı diyor
    Hocam tercih yaparken bizi bilgilendirmediler bende yanlışlıkla yazdım ve arastirdigimda istediğim bölümün burda olduğunu öğrendim Rehberiniz okulun ilk günü gel değiştirdim dedi ama diğer hocalar kontenjan boşsa diyor herkez farklı konuşuyor kimse doğru düzgün ilgilenmiyor şikayet edeceğim beni yanlış bilgilendirilmesi hayatima

    • 1-Sitem meslek lisesinden üniversiteye sınavsız geçiş sitesi.
      2-Bir bölümü çok istiyorsanız ilk sıraya yazarsınız 3.sıraya yanlışlıkla yazdım demek mantıksız olur.
      3-Öğretmenler yönlendirme yapar son kararı vermek ve uygulamak sizin ve velinizin sorumluluğundadır.
      4-Evet öğretim dönemi başlamadan kontenjanlar netleşmeden bizde kendi okulumuzda alanlar arası geçiş yapamıyoruz.

  20. MERHABA OKULUN BİZE VERDİĞİ PUAN… BİZİM ÜNİVERSİTEDEN ALDIGIMIZ PUANIN ÜSTÜNE Mİ EKLENECEK…YOKSA DİPLOMA NOTUNU 5 İLE ÇARPIP ONUN ÜSTÜNE Mİ EKLENECEKK..NASIL OLACAK??????

  21. Merhaba ben ticaret lisesi büro yönetimindeyim ve istediğim bölüm agız ve diş saglıgı sınavsız geçiş hakkımla gidebilir miyim yanii bu bölümde okuma şansım var mı…. kesin sınavsız geçişimle tercih etsem gelir mi?? çook istiyorumm

  22. Ben büro yönetiminde okuyorum agız ve diş saglıgını istiyorum fakat oturdugum yerde istediğim bölümün üniversitesi yok o yüzdem meteb dışı yazarsam sınavsız geçişle gelme ihtimali olur mu..???

  23. mrb hocam ben ticaret meslek lisesi muhasebe bölümü mezunuyum ygs ye girdm ancak sınavda rahatsızlığımdan dolayı hiç iyi bi puan alamadm sınavsız geçiş hakkımı açıktan kullanmak istiyorum ancak bulunduğum ilde 2 bölüm tek var diğer illere de ailem izin vermiyor 1 yıl daha hazırlan diyolar bende o zaman hem açıktan okuyayım hemde hazırlanırım düşüncesi içindeyim ek tercih bugün son ek tercihde direk açıktan yazabileceğim yerleri yazsam olur mu şimdiye kadar hiç birşey yapmadm kimseye de danışmadm ne yapacagımı bana yardımcı olur musunuz teşekürler

  24. Merabalar hocam; ben bu sene ticaret lisesi muhasebe finansman mezunuyum 62,63 puanla diploma notum tercihleri kaçırdıgım için ek tercih yapcam
    ve istedigim bölüm şu ağız ve diş sağlığı teknisyeni tercih edebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

  25. Merhaba, 1993 ticaret meslek lisesi bankacılık mezunuyum. Daha önce meslek lisesi mezunu öğrencilere sınavsız aöf hakkı tanınmıştı fakat kaçırdım bu fırsatı o dönemde. Bu hak yeniden mi sisteme soktular acaba, yani şu an istesem yukarıda adı geçen bölümlere kayıt yaptırabilirmiyim? Teşekkürler…

    • 2002 yılından beri uygulanan sınavsız geçiş sisteminde, meslek lisesi mezunları alanları ile ilgili aöf yada örgün programlara sınavsız öncelikli yerleştirilir. Ama mezuniyet yılı önceliği, okul türü vb. kriterler nedeni ile sizin örgün ve çok tercih edilen aöf bölümlerine yerleşmeniz imkansız. Ocak ayında başvuru yaptıysanız yukarıdaki bölümlerin aöf programlarına 6-16 Temmuz’da tercih yapabilirdiniz. Yapmadıysanız 17-21 Ağustos’ta ek tercih döneminde yapabilirsiniz. Başvurunuz yoksa Ocak 2016’yı bekleyeceksiniz.

  26. Merhaba hocam 11.sınıf öğrencisiyim sınavsız geçiş sisteminde gidebileceğimiz üniversiteleri kendimiz mi seçiyoruz yoksa yıl sonu diploma puanına göre bir üniversite tercihinde mi buluyoruz. Teşekkürler…

  27. hocam merhaba ben ticaret meslek lisesi mezunuyum bu sen mezun oldum. bilgisayarlı muhasebe bölümü bitirdim. üniversite tercihleri yaparken bölümleri ‘muhasebe ve vergi uygulamaları’nı secebılıyorum degılmı. yukarıda muhasebe ve vergı uygulamaları dıye bı bölum goremedım o yuzden sordum hocam.

  28. Hocam merhabalar 1999 ticaret Meslek lisesi muhasebe mezunuyum. İstanbulda yaşıyorum. 1 çocuk annesiyim. Meslek liselerinin sınavsız yüksek okula geçişinden yararlanmak istiyorum Diploma notu 3.2 girebilme şansım nedir 1982 doğumluyum. Bu konuda bilgi rica ederim.

    • Basım ve Yayın Teknolojileri
      Basın ve Yayıncılık
      Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon
      Endüstri Ürünleri Tasarımı
      Endüstriyel Cam ve Seramik
      Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
      Görsel İletişim
      Grafik Tasarımı
      Halıcılık ve Kilimcilik
      Marka İletişimi
      Mimari Dekoratif Sanatlar
      Reklamcılık
      Seramik ve Cam
      Seramik Cam ve Çinicilik

  29. Merhaba hocam;
    Ben bu sene ticaret lisesi dış ticaret bölümünden mezun oldum. Ygs puanım kötü olduğu için direk geciş hakkımı kullanmak istiyorum. Diploma puanım 52 yerleşebilirmiyim acaba işletme bölümüne ve hangi okullar alır ? Tesekkürler.

