Sınavsız Geçiş’ten Yeni Mezunlar Mı, Eski Mezunlar Mı Faydalanmalı?

Yazımıza oy verir misiniz?

mesaj

Bu akşam sitemize gelen bir mesajı, mesaj sahibinin ismini gizlemek suretiyle yayınlamak ve bu konudaki görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum, sizlerde bu konuda ki fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Cevabım: Bir eğitimci olarak size katılmıyorum. Sistemin amacı; mesleki ve teknik eğitim alan bireyleri, bu bilgileri taze iken sınav stresinden kurtararak alanlarında uzmanlaşmaya teşvik etmesi,Mesleki alanda belli düzeye gelmiş bireylerin, daha kısa sürede üretime katılımlarının sağlanması. Günümüzde teknoloji o kadar hızlı değişiyor gelişiyor ki, sadece yaş ve tecrübe bu hıza yetişmeye devam edemiyor. Alanınız nedir bilmiyorum! Ama bildiğim isterseniz günde 5 saatinizi kitap okumaya,10 saatinizi bilgisayar başında yeni bir şeyler öğrenmeye ayırmış olun alanınızdaki değişim, gelişime ayak uydurmaya yetmeyecektir. Ben 1998 Gazi Bilgisayar öğretmenliği mezunuyum. 15 senedir öğrencilerime üniversitede öğrendiklerimi değil bu günün hatta yarının teknolojisini öğretmeye adadım. İstedim ki onlar her zaman en az benim bildiklerimi bilsin. Bunu ne kadar başardım. Takdir 2000’e yakın öğrencimindir.

Eğitim sisteminin eleştirilecek yönleri yok mu? Elbette var. Değerli meslektaşım Ceylan KAN’ın bu konudaki yazısını da okumanızı öneririm.Çok özür dileyerek şunu söylemek istiyorum. Yarın üniversiteye gittiğinizde 24-25 yıl önceki eğitim materyalleri ve eğitim sisteminin devamını mı göreceğinizi düşünüyorsunuz? Artık kara tahta yerine akıllı tahta, defter-kitap yerine tabletler var. Vaktinizi bunları kullanmayı öğrenmeye mi yoksa mesleğinizde uzmanlaşmaya mı ayıracaksınız? Yanlış anlamayın 40 yaş öğrenmek için geç bir yaş değil(bende 38 yaşındayım). Ama 24 yıllık ara çok uzun.

Bireylerin olgunlaşması ve kişiliğinin oturması için yaş tabi ki önemli bir etken. Ancak tüketim toplumu yerine üreten toplum olma bilinci gelişmiş ülkelerde 8-10 yaşında verilmeye başlanıyor. Günümüz gençliğinde olumsuz örneklerin çokluğu, bizi ümitsizliğe itmemeli. Onlar bizim geleceğimiz. Biz onlara güvenmek zorundayız. Saygılarımla…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*