Giyim Üretim Teknolojisi

Yazımıza oy verir misiniz?

PROGRAMIN AMACI
Giyim Üretim Teknolojisi Programı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde tekstil alanında nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlar.

PROGRAMIN İÇERİĞİ
Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri Kalıp Hazırlama Teknikleri, Model Uygulama Teknikleri, Hazır Giyim ve Konfeksiyon Makineleri, Temel Dikim Teknikleri, Moda Resmi, Tekstil Maddeleri ve Malzeme Bilgisi gibi konularda eğitim almaktadırlar. Teorik derslerin yanında ağırlıklı olarak okuldaki tekstil atölyesinde konfeksiyon makineleri ile her tür uygulama gerçekleşmekte; ayrıca öğrencilerle yapılan seri üretimlerle, iş piyasasının nasıl çalıştığı da öğretilmektedir.
Atölyelerde değişik sayılarda sanayi tipi düz dikiş makineleri, overlok makineleri, reçme makinesi, ilik makinesi, düğme makinesi, piko makinesi, yuvarlak kesim motoru, tela yapıştırma presi, iplik aktarma makinesi, dijit masası, pastal başı kesim makinesi, meto etiketleme makinesi, çift iğne makinesi, bıçaklı kesim motoru, gramaj kesme cihazı ve terazisi, sanayi tipi buharlı ütüleri, otomatik tek bıçaklı biye kesme makinası ile eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

HEDEF
Bu programın hedefi iki yıllık ön lisans dönemi sonunda öğrencileri atölye yönetme becerisi, model, kalıp, numune çıkarma ve tekstil malzemelerini tanıma gibi bilgilerle donatmaktır.

İŞ ALANLARI
Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri mezun olduktan sonra kamu kurumlarında, konfeksiyon sektöründe özel iş yerlerinde, modaevi veya atölye gibi kendi iş yerlerini açarak çalışabilirler.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER
Tekstil, Tekstil Öğretmenliği ve Tekstil Mühendisliği.
Öğrenim Dili : Türkçe
Öğrenim Süresi : 2 Yıl

Endüstriye Dayalı Öğretim (STAJ)
30 iş günü .

8 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*