  30. merhaba. ben bu sene muhasebe ve finansmandan mezun oldum. dış ticarete geçiş hakkımız var peki dış ticaret ve avrupa birliği bölümüne geçiş hakkımız var mı?

  31. Hocam merabalar ben sağlık kurumları işletmeciliği bölümüne geçiş yapmak istiyorum ticaret meslek lisesi mezunuyum bu bölümlerden benim puanıma göre tutabilicek yerleri nerden öğrenebilirim?

  32. Hocam Merhaba, Marmara üniversitesi uzaktan eğitim 2 yıllık okuyorum 2.yılıma geçtim alttan 2 dersim var okuldan memnun değilim aöf 2 yıllık bölümlere yatay geçiş yapabiliyor muyum?

  33. Merhaba ben ticaret lisesi dış ticaret bölümü son sınıf öğrencisiyim.Trakya Üniversitesi Uluslararası ticaret bölümüne geçiş yapmak istiyorum.Okuldan ek puan almam mümkün mü acaba?

  34. Merhaba. Ben 11. Sınıf ticaret meslek lisesi öğrencisiyim. Alanim bilgisayarlı Muhasebe ama Bankacılığı okumak istiyorum okulunda2 yillik olarak sinavsiz secme hakkına sahibim değil mi? Cevap icin şimdiden tesekkur ederim.

  35. Hocam ticaret meslek lisesi muhasebe ve finansman bölümü okuyorumsınavsız geçebileceğim bölümler hangisi bir de diploma puanıyla ayriyeten de yerleşebiliyor muyum sadece diploma puanıyla

    • Şu an bulunduğumuz sayfadaki tablo zaten sınavsız geçiş bölümlerini gösteriyor. Sadece diploma puanı ile değil, mezuniyet yılı, okul türü, METEB önceliği, OBP puanı, doğum tarihi sıralaması ile yerleşebilirsiniz.

  36. Merhaba hocam. Ben bu yıl (2015) muhasebe bölümünden mezun olacağım. Diploma notum pek yüksek değil. Ortalama 55 felan. Bu tablodaki Bölümlerden açıktan 2 yıl okuyabiliyormuyum Açıktan okucam.

  37. Merhaba, ticaret lisesi bilgisayarli muhasebe son sınıf öğrencisiyim. Ygs barajını gecemedim ve 2 yıllık sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum. Hangi bölümleri tercih edebilirim ?

  38. Hocam Merhaba, Ygs de 140 barajanı aşamadığım için açıköğretim 4 yıllığa gidemiyorum. 2 yıllık sınavsız geçişle geçebiliyorum. sorum şu olacak açıköğretim 2 yıllık bittikten sonra 4 yıllığa nasıl tamamlayabilirim?

  39. Hocam iyi günler ben şuan ticaret meslekte okuyuyorum 12 sınftayım alanim pazarlama ama ben sınavsız geçiş hakkımı kullanarak 2yılık elektirik bölmü seçebilirmiyim acaba.

  40. Mrb.ben 1999yilinda mezun oldum.sinavsoz geçiş hakkini kullanmak istiyorum.saglik işletmeciliği veya sosyal hizmetler okumak istiyorum.mümkünmüdür acaba.değilse 2 yillik herhangi bir bölümü okuyup gecebilirmiyim..

  41. Merhaba hocam. Bu yıl Ticaret lisesinden mezun olacağım ve sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ama yasadigim il dışına tercih yapmak istiyorum. Yani Sakaryadan İstanbul Üniversitesine geçiş yapabileceğim bir bölüme yerleşebilir miyim? Teşekkürler…

  42. ben 2015 lise mezunu olucam ticaret meslek lisesi okuyorum büro yönetimi ve hukuk sekterliği okuyorum ama 2 yıllık geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ama bölüm olarak sağlık bölümüne gitmek istiyorum… ne yapmam gerekiyor..

    • 19 Ocak’a kadar YGS yada sınavsız geçiş başvurunuzu yapın. Temmuz ayında aşağıdaki programlara sınavsız geçiş tercihinde bulunabilirsiniz.
      Ağız ve Diş Sağlığı
      Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
      Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
      İnsan Kaynakları Yönetimi
      İşletme Yönetimi
      Odyometri
      Sağlık Kurumları İşletmeciliği
      Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
      Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

  43. Merhaba ben bu sene (2015) te ticaret meslek lise muhasebe bölümünden mezun olacam diploma notum düşük ortalama:55 felan yani diploma notunum düşük olması direk geçişimi etkilermi ve muhasebe bölümünden posta hizmetlerine sınavsız geçiş varmı teşekkürler

  44. Mrb hocam.Ben 1989 doğumluyum 2007 meslek lisesi bilgisayar bölümünü okudum diploma notu: 71.84 Meslek yüksek okuluna sınavsız geçişle bilgisayar programcılığını okudum 2010 mezunuyum. Şimdi ise odyometriyi okumak istiyorum sınavsız geçiş kullanma hakkım var mı?

      • Îşte bu konuda hiç bir bilgim yok hocam.ikinci kez sınavsız geçiş hakkım var mı varsa odyometri bölüm dışı olduğundan bu haktan yararlanamıyormuyum? Bu odyometri sağlık meslek liseliler için mi?

        • 2.defa sınavsız geçiş hakkınız var ama yine kendi alanınıza ait bölümlere var. Odyometri için YGS sınavına girmeli ve sınavsız geçişle kontenjanı dolmayan bir program bulmalısınız çünkü sizinde dediğiniz gibi sağlık meslek lisesi mezunlarının bir de niye olduğunu bilmiyorum ama Büro yönetimi mezunlarının önceliği var.

  45. Hocam ben ticaret lisesi muhasebe ve finansman öğrencisiyim bu sene mezun olacağım. Benim sınavsız geçiş yapabileceğim bölümler neler? Ve ben ygs ye girip barajı geçemezsem de geçişimi yapabilir miyim?

