2015 Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı (14 Ağustos 2015)

Yazımıza oy verir misiniz?

2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve/veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 21 Ağustos 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih ücretinin, tercih işlemi yapıldıktan sonra 17-24 Ağustos 2015 tarihleri arasında yatırılmış olması gerekmektedir. Bankadan ödeme işlemleri resmî iş günlerinde ve mesai saatleri içinde yapılabilecektir. Ek yerleştirme tercih ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos 2015 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos 2015 tarihinde saat23.59’da sona erecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamayacaktır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları sistemde kayıtlı tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

2015-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgiler, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

Ek yerleştirme işlemleri, 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

  2015-ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

 

138 yorum

  1. Hocam diyelim ki tercihimizi İl dışında yaptık hepsini
    Toplam 20 tercih yaptık 20 side metep dışı yazdığımız okullarda metep dışı alıyor
    Tercihimizdeki 1 den 20 ye kadar yazdığımız okulların bütün yerleştirme öncelikleri ve obp puanları tutuyo okulların kontenjanları 7-8 kişilik en çok istediğimizi 1.sıraya yazdık yerleştirme önceliği ve obp puanı tutuyo 7 kişilik kontenjan var girebilirmiyiz ?
    birde hocam metep dışından alan ek tercihte metep içinden alma olasılığı yüzde kaç ?

  2. Alper hocam ben ek tercihde uşak banaz myo mimar dekoratif sanatlar bölümünü yazdım ama yerlesme şansım varmı alper hocam son sorum ollacak çok teşekkür ederim cevapniz için

      • Alper hocam allah rızası için olursunuz hocam yerlesme önceliğini bir bakiverin uşak banaz myo mimari dekoratif sanatlar ikinci öğretim ollarak
        Hocam bir daha yani hiç soru sormayacam söz veriyorum size cevapniz için çok teşekkür ederim hocam son ollarak cevapladınız sevinirim
        Hocam bir daha yani hiç soru sormayacam söz

  3. gediz s.k.i sgk 10 ygsk6 15.2.d.98
    emet s.k.i sgk 7 ygsk 4 15.2.d.98
    emet maliye sgk 8 ygsk 5 08.2.d.86
    aydın maliye sgk14 ygsk 10 14.2.d.96
    çivril s.k.i sgk5 ygsk3 12.2.d.94
    acıpayam maliye sgk10 ygsk6 97.2.d.79
    hocam bnm tercihlerim böyle ilk 2 yi çok istiyorum gelme olasılıgı varmı ve bnm liseyi gedizde bitirdim son sorumdaçivril ile aydının yerini değistirsem çünkü s.k.i çok istiyorum değiştirsem ve gelmeme olasılıgı varmıdır hocam basınızı çok şişirdim farkındayım ama çok istiyorum cevabınız için teşekkür ederim allaha emanet olun ve allah size uzun ömürlerversin 🙂

  4. Merhaba hocam ben bu sene çocuk gelişimi bölümünden mezun oldum.Ygsye girdim ama iyi bir puan alamadım 139 puan aldım ama diploma notum 78.05 puana çevirdiğim zamada 390,08 denk geliyor.İlk tercihte yerleşemedim.Ek yerleştirmeye başvurduğum yerlerde okul türü dışında herşey uyuyor.Yerleşme şansım var mı? Mesela akdeniz üniversitesi 15.3.D.1997 diyelim benim ise 15.2.D.1997 benim akdeniz üniversitesine yerleşme şansım var mı? Tabi bu üniversite dışında bir kaç tane üniversiteler var.Hocam ve ben bu sene çok yerleşmek istiyorum. Eğer hocam yerleşme şansınız yok derseniz sadece açıköğretim yerleri sadece tercih etmek istiyorum.

  5. Hocam meslek lisesi mobilya ve iç mekan tasarım bölümü mezunuyum 96 doğumluyum 2015 mezunuyum il dışında okumak istiyorum hangi yerleşme önceliğini kullanmam lazım ? OBP puanımda 255 mimari restorasyon ve mimari dekoratif sanatlar bölümlerini istiyorum bana gelecek yerleri yazarsanız gerçekten çok sevap işlersiniz hocam , bu yıl yerleşmek istiyorum bana gelen bölümleri Allah rızası için belirleyin.

  6. Hocam 2014 yılı meslek lisesi mezunuyum 1994 doğumluyum, obp puanım bölümler için yeterli 15,2,İ,96(97) bu yerleşme şartları belirleyen üniversitelere yerleşme ihtimalim var mı?
    Şimdiden teşekkürler.

  7. Hocam meraba Batman Üniversite’si iç mekan tasarım bölümü en düşük OBP puan 321 olarak belirlemiş ama bnm arkadaşım 270 OBP puanıyla yerleşti bu durum kafamı çok karıştırdı biraz bilgi verirmisiniz ?

