2014 DGS Sınavı Başvuruları ve Sınav Tarihi

Yazımıza oy verir misiniz?

2014 yılında DGS sınavına girecek olan öğrenciler için hazırladığımız haberimiz.. DGS sınavı hakkında ayrıntılı bilgi haberimizin devamında. 2014 DGS sınavı başvuru tarihleri ne zaman. 2014 sınav takvim listesi açıklandı. DGS sınavı ne zaman başlayacak. DGS sınavı için mezun olan öğrenciler başvuruları nerelere yapacaklar…

2014 DGS sınavı başvuru merkezi…

DGS sınavı mezun öğrenciler başvuruları herhangi bir sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir.

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL
SINAV ÜCRETİ : 50,00 TL
YENİ ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ : 2,00 TL

DGS’ye bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylardan, öğrenim bilgilerinde (12- 16) değişiklik olmayanlar, başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla kendileri yapabilirler ya da başvuru merkezlerine giderek yaptırabilirler. Diğer adaylar başvurularını bir başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayınlanacaktır.
Meslek Yüksek okulu öğrencilerinin Dikey Geçiş Sınavı başvuruları açıklandı. ÖSYM resmi intenet sitesinden sınav tarihlerini belli oldu. DGS sınavı başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı milyonlarca Meslek yüksekokulu mezunları ve okuyan öğrenciler bu haberi sabırsızlıkla bekliyorlardı. Sınav tarihi ne zaman?
Milyonlarca Meslek yüksekokulu mezunları ve okuyan öğrenciler bu haberi sabırsızlıkla bekliyorlardı sonunda ÖSYM’den açıklama geldi. 2014 DGS sınavı başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. DGS sınavı başvuruları ne zaman yapılacalak başvuru tarihi belli oldu mu?

DGS başvuru sınavı ne zaman yapılcak.

DGS sınavı başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı DGS sınavı ne zaman yapılacak.

2014 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri açıklandı.

MYO öğrencilerinin beklediği haber ÖSYM’den geldi.

2014 yılı sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklandı. 2014 yılı DGS sınavı başvuruları ne zaman yapılacak. 2014-DGS Dikey Geçiş Sınavı ne zaman başlayacak, sınav tarihi ne zaman.

Öğrenciler tarafından beklenen sınav takvimleri sonunda açıklandı. Başvuru tarihleriyle birlikte öğrencilerin akıllarında bir çok soru oluştu.Başvuru ücreti varmı, sınav saat kaçta yapılacak kaç dakika sürecek hepsi ve daha fazlası haberimizin devamında..

ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinde yayınlanan sınav takviminde DGS sınavı başvuru tarihleri belli oldu. Başvurular 26 Mayıs 2014 – 04 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak

2013 yılı sınav saati 09.30, 180 dakika olarak belirlenmişti. Bu yıl için saat belirlenmedi. Başvuru Merkezlerinden fotoğraf yenileme işlemi ücreti: 5,00 TL dir.

Sınav başvuruları geçen yıl olduğu gibi ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, MYO Müdürlükleri ve www.osym.gov.tr den yapılacaktır. Sınav Tarihi ise 19 Temmuz 2014 tarihi olarak belirlendi.

Daha fazla ayrıntıyı ÖSYM’nin resmi internet sitesinden bir önceki yılın kılavuzlarında bulabilirsiniz. Aynı şekilde gelişmlerde sitemiz tarafından an be an paylaşılacaktır.

2 yorum

  1. selam ben anadolu universitesi Acik Ogretim Fakutesi 2 yillik diplomayi bu yil aliyorum. eskisehir ANADOLU univeristesinde orgun olarak okumak istiyorum dgs sinavina girmem gerekiyormu? dgs sinavsiz gece bilirmiyim? oturma izni alirsam TURKİYEDE dgs sinavsiz okuya bilirmiyim?

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*