  46. Hocam ben bu sene ticaret meslek Lisesini bitirdim. Sınavsız geçiş hakkınlada tıbbi dökümantasyon bölümüne geçiş yaptim ve 2 hafta okudum sonra kaydımi sildirdim. Seneye tekrar tercih yapmak istiyorum ama bölümler değişmiş ben yinede bu senede bölümleri yazabilirmiyim yada degisen bölümlerimi yazcam ?

      • Gecen tercihte buro yonetimi mezunlarının odyometri ağız ve diş sağlığı tıbbi dökümantasyon vb bölümler vardi önümüzdeki tercihte yok ben bu sene mezun oldugum için seneye olan tercihte yine ayni bölümleri yazabilirmiyim yoksa degisn bölümlere goremi yapcam seneye

        • 2015 sınavsız geçiş bölümleriniz:
          Ağız ve Diş Sağlığı
          Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
          Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
          İnsan Kaynakları Yönetimi
          İşletme Yönetimi
          Odyometri
          Sağlık Kurumları İşletmeciliği
          Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
          Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

  47. hocam merhaba ben açık ögretim meslek lisesi 3.sınıf buro yönetimi ögrencisiyim odyometriye geçiş hakkımız oldugu söyleniyo bu varmı yokmu bazı kişiler olsa bile sizi degil saglık meslek lisesi mezunlarını alırlar diyo bizim odyometriye geçiş hakkımız varmı ve hocam sınavsız geçiş yapıcam ama sadece 1 tercih yapmak istiyorum başka bi şehire 1 tercih yaptgm gelirmi

  48. Hocam merhaba ben 2004-2005 ticaret meslek lisesi mezunuyum diploma notum 2.81 sinavsiz gecis hakkimi kullanmak istiyorum aof secerek kullanmak istiyorum fakat sinavada girmek istiorum sinavda ygs sinavinda iyi puan alirsam farkli bolumler tercih etmek istiyorum fakat sinava girince sinavsiz gecisi isaretlersem iyi puan alirsam farkli bolum secebilirmiyim yada kutucuklari isaretlerken nasil yapmaliyim..

    • YGS girmek istiyorum seçeneğini işaretlemeniz durumunda hem YGS puanınızla hem de sınavsız geçişle tercih yapabilirsiniz. 2 şıkkı birden işaretlemeniz gerekmiyor. YGS puanı ile alan dışı bölüm tercih edebilirsiniz.

  49. Merhaba
    19.06.1981 tarihinde Kabataş Ticaret lisesi muhasebe dalını bitirdim.Diploma notum 5,75
    sınavsız geçiş hakkından nasıl faydalanabilirim? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    • Öncelik son mezunlara da olsa yukarıdaki listede yer alan bazı bölümlere yerleşme şansınız olabilir. Ama 2 yıllık alanınızla ilgili açıköğretim programlarında yerleşme ihtimalinizin çok yüksek olduğunu söylemeliyim. Ocak ayında başvuru yapacaksınız, Temmuz ayında da internet üzerinden tercihte bulunacaksınız.

  50. hocam ben büro yönetimi aöf mezunuyum önlisans .büro yönetimi öğretmenliği için nasıl başvurabilirim .dikey geçiş varmı 3.sınıftan başlayabilirmiyim .nereeya başvurabilirim.TEŞEKKÜRLER

  51. Merhaba hocam ben Ticaret Meslek Lisesi Pazarlama ve Parakende bölümü mezunuyum, maliyeye geçiş hakkım var mı? Rehber hocam geçiş hakkı olduğunu söyledi fakat bu listede görmeyince şüphelendim cevabınızı bekliyorum

  52. merhaba ben 1997 98 ticaret mezunuyum yaşım 33 2 cocuk annesiyim sakaryanın akyazı ilcesinde yaşıyorum ilçedeki myoluluna gitmek istiyorum sınavsız geçiş yapmak istiyorum mezun notum 3,98 bölümüm muhasebe ben nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz

    • Öncelikle Ocak ayında başvuru yapmış olmanız gerekiyordu. Yaptığınızı düşünürsek https://ais.osym.gov.tr/ adresinden size verilen şifre ile girerek tercih yapacaksınız. OBP puanınız 404,805 ama öncelik son mezunların olduğundan geçen seneki yerleştirme sonuçlarında en son 2012’li adayların yerleştiği görülüyor. Akyazı için pek şansınız yok. Biliyorum gidemezsiniz ama şansınızın olduğu yerler Alifuat, Geyve, Karasu, Ferizli.

  53. hocam mezuniyet alanınıza göre derken yani sınavsız geçiş hakkımız olan bölümler mi? mesela bölümümüz muhasebe ve biz işletme veya sağlık kurumlarını seçtk böylemi olucak hocam çok teşekkür ederim

  54. hocam İÖ yazan üniversitelerin yanında koşul olarak 2 kodu yazıyo bende düz ticaret mezunuyum bizim kodumuz zaten 2 yani sonuç olarak sabahçı olma gibi bi lüksümüz yok yani 4 ila 8 arasında mı gidicez sabahçı olamayız hocam bide sabah gidersek eğer puanlar biraz daha yüksek miş bi arkadaşımdan duydum doğrumu yani sabahçı da olabiliyomuşuz hocam şimdiden allah razı olsun çok sağolun.

    • Benim güzel kardeşim, kusura bakmayın ikinci öğretim kavramı hakkında bilginizin bu kadar az olmasına inanamıyorum. Sonuçta gündüz bölümlerinin harç ücreti yoktur ve daha fazla kişi tarafından tercih edilir bundan dolayı puanları daha yüksektir. 2.öğretim harç ücreti vardır. Hem çalışıp hem okumak isteyenler için saatleri akşam saatlerindedir, daha az kişi tarafından tercih edilir bundan dolayı da puanları daha düşüktür.

