YGS ve Sınavsız Geçiş Başvuruları İçin Son Tarih 15 Ocak 2014

Yazımıza oy verir misiniz?

2 Ocak’ta başlayan YGS ve Sınavsız Geçiş başvuru sürecinin sonuna gelinmiş bulunuluyor. Geçen yıllarda pek çok adayın yaptığı hatadan dolayı son tarihi ve bu tarihin kesinlikle uzatılmayacağını bir kez daha hatırlatmak istedim. Başvuru tarihleri ile ilgili duyurular gerek yazılı basın, gerekse görsel basın tarafından ve internetten sürekli hatırlatılsa  iş işten geçtikten sonra eyvah dememeniz için bu yazıyı zamanında okumuş olmanızı arzu ediyoruz. Çünkü ÖSYM’den yapılan açıklama ile her ne sebeple olursa olsun başvuru süresinin hiç bir şekilde uzatılmayacağı üzerine basa basa defalarca söylendi. Maalesef hayatlarının bu önemli dönüm noktasında gerekli işlemleri 14 günlük süre içerisinde yapamayanlar için 15 Ocak 2014 sonrası çok geç bir tarih olacak.

YGS VE SINAVSIZ GEÇİŞ BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH 15 OCAK 2014

Bu arada başvurularla ilgili işlem adımlarının neler olduğunu, nasıl başvuru yapılması gerektiğini şu sayfada detaylı olarak anlatmıştım. Ancak gelen sorulardan anlıyorum ki sadece para yatırarak başvuru yaptığını yada para yatırmanın başvuru için yeterli olduğunu düşünen arkadaşlar var.
PARA YATIRMIŞ OLMAK BAŞVURU İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR!

Bankaya para yatırdıktan sonra ilk defa başvuru yapan yada son 2 yılda başvurusu olmayan adayların mutlaka kendilerine en yakın ÖSYM başvuru merkezine (liselere) giderek resmi başvurularını yapmaları ve başvuru yaptıklarına dair belgeyi almaları gerekmektedir.

Son 2 yılda başvurusu olan ve internetten başvuru yapacak olan adaylarında para yatırdıktan sonra mutlaka
http://ais.osym.gov.tr 
adresinden, geçen yıllarda kendilerine verilen parola ile giriş yaparak, başvuru işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2-15 Ocak tarihleri arasında başvuru işlemini doğru şekilde tamamlamayan adaylar, sürenin tamamlanmasından sonra hiç bir hak iddia edemeyeceklerdir. Mağdur olmamak için açıklamaları mutlaka dikkate alınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum!

NOT: Bu site resmi bir site olmadığından sürenin dolmasının ardından sürenin uzatılması vb. isteklerinizi buraya yazmanızın hiç bir anlamı olmadığını üzülerek hatırlatmak isterim.

 

 

40 yorum

  1. merabalar hocam ben meslek lisesi cocuk gelişimi bölümünden mezunum bu sene ygsye girdim yeterli puan alamadım.sosyal hizmetler bölümüne sınavsız geçiş yapabilirmiyim.teşekkürler hocam.

  2. merhaba ben ticaret meslek lisesi mezunuyum gecen yıl tercihlerimi yanlış yaptıgımdan hiçbir myo ya yerleştirilmedim. Bu yılda ygs ye girdim lys yede giricem. Yinede sınavsız geçişimi kullanabilir miyim sınavsız geçiş için herhangi birsey doldurmam gerekıyor muydu?

  3. Merhabalar Erzurum Kız meslek lisesi 1996 mezunuyum sınavsız geçişe başvurdum mezun olduğum okulumda. Ancak Erzurum Atatürk Üniversitesin de kuförlük bölümü yok sayı hocam nasıl olacak bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

  4. hocam sole dıım ben ocakda osym ye sınavsız gecıs ıcın parayı yatırıp lısenın bırınden basvuru yapdm pekı sımdı ben sınava gırecekmıyım gırmeden mı onaylanacak yanı sınavsız gecıs sınavı varmı gırılıyormu neyın nesıdır sunu belırtım ben lıse mezunuyum unıverstıye ıcın ıkı yıllık yanı okumak ıcın basvurdum kımısı dıo bu ayda lys mıdır ona gırmen gerekıyor dıo kımısı de eylulde sana onay geleck osym dn dıo sora acık ogretıme gıdıp kaydolup baslayabılırsn dıo

    • Meslek lisesi mezunlarının kendi alanları ile ilgili 2 yıllık programları sınavsız tercih edebilmesi sistemidir. Sadece alanınızla ilgili tercihte bulunacaksanız sınava girmenize gerek yoktur. Alan dışı tercih için mutlaka sınava girmelisiniz. YGS puanı yada sınavsız geçiş ile tercihlerinizi temmuz ayında internet üzerinden yapacaksınız.

  5. hocam, sınavı kacırdım ama 2011 de girmiştim tercih yapmadım hiç . o puanla bu yıl tercıh yapamazmıyımmm … saçmaladıysam k.bkmayın :((

  6. merhabalar. ben 2013 ticaret meslek lisesi mezunuyum. gecen yıl gecıs hakkımı kullanmayıp ygs puanımla bolum dısı tercıh yaparak ozel bı üniversıteye yerlestrdım fakat kayıt olmadm. bu sene sınavsız gecıs hakkımı kullanmak istiyorum. puanımda herhangı bir düşme olur mu?

  7. Merhaba,
    Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde okuyorum, sınav ücreti olarak 40 tl yatırıp başvuru yaptım. LYS ye de girmek istiyorum. LYS ye girince geçiş hakkım kalkıyor mu ?

  8. Merhaba hocam kolay gelsin size..
    Ben bu sene ygs sınavına gireceğim.Girmek istediğim bölümün puan türü ygs-1 olarak görünüyor.
    Yani o bölüm ygs-1 puanıyla mı tercih ediliyor nasıl oluyor tam anlamadım puan türü olayını ?

  9. merhabalar 1999 anadolu ticaret meslek lisesi mezunuyum ve başvuru süresini kaçırdım sınavsız açıköğretime geçiş hakkım devam ediyormu bundan sonra ne zaman başvuru yapabilirim ilk defa başvuru yapacağım hangi bölümleri okuyabilirim cevaplarsanız sevinirim teşekkürler..

  10. İyi günler, ticaret meslek lisesi mezunuyum , 2013 tercih zamanı direk geçiş yaptım ama okulu yarıda bıraktım ygs lys hazırlanmaya karar verdim , kaydımı sildirmedim hala kaydım duruyor okul puanımda yada alan içi ek puanım kırılma olmuyor sanırsam meslek lisesi mezunu olduğum için öncelikle bu doğrumudur ? diğer bir husus ise şuan bir üniversitede kaydım bulunduğu için ygs başvusunda yükseköğretim programına kayıtlıyımı işaretledim doğru sanırım bu , bunu işaretlediğim için her hangi bir şekilde puan kırılması olur mu ? Puan kırılmaması için özellikle belirtmem lazım mı yada başka seçenek mi işaretlemem lazım ? Teşekkürler

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*