2013 YGS-LYS Meslek Liselilere Ek Puan Verilen Bölümler

meslek liselilere ek puan
Yazımıza oy verir misiniz?

 

ÖSYM’nin yayınladığı ÖSYM 2013 başvuru kılavuzuna göre;

Sınav6287 sayılı Kanun.la 2547 sayılı Kanun.a ek ‘GEÇıCı MADDE 61` gereği; bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunları, Yükseköğretim Kurulunca saptanacak alanlarda bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilirken OBP.nin 0,06 katsayısı ile çarpımından elde edilecek ek puanlar da yerleştirme puanlarına eklenecektir. Bu alanlar Tablo 3A.da ve Tablo 3B.1.de gösterilmiştir. Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların

Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların ilgili puan türünde 180 veya daha yüksek puan almış olmaları gerekmektedir.

 

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının 2013 YGS Başvuru kılavuzunun Tablo 3A’’da ve Tablo 3B.1 (renkli) alanlarından mezun olanlar altlarında yer alan (siyah renkli) yükseköğretim lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanları, OBP’’nin 0,12 ile çarpılması ve YGS/LYS puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecek; ayrıca, yerleştirme puanlarına OBP’’nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek ek puanlar katılacaktır.

ygs 3b1 tablosu

 

2 yorum

  1. Ben imam hatip 9 sınıf öğrencisiyim. Bir sorum var:
    sayısal derslerini seçip mühendislik okumak istiyorum.üniversite sınavında ek puan açısından sayısali seçen anadolu lisesi öğrencilerinden bir farkım olurmu?Onlar sayısal için ek puan alırda biz alamaz mıyız?

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*