  55. haocam nasıl ygs ile tercih yapıcam benim ygsem düşük ben önlisans obp mi kullanmak istiyorum ve bu şekilde üniversiteye yerleşmek istiyorum nasıl olacak şimdiden çok sağolun.

  56. hocam selem hocam ben sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ama istanbula puanım yetmediği için başka şehirleri seçmek zorunda kaldım size sorum biz İÖ ve bunun saatleri akşam 4 ve 8 arası bildiğim kadarıyla hocam ben sabahçı olmak istiyorum sonuçta bilmediğim bi şehire gidicem sabahçı olma gibi bi lüksüm var mı akşam gitmek istemiyorum teşekkür ederim

  57. hocam ben düz meslek lisesi çıkışlıyım ya yani anadolular ve teknik liseler bizden önce alıncak yani ilk hakları onlara verilcek ilk onlar atanacak hocam peki düz lise çıkışlı olarak istanbulda bi özel üniversitede %100 okuma şansım nedir alırlar mı atanabilirmiyim hocam şimdiden çok sağolun.obp 365

  58. hocam meraba size bi sorum olucak,hocam düz ticaret mezunuyum bölümüm muhasebe ve geçiş hakımla sağlık kurumları işletmeciliği veya muhasebe ve vergi uygulamaları okumak istiyorum ama şehir dışına gitmeyi istemiyorum ama buradaki devlet üniversiteleri ve özeller hep anadolu yani kodu 3 olanları alıyorlar bizim kodumuz 2 hocam hiç bi umut yok mu istanbulda yerleşmeye marmara üniversitesine falan yerleşemez miyim obp puanım 365 şimdiden teşekkür ederim hocam çok sağlun.

  59. Merhaba hocam bu sene acik liseden ticaret muhasebe den mezun oldum. Bu sene sinavsiz gecisten yararlanabilirmiyim. Hic ucret yatirmadim basvuru nezaman bitiyor. tesekkur ederim

  60. hocam bende 2014 ticaret meslek lisesi mezunuyum sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam bölümü seçip hangi okula tercih yapacağımı nereden görebilirim yada okulun bölüm kodunu ?

  61. Hocam merhaba ben 2000 yılından önce ticaret lisesinden mezun oldum. Şuan da Aydın’da üniversiteye bağlı 2. öğretim Dış Ticaret bölümüne girmek istiyorum. Sadece diploma notumla bu bölüme sınavsız yerleşebilir miyim ?

  62. Hocam merhaba. ben kübra geçen sene ticaret meslek lisesi muhasebe bölümünden mezun oldum bu sene ben 2 yıllık direk tercih yapmak istiyorum olur mu ? bankacılık ve finansman bölümüne ortaöğretim başarı puanım:273.80000 olur mu ?

    • Sınavsız geçiş hakkınızı Ocak ayında başvuru yaptıysanız bu yılda kullanabilirsiniz. Ancak Bankacılık ve Finansman diye ön lisans programı yok. Herhalde Bankacılık ve sigortacılık ile karıştırdınız. Şu sayfada tüm bankacılık bölümlerini sorgulattım. Siz yerleştirme önceliğinde 12 ve daha küçük değerle başlayan yada —- kesikli çizgi olanları inceleyin. Çünkü 13 ile başlayanların kontenjanı son mezunlarla dolduğundan açıkta kalabilirsiniz.

  63. Hocam ben açık ögretım ticaret meslek mezunuyum ygs başvurular baslarken dırek geçiş ücreti yatırmadım ama ygs ye gırdım sımdı ben dırek geçiş yapabılecekmıgım hocam

    • hocam öncelikle vericeginiz bilgiler için teşekkür ederim.
      Ben 2003 tic. mes. lis. muhasebe bölümü mezunuyum geç oldu ama ben 2 yıllık sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ygs ve lys de OBP PUANIM 441,65 bursa uludağ üni. de ki 2 yıllık bölümlerden birine kaydolmak istiyorum. açıköğretim yerine böyle bir imkanım varken bunu değerlendirmek istiyorum. Çalıştığımdan dolayı devam zorunluluğu olmaya bir bölümü tercih etmek istiyorum . sosyal güvenlik bölümünü istiyorum sizinde bi fikrinizi almak istedim

      • Bilgi eksikliğiniz var. Hem açıköğretim yerine örgün olsun diyorsunuz hem devam mecburiyeti olmasın diyorsunuz hem de Bursa’da olsun diyorsunuz.
        Örgün bölümlerin hepsinde devam mecburiyeti vardır.Belki bazı derslerde hocanın insiyatifi ile olmayabilir. YGS LYS sınav sonucu elde edilen puanlardır. Sizinki diploma notunun 5 ile çarpımından elde edilen OBP puanıdır. Ama sınavsız geçişte asıl öncelik mezuniyet yılı, okul türü, METEB önceliği, OBP ve doğum yılı sıralaması ile olur. En önemli ayrıntı ise Bursa’da zaten Sosyal Güvenlik bölümü yok. Sosyal Güvenlik programı olan okulları şu sayfadan görebilirsiniz. Burada yerleştirme önceliği sütununda yer alan değerlerde 03 ve daha küçük değerle başlayanlarda yada —- şeklinde olanlarda şansınız olacaktır.

  64. Mrb hocam ben ticaret meslek lisesinden 2013yılında mezun oldum pazarlama bölümünden obp puanım 343 ygs 6puanım 242 2yıllık bankacılıga dikey geçişle mi gitmek mantıklı yoksa ygs puanıylamı vede 4yıllıga gidebilir miyim?

    • Sınavsız geçiş şansı varken YGS puanı ile tercih yapılmaz. Çünkü mezuniyet yılı en eski olsa da puanı en düşük olsa da tüm sınavsız geçişliler yerleşir kontenjan kalırsa YGS puanı ile öğrenci alır. YGS-6 ile alan 4 yıllık programlara tercih yapabilirsiniz. Bakınız.

