2017 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yazımıza oy verir misiniz?

LYS sonuçları için sabırsızlanan üniversite adaylarının beklediği açıklama ÖSYM’den geldi. Sınav tarihlerini resmi sayfası üzerinden duyuran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuçlar için net tarih verdi. Adaylar, LYS sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin ‘http://sonuc.osym.gov.tr’ adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştıranlar için beklenen açıklama ÖSYM’den geldi. 2017 sınav takvimine göre 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen LYS’nin sonuçları bu ay içerisinde üniversite adaylarının erişimine açılacak. Adayların tümü, sınav sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden kişisel verileri ile öğrenebilecek. Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuç tarihi için araştırmalar sürerken ÖSYM’den heyecanlandıran duyuru geldi. ÖSYM’nin sınav takvimine göre beş oturumdan oluşan LYS sonuçları temmuz ayında erişime açılacak. Üniversite adayları aldıkları puanlar ve sıralamaları doğrultusunda tercihlerini yapacak.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz  2017 olarak belirlendi.

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, bugünden itibaren 26 Temmuz’a kadar ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek.

 

ygs tercihleri ne zaman

2017 lys sonuçları

ne zaman açıklanacak

tercihler ne zaman

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*