2014 Üniversite Tercih Sonuçları Açıklandı

Yazımıza oy verir misiniz?

2014 Üniversite Tercih Sonuçları tahmin ettiğimiz gibi tercih işlemlerinin sona ermesinden 6 gün sonra gibi kısa bir süre de açıklandı. Tercih sonuçlarına aşağıdaki linki tıklayarak T.C. Kimlik numaranız ve ösym şifreniz ile giriş yaparak ulaşabilirsiniz.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

19 yorum

  1. Selam Hocam, sorum aslında konu ile alakalı değil ama sizin de belki bir fikriniz vardır diye sormak istedim kusura bakmazsanız. Ben açık öğretim lisesinden mezun oldum. Henüz diplomam basılmadı. Kayıt zamanına kadar basılmazsa diye açık öğretim müdürlüğü bize çıkma belgesi veriyor. Bazı üniversitelerde diplomanın aslının olması gerektiğini söylüyorlar. Sizce bu durumda kabul etmemeleri gibi bir durum gerçekten söz konusu olabilir mi, bu durumda ne yapmalıyım?.. Saygılar.

  2. Merhaba Hocam.Ben AÖF bankacılık ve sigortacılık bölümünü kazandım ama bu bölümü istemiyorum ek yerleştirmeden tekrar bir AÖF bölümüne tercih yapabilirmiyim ? Şimdiden teşekkürler.

      • 4 Yıllık herhangi bir AÖF bölümünü istiyorum.Ek yerleştirmeyi beklersem kayıt yapmazsam bankacılık bölümüne,ek yerleştirmede ise AÖF 4 yıllık bölümlerin boş kontenjanı olmazsa ya aydınlatırmısınız beni lütfen lütfen.
        Aklım çok karıştı hocam lütfen aydınlatın beni ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF bankacılık bölümüne kayıt yapmayıp ek yarleştirmeyi beklersem AÖF 4 yıllık bölümlerinde boş kontenjan olurmu olmazsa ortadamı kalmış olurum bir sayfada http://www.genctercih.com/2014-4-yillik-acikogretim-bolumleri.pdf böyle bişey gördüm ne kadar güvenilir bilemiyorum boş kontejanları var bölümlerin ve TERCİH YAPABİLİRMİYİM YAPAMAZMIYIM BUNU NERDEN ÖĞRENEBİLİRM YARDIM EDERMİSİNİZ LÜTFENNNNNNNN ?

        • AÖF Bankacılık ve sigortacılık 3000 kontenjan varmış ve tamamı dolmuş görünüyor. Bu nedenle ek yerleştirmelerde tercih hakkınız olmayacak diye düşünüyorum. Verdiğiniz sayfada boş kontenjanlar değil tercihlerden önceki normal kontenjanları gösteriyor. Eylül ayında tüm kayıt işlemleri tamamlanmadan boş kontenjanlar belli olmaz. Sizin durumunuzda ek yerleştirme kılavuzu yayınlandığında netlik kazanacak. Şu durumda olanlar tercih yapabilir yada şunlar yapamaz şeklinde kılavuzda yazacak.

  3. Hocam 20 tercih yaptım hepsi de sınavsız geçiş. Konya mezunuyum Konya’dan 4 adet bölümü yazdım Bilgisasyar mühendisliği, basım ve yayın ilk ve 2. öğretimleri. Bilgisayar mühendislikleri 3. ve 4. sıradaydı. Basım ve yayın bölümünün 2. öğretimi Dışardan da alım yapıyordu fakat ben hiç bir okula yerleşemedim neden bu şekilde oldu bir bilginiz var mı?

    • Basım ve Yayın teknolojileri 14,3,D,95 yerleştirme öncelikleri ve 287,00000 OBP puanı ile almış. Yani okul türü önceliği ile Teknik Lise mezunu il dışından öğrenci ile kontenjanı dolmuş.
      Basım ve Yayın teknolojileri (İ.Ö) 14,2,İ,95 yerleştirme öncelikleri ve 317,40000 OBP puanı ile almış. METEB içinden almış son yerleşen öğrencinin diploma notu 63,48 sizin yerleştirme önceliklerinizi bunlarla kıyaslayabilirsiniz.

      • Ben il içinden başvurduğum halde neden giremediğimi hala anlamış değilim. Hemde teknik lise mezunuyum. Yani dışardan almadan önce beni değerlendirmesi gerekmiyor muydu? OBP puanımı bilmiyorum ama diploma puanım 59.78 ek tercihlerde daha detaylı ve kesin sonuç verebilecek tercihler yapmamda bana yardımcı olmanız mümkün mü?

          • 2013 mezunuyum fakat tercihler ve sınavlar bittikten sonra okul dönemi içerisinde mezun oldum
            Hocam şimdi baktım tam olarak 23/09/2013 mezunuyum. Açık öğretimden mezun olduğum için mezun statüsüne geçtiğimde kayıt yenilemedim ve diplomamı aldım. 23 eylül tarihi de 2013-2014 öğretim yılına girdiği için 2014 mezunu sayılmıyor muyum?

  4. Yerleştiği Yükseköğretim Programının
    Adı AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)
    BOLVADİN MESLEK YÜKSEKOKULU
    ELEKTRİK
    Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi AFYONKARAHİSAR
    Kodu Tercih Sırası Yerleşme Türü
    100450359 1 Genel
    Kayıt Tarihi 01/09-01/09/2014

    hocam normalde kayıt tarihleri 1-5 eylül arası diye biliyorum. neden böyle birşey yazdı .? şimdi ne zaman gidip kayıt yaptırcam ben . bilgilendirir misiniz kafam karıştı

    • Onur kardeşim öncelikle tebrik ederim. Hayırlı olsun. İnşallah muvaffak olursun. Tek gün görünmesinin nedenini bilemiyorum. Hata yapılmış olabilir. Ön kayıt okula gitmeden önce temel kimlik bilgilerinin önceden sisteme işlemenizi ve kayıt işleminin hızlanmasını sağlayan bir sistem. Okulun web adresinde ön kayıtların ve kayıtların nasıl ve ne zaman yapılacağı ile ilgili mutlaka yayınlanır. Rahat ol sadece okulun web sayfasını düzenli takip et.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*