  65. merhaba hocam ben 2013 eskişehir ticaret meslek lisesi bilgisayarlı muhasebe mezunuyum. geçen sene yanlış tercih sonucu gidememiştim üniversiteye büyük bir hüsran yaşamıştım. muhasebe bölümüne ailem zoruyla gelmiştim. sevmiyorum bölümümü. sizce 2 yıllık hangi bölümü yazmalıyım çevremde bana yol gösterecek kimse yok şu an sizin önerileriniz beni çok etkileyecek buna emin olabilirsiniz. ve son olarak ağız ve diş sağlığı demişsiniz bu bilgisayarlı muhasebe mezunları içinde geçerlimi? tekrardan teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

  66. Hocam merhaba ben 2011de ticaret lisesinden mezun oldum ve ygs ye girdim bu sene ayrıca sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam fakat istediğim bölüm hemşirelik bu bölüme gitme şansım varmı? Varsa nasıl yapabilirim bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  67. Hocam merhaba , ben tıcaret meslek lisesi dıs tıcaret mezunuyum dıploma notum 72.49 bu sene mezun oldum ve sınavsız gecıs hakkımı kullanmak ıstıyorum fakat hıc bır bılgım yok ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım ıstedıgım bolumler dıs tıcaret veya banka ıstanbulda kalmak ıstıyorum fakat kontenjanlar o kadar az ki hıc umudum yok

    • Marmara ve İstanbul Ün. Dış Ticaret ancak Uzaktan Eğitim programına yerleşebilirsiniz. Bakınız. Çünkü yerleştirme önceliklerindeki “3” kodu anadolu ticaret meslek öğrencilerince kontenjanın dolduğunu gösteriyor.
      Marmara Bankacılık ve Sigortacılık İÖ(2.öğretim) 13,2,İ,94 357.40000 yerleştirme önceliklerinde düz ticaret ve puanı sizinkinden düşük düşünebilirsiniz.Bakınız. Yada %50 burslu özel üniversiteleri de listenize alabilirsiniz.

  68. hocam neden okul puanı eklenmiyo ben sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ygs den tercih yapmak istemiyorum sınavsız geçiş hakkımla bir yere yerleşmek istiyorum hocam bu şekilde yepsamda bana puan gelmicek mi okuldan şimdiden çok teşekkür ederim.

    • Ağız ve Diş Sağlığı 2
      Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2
      İnsan Kaynakları Yönetimi 2
      Odyometri 2
      Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2
      Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 2
      Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama 2

  69. Hocam teşekkürler paylaşım için. Benim obp puanım 310,45. Bu sene daha yeni tercih yapacağım ve neresi olacağı konusunda kararsızım. İstanbul veya diğer sınavsız geçiş ile yerleşebileceğim üniversitelerin listesi sizde bulunmakta mı veyahut bu üniversitelere nasıl ulaşabilirim? Alakanız için teşekkür ederim.

  70. Hocam ben mesleki açık lise öğrencisiyim hangisini önerirsiniz 2 yıllık geçiş hakkımı kullandım sivil havacılık bölümünü düşünüyorum sizce hava lojistiği mi sivil havacılık kabin hizmetlerimi ingilizce seviyeyem iyi derecede.

  71. hocam cevabınız için çook teşekkür ederim hocam bi soru daha sorucam önlisans sağlık yönetimi işletmeciliği okursam devlet memuru olabilmem için kpssden kaç puan almam lazım kpss A dan mı yoksa kpss Bden mi girmem gerekiyo şimdiden sağolun hocam.

  72. hocam meraba bi sorum olacak size hocam ben muhasebe öğrencisiyim ve ben sağlık yönetimi işletmeciliği okumak istiyorum bizim geçiş hakkımızda sağlık yönetimine geçiş yapabiliyoruz ben bu bölüme geçtiğimde önlisans yaparsam açık öğretimden hangi bölüme geçiş yapabilirim yada aynı bölümümü tercih edebilirmiyim hocam şimdiden çok sağolun. iyi çalışmalar.

    • Sağlık kurum işletmeciliği ön lisans programıını bitirmeniz halinde aşağıdaki aöf bölümlerinin 3.sınıfından doğrudan devam edebilirsiniz.
      -İKTİSAT
      ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
      -KAMU YÖNETİMİ
      -MALİYE
      -ULUSLARARASI İLİŞKİLER
      -İŞLETME
      -KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

  73. hocam teşekkür ederim bi sorum daha olacak hocam 2 yıllık insan kaynakları bölümünü bitirdikten sonra açık öğretimden 3. sınıftan maliye yada işletme bölümüne devam edersem bana açık öğretim sınavında ne soracaklar diyelim işletmeden 3. sınıfa kaydoldum bana işletmede olan bütün derslerimi soracaklar sınavda bunu çok merak ediyorum açıklarsanız çok memnun olurum saygılar…

  74. hocam meraba size bi sorum olucak son sınıf muhasebe öğrencisiyim 2 yıllık insan kaynakları bölümüne geçiş yapmak istiyorum 2 yıl insan kaynaklarını bitirdikten sonra açık öğretimden hangi bölüme geçiş yapabilirim insan kaynaklarından sonra açık öğretimden hangi bölüme geçiş yapacağımı bilmiyorum hangi bölümden devam edebilirim
    yardım ederseniz çok sevinirim

  75. hocam meraba ben ticaret meslek lisesi muhasebe öğrencisiyim son sınıfım ygs barajını geçtim ama lyd den korkuyorum geçemezsem 1 sene daha beklemek istemiyorum. onun için 2 yıllık geçişlerde çook kararsız kaldım işletmemi muhasebe mi maliye mi muhasebe ve vergi uygulamaları mı bunlardan hangisini seçersem geleceğim daha iyi olur ve 2 yıllık açıktan hangi bölümü bitirip lisans mezunu olayım hocam yardım edin lütfen

    hocam bide hangi bölümü okursam kpss den kaç puan almam gerekiyor şimdiden çok teşekkür ederim

    • Daha önce pek çok kez belirttim ama görmemiş olabilirsiniz bu tür sorulara yanıt veremiyorum. (Yanlış anlaşılmasın.Rehber öğretmen olmadığımdan bilgim kısıtlı. Kılavuza bakarak bilgi sorularına yanıt veriyorum. Yorum yapamıyorum.)

  76. Merhabalar Hocam, Açıköğretim 2 yıllık bölümlerinde kontenyaj yokmus sadece adalet bölümlerinde varmıs. bunula ilgili bir sorum olucak tercihte açıköğretimin herhangi bi 2 yıllık bölümünü tercih etsek ilk tercihte yerleşebiliriz o zaman öyle mi ? bir sorum daha olucak.. ben meslek lisesi okuyorum 140 barajını aşamadım 2 yılık hakkımı açıköğretim için kullanabilirim heralde ?

    • Kontenjansız bölümlere yerleşmek içinde herhangi bir puan türünde en az 140 almış olmanız gerekmektedir. Ancak meslek lisesi okuduğunuzdan alanınızla ilgili aöf bölümü varsa sınavsız geçişle tercih edebilirsiniz. Şu sayfada açıköğretim bölümlerinin 2013 yerleştirme sonuçlarını göreceksiniz. Koşullar bölümündeki 10 linkine tıklarsanız kontenjan durumu ve 140 puan şartını görebilirsiniz.

  77. Merhaba hocamm ben ticaret meslek lisesi 2006 cikisliyim 2yillaga gecis yapmistim 2010 yilinda biraktim tekrardan gecis hakkim varmi???ve lisede banka cikisliyim hangi bolumleri okuyabilirim gecis hakkim varsa

    • Sınavsız geçiş bölümleriniz bu mesajı yazdığınız sayfadaki tablonun sağında yer alıyor. Hakkınız duruyor ancak bu yıl için Ocak ayında başvuru yapmadıysanız kullanamazsınız. Seneye Ocak 2015’te başvuru yapabilirsiniz.

  78. Merhaba Hocam, Ticaret lisesinden bu sene Muhasebe ve Finansman bölümünü bitirip mezun olacağım, ama ygs de 140 barajanı aşamadım.. Açıköğretim okumak istiyodum 2 yıllık geçiş hakkımı açıköğretim için kullanabiliyor muyum ?

  79. meraba hocam ben ticaret meslek lısesi büro yönetimi ve sekreterlık bolumunu bu yıl bitircem agız ve diş saglıgı bolumu ve odyometri bölumu nden birine gitmek istiyom ve sınavsız geciş hakımı kulanmak istiyom bu bolumler için gereklı bir puan lazımmı oggrenebilirmiyim size sahmet

  80. Hocam merhaba öncelikle verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkürler soruma gelince istanbul icinde Anadolu ticaret lisesi bilgisayarlı muhasebe okuyorum bu sene mezun olucam 96 doğumluyum istanbul üniversitesi dış ticaret önlisans düşünmekteyim opb puanım 350 civarında olacak acaba yerlesebilirmiyim gecen seneki en son giren öğrencinin obp puanı hakkında bilgi edinebilecegimiz bir kaynak varmı?

    • Sınavsız geçiş için faydalanabileceğiniz programların bulunduğu aöf bölümleri Erzurum Atatürk Ü. ve Eskişehir Anadolu Ü. vardır. Sınavlarına kendi ilinizden gireceğiniz için okulun nerede olduğu önemli değil. Normal bölüm tercihleri gibi aöf bölümleri için de Temmuz ayı içerisinde internet üzerinden tercihte bulunacaksınız. Adalet bölümü vb. kontenjanlı bölümlerde var kontenjansız olanlarda.

      • Yani istanbul için tercih yapıcaz? Benim alanım Muhasebe ve Finansman hocam bu alanlarla ilgi örnek Muhasebe ve vergi uygulamaları yada bankacılık ve sigortacılık gibi alanlar da kontenjan sorun olabilir mi ?

        • Benim cevabımdan nasıl böyle bir sonuç çıkardınız anlamadım. Açıköğretim Fakültesi olan okullar sadece Atatürk Ü. ve Anadolu Ü. Açıköğretim programlarında yazdığınız bölümlerin kontenjan sınırlaması yok. Ancak siz İstanbul’da ve örgün programlara tercih yapmak istiyorsanız o zaman hem yerleştirme önceliklerine bakmanız hem de kontenjanları dikkate almanız gerekiyor.

  81. merhaba ben ticaret lisesi 12.sınıf muhasebe bölümü öğrencisiyim ygsye girdim fakat kendi alanımda yani ygs6dan barajı geçemediğim için direk geçiş hakkımı kullanarak daha sonrada açıköğretimden 4 yıllığa tamamlamak istiyorum biraz bilgi verebilirmisiniz ? birde direk geçiş hakkımı kullanırken başka bi şehiri tercih edebilirmiyim ? 🙂

    • Sınavsız geçiş önceliklerinize göre (bakınız) şu an bulunduğumuz programların örgün yada aöf bölümlerine Temmuz ayında tercihte bulunabilirsiniz. Başka şehri tercih edebilirsiniz. Ancak önceliğin o ilin öğrencilerine ait olacağını unutmayın.

  82. Merhaba mesleki aof lisesi büro yönetimi alanından yeni mezun oldum. YGS 120 puan okul puanı 63 aldım yatay geçişle ilgili olarak büro yönetimi yatay geçişlerine mi yoksa büro yönetimi alanı yatay geçişlerine mi bakmam lazım.
    Açıkçası tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon bölümü okumak istiyorum.
    Yardımcı olabilirmisiniz

  83. Merhabalar, lisede sigortacılık bölümü öğrencisiyim. Yukarı da yazılı bölümler harici öğn: sağlıkla ilgili bölümlere geçiş yapamıyor muyuz sadece bunlar mı?
    şimdiden teşekkürler 🙂

  84. Merhaba hocam ben ticaret lisesi muhasebe ve Finansman bölümünden mezun olacağım bu sene sınava girdim barajı geçtim sağlık işlemleri işletmeciliği bölümünü okumak istiyorum acaba geçiş yapabiliyormuyuz ??

  85. Hocam merhaba, ben Ygs den 193 puan aldım ve diploma puanınında buna etki ettiğini biliyorum ortalama diploma notum 65 olsa ygs puanım kaç puan yükselir kaç olur, sağolun.

  86. Hocam Merhaba ben gecen yıl 2013de 2 yıllık tercih hakkımı kullandım ve ünv kazandım. Okula kayıt yaptırmadım ve gitmedim. Bu yıl 2014de tekrar sınava girdim. 2yıllık tercih hakkımı kullanıcam. Puanım kırıl mı? Kırılıyorsa kaç puan?
    Ayrıca diploma notu 56,40 / 100 sistem, bunun hesaplaması nasıl oluyor?
    TEŞEKKÜRLER

      • Anladım, yani diploma puanında kırılma olmuyor. Peki ünv kayıt yaptırılıp gidilmeseydi obp puanı ne gibi bir değişiklik oluyor puan olarak? Teşekkürler

            • YGS-1’de 140 ve üzerinde aldıysanız tabiki tercih yapabilirsiniz. Okul puanınızda eklenecek. Ancak tercih ettiğiniz bölümün yerleştirme öncelikleri sütununda 13,2,İ,95 gibi değerler yer alıyorsa kontenjanı sınavsız geçişle doluyor demektir. Siz yerleştirme önceliği sütunu boş olan ve min. puan kısmındaki puanı YGS puanınıza yakın yerleri tercih etmelisiniz.Şu sayfadan 2013 yerleştirme sonuçlarını inceleyebilirsiniz.

  87. HOCAM= SAGLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİGİ BÖLÜMÜNE GİTMELİMİYİM BANA Bİ YOL GÖSTERİN LÜTFEN YADA BİLGİLERİN YER ALDIGI Bİ SAYFA VARSA LÜTFEN LİNK ATIN

  88. hocam merhabalar ben 2013 anadolu ticaret meslek lisesi bilişim teknolojileri bölümünden mezun oldum ,sınavsız geçiş hakkımı kullanmadım bu yıl kullanayım dedim ama yazılarınızdan öğrendimki basvuru için geç kalmışım,2015 te sınavsız geçiş hakkımı bankacılık ve sigortacılık bölümüne kullanabilirmiyim?

  89. merhaba ben ticaret meslek lisesi öğrencisiyim pazarlama bölümünü okuyorum bu sene mezun olucam posta ulaştırma hizmetleri bölümüne geçiş yapabilirmiyim yada yapabilecegim bölümler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim ?
    Seçmek istediğim bölüm hangi illerde var?

  90. merhaba hocam ben ticaret meslek lisesi öğrencisiyim pazarlama bölümünü okuyorum bu sene mezun olucam posta ulaştırma hizmetleri bölümüne geçiş yapabilirmiyim yada yapabilecegim bölümler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim ?

  91. Merhabalar, Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum.
    Alan / Dal : MUHASEBE VE FİNANSMAN / BİLGİSAYARLI MUHASEBE
    2 yıllık geçiş hakkımda hangi bölümler çıkıyor?
    Teşekkürler

  92. Arkadaslar bende 2013 acik meslek lisesi mezunuyum bu bolumlere gecis yapmak istiyorum sivil havacilik isletmeciliği veya sağlık kurumları isletmeciliği sizce hangisi

  93. Merhaba ben 1999 Ticaret Meslek lisesi muhasebe bölümü mezunuyum. YGS ye sınava girmek için başvurdum ama daha sonra burayı gördüm. bugün gidip sınavsız geçişe nası başvururum. (15 ocak son olduğu için ) yardımcı olursanız sevinirim.

    • YGS başvurunuzda mezun olduğunuz okulu, okul türünü: ticaret meslek lisesi programı, alanınızı: muhasebe olarak gösterdiyseniz zaten aynı zamanda sınavsız geçiş başvurunuzu da farkında olmadan yapmış bulunuyorsunuz. İçiniz rahat olsun.

      • ösym ye daha önceden kayıtlıydım. bana verdikleri başvuru kayıt bilgilerinde bunların hepsi yazıyor ama başvuru formunda sınavsız geçiş hakkını bilmediğim için iaretlemedim ve kayıt bilgilerinde YGS ‘ye girmek istiyorum ibarsi olduğu için kuşkudayım yoksa en yakın ÖSYM merkezine gitmem mi lazım veyahut dediğiniz gibi temmuz ayında tercih yapablirmiyim……..ilginiz için çok teşekkür ederim

    • Var. Hayır örgün yada aöf tercihinde bulunabilirsiniz. Ancak örgün bölümü sadece özel ün. görünüyor. Tam burslu kontenjanı sadece 2 kişi ve tabiki 2014 anadolu ticaret meslek mezunlarından alacaktır. Ücretli okuma durumunu göz önünde bulundurarak tercih yapabilirsiniz.

  94. Merhaba Hocam 2003 yılında tek.bilg.meslek yüksek okulu iklimlendirme ve soğutma bölüm 2 yıllık mezun oldum şimdi sınavsız aöf öğretimden 4 yıllık bölümlere geçebilirmiyim.

    şimdiden teşekkürler

    • Fark derslerini alarak şu bölümlerin 3.sınıfından aöf lisans programlarına geçiş yapabilirsiniz.
      İKTİSAT
      ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
      KAMU YÖNETİMİ
      MALİYE
      ULUSLARARASI İLİŞKİLER
      İŞLETME
      KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

  95. Merhabalar

    Ticaret Meslek Lisesi 2003 – Muhasebe mezunuyum…

    2009 yılında iktisat Lisans mezunu oldum. Askerliğimi de yaptım.

    Şimdiki Ygs başvurularına da başvurup aşağıda yazmış olduğum 3 bölümden birine girmeyi istiyorum. Acaba bu 3 bölümden birine girebilmem için izlemem gereken yollar nedir paylaşır mısınız lütfen?

    Girmeyi istediğim bölümler:

    – ilahiyat
    – sağlık
    – adalet

    TEŞEKKÜR EDİYORUM

    • Bu bölümlere YGS başvurularındaki sınavsız geçiş hakkınız yok. Ama lisans mezunu olduğunuz için adalet ve ilahiyat aöf programlarına 2.üniversite kapsamında eylül ekim aylarında başvuru yapabilirsiniz. Ama yine de en net bilgiyi AÖF merkezini arayarak öğrenebilirsiniz.

      • İlahiyat ve adalet için dediğiniz gibi eylül veya ekim aylarında ikinci üniversite kapsamında yararlanabiliyorum. Onu anladım.

        Pekala Sağlık ile ilgili bölümler için YGS şartı aranmakta mıdır?? Neticede çarşambaya az kaldığı için gerekiyorsa basvurayim diyorum.

        Bide buna ilaveten sizin engin tecrübelerinize dayanarak sizin bu bölümler adına düşünceleriniz nelerdir acaba??

        TEŞEKKÜR EDİYORUM.

  96. merhabalar ben 2007 yılı ticaret meslek lisesi bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum sınavsız geciş hakkımı kullanarak açıkögretimden devam etmek istiyorum ama aöf hakkım yok sanırım peki hangi bölümleri tercih edebilirim sınavsız birde basvuru formunu nereden alıp başvuruyoruz benim iyice kafam karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim simdiden teşekkürler

    yalnız şunu belirtmek istiyorum sınavsız geciş sisteminde aöfden devam etmek istiyorum örgün egitime gidemem

  97. merhaba ben açıköğretim meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim. alanım muhasebe ve finansman sınavsız geçiş hakkımda hangi bölümleri tercih edebilirim?

  98. Merhaba ben ticaret lisesinden diş ticaret bölümünden bu sene mezun olacagim yani 12.sinifim sinavsiz geçiş hakkini kullanicam yani yukarıda dis ticaret bölümüne yerleşebilir miyim kesin? Okul puanim düşük ama yine de yerleşebilir miyim 2 yillik hic bi bilgim yok lütfen yardim edin.

    • Kesin yerleşirsiniz diyemem. Tercih ettiğiniz okulun kontenjanına ve başvuranların yerleştirme önceliklerine göre değişir. Şöyle düşünün okulun kontenjanı 30 kişi 150 kişi başvurdu. Mezuniyet yılı 2014 olanlar öncelikli olanlardan, okul türü anadolu ve kendi ilinden başvuranlar öncelikli yerleştirilir. Eğer bu şartı sağlayanların sayısı fazla ise o zaman diploma notu ve doğum tarihlerine de bakılır.

      • Ben 1 yıl kalmıştım yani 95’liyim.kaldığım sene sistemde gözükmüyor ancak.Bu yerleşebilme şansımı düşürüyor mu? bide bulunduğum şehre yani istanbul’a bir yere yerleştirme yapılacak dimi? son bi sorum tercihleri ösym mi açıklayacak biz mi araştıracağız yardımcı olabilirseniz çok sağolun.

  99. 1991 ticaret lisesi bankacılık mezunuyum 2003 yılında yatay geciş yaptım daha sonra kaydım silindi tekrar yatay geçiş yapabilirmiyim ve hangi bölümleri tercih yapabilirim teşekkürler

  100. Merhanba Hocam,

    2-15 Ocak 2014 tarihlerinde başvuru yaparak, Temmuz’da AÖF bölümlerine tercihte bulunabilirsiniz demişsiniz ama ben lisedeki hocalarıma soruyorum sınava girmen lazım diyor üniversite senin kaydın silinmiştir dediler hocam kaydı yaptırcam ne olursa olsun ama sınavsız geçiş yapabilirmiyim.

  101. Merhaba,
    Ticaret Meslek Lisesi 1992 – muhasebe mezunuyum…Matematik dersi ve staj zorunluluğu bulunmayan hangi bölümlere sınavsız geçişle yerleşme şansım olur acaba…tesekurler

  102. Merhaba Hocam

    Ben Ticaret meslek lisesi bölümü mezunuyum 2007 yılında öss girdim belirli bir puan aldım 2 yıllık üniversite için tercih yaptım tercihim geldi ama ben gitmedim ben şimdi sınavsız dikey geçiş yapıp açıköğretimden okuyabilirmiyim.

    Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

  103. mrb hocam ben ticaret meslek lisesi öğrencisiyim büro yönetimi ve sekreterlik bölümünü okuyorum bu bölümden sınavsız geçiş olarak tıbbi dökümantasyon yada tıb sekreterligine geçiş yapabilirmiyim kaldırıldımı

    • 2014 Kılavuzunun 56.sayfası eğer mezuniyet alan kodunuz 3229-Büro Yönetimi ve Sekreterlik ise, sınavsız bölümleriniz şunlardır.
      Ağız ve Diş Sağlığı
      Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
      İnsan Kaynakları Yönetimi
      Odyometri
      Sağlık Kurumları İşletmeciliği
      Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
      Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
      Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
      İnsan Kaynakları Yönetimi
      İşletme Yönetimi

  104. hocam merhaba..
    ticaret meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümü okuyorum.
    1 sene sonra 2 yıllık bilgisayar programcılıgına sınavsız geçiş yapıcam ama bu yukarda verdiğiniz listede bilgisayar programcılığı bölümü yazmıyor..
    yani ticaret meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümü okuyanlar sınavsız geçiş yapamayacakmı?

  105. mrblar ben 2005 düz lise mezunuyum en son 2007 öss ye girmiştim ama tercih yapmamıştım.o puanla AÖF sosyal hizmetlere başvurabilirmiyim? yoksa yeniden mi sınava girmem lazım

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*