  8. Kolay gelsin hocam ben dış ticaret veya lojistik bölümü okumak istiyorum fakat üniversitelerde bu bölümleri puanları çok yüksek benim obp puanım 380,45000 istediğim yerler ise 390 ile 398 arasında puanımın yettiği yerler ise pekte tercih etmeyeceğim yerler puanımın üzerinde olan yerleri ilk başlarda yazsam yetenleri ortalara yazsam herhangi bir sıkıntı olur mu puanımdan yüksek olan yerlerin kontenjanları 1 şimdiden teşekkür ederim.

  9. İyi Akşamlar hocam. Nasılsınız? İyisinizdir İnşallah. Beni sorarsanız çok kötüyüm. Neden diye de sorarsanız tahmin ettiğiniz gibi yerleşemeyenlerdenim malesef. Ama yılmadım ayaktayım yine deniycem İnşallah bu sefer tutar. Sizden bişey rica edicem hocam. Şimdi ben tercih yapıcam ama diyolar ki sıralama da puanlar yüksekten aşağıya doğru yazman lazım. Ben şimdi kendime bi liste çıkardım tercih yapıcam ama yapamıyorum bu yüzden. Sizce sıralama da ona mı dikkat etmek gerekiyo? Yada başka bişeye mi?

      • Peki hocam. Bi sorum daha olacaktı benim. Sosyal Hizmetler istiyorum. Çocuk Gelişimi mezunuyum ve bu yıl mezun oldum istanbulda yaşıyorum. 2 yıl için başka şehire gitmek istemiyorum açıkçası.Bu yüzden istanbul Üniversitesi Açıköğretim sosyal hizmetleri yazmak istiyorum ama diyorlar ki açıköğretim yerine 2 yıl bile olsa üniversiteye git Açıköğretimden hiç bişey olmaz geri plana atılırsın hep, gibi şeyler diyorlar. Sizce yazmalı mıyım?

  10. Hocam diyelim ki iki kişi aynı üniversiteyi yazdı 1 kontenjan var ikisi de her şekilde yerleşim öncelikleri ve obp puaniyla girebiliyor. Birisi ilk tercihte yaptı diğerinin puanı yüksek diye 2. Tercihte yaptı. Puanı düşük olup girebilecek olduğu halde giremez mi ? Öncelik 2. Sırada da olsa puanı yüksek olanın midir ?

  11. Merhaba hocam ben BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Dal: 3 – VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI) (2014) mezunuyum . ilk tercihlerde yanlış vermem sonucu yerleşemedim. obp puanım 323,25 ilk tercih düzce yazsam yerleşme imkanım varmı ? 208.379 ile alıyor 356,150 ile kapatmış. öncülük ise 15,3,D,97 3 kişi alıcaklar . il dışı alırlar mı ?

  12. merhaba hocam. ben meslek lisesi mezunum okul türüm 2. sınavsız geçiş hakkım var ve başvurdum gelmedi. şimdi ek tercih yapıcam. ve nasıl yapcagımı bilmiyorum dediklerini yaptuıgım halde yerleşemedim şimdi sizden bir kaç ricam var bana yardımcı olmanızı istiyorum. nasıl yapacagım hakkında sitesinzde elektirik mezunuyum sitenizde iki yıllk bölümlerin arasında kendi bölmüü hakkında buluyorum ve kodları felan yapıyorum ama sizin sitenizde bi puan yazıyor yani adana cukurova üniverstiesi diyelim . kontejndan 40 alma önceliklleri (örnek veriyorum) 14.2.İ.96 diyelim ve yanıdna puan 300 yazıyor diyelim şimdi hocam. okül türüm 2. uyuyor. adanada yasıyorum içten alım tm oda dogru . ilk yılım onlarda uyuyor diploma puanım 60.84×5= 304 ediyor şimdi yanı nerde yanlış yapıyorum . o puan ysg içinmi yoksa obp içinmi hocam lütfen en kısa zmanda bilgi verin ek tercih günü kısılttlı . gerekirse size ualscagım bir telefon nuamrası veya bi facebook adresi. flan . yani sizin bölmüm hakkıda tercih yardım edin demiyorum hata yapıyormuyum bu son şansım yardımcı olrsanız sevinirim

    • Artık bakacağını yer benim sitemdekiler değil ek tercih kılavuzu yayınlandı.yukarıda tablo 3 diye linki var.YGS kont. ve sgk kont. Ayrı ayrı gösteriliyor.yeni kilavuzdan zaten min.obp diye açıkça yazıyor.önce mez.yılına sonra okul türüne sonra meteb önceliğine sonra OBP ye en son doğum tarihine bakın.tercihlerinizi kendi iradenizle yapacaksınız.aslinda size cevap yazmamam lazimdi.tutup dediklerinizi yaptım yerlesemedim yazmissiniz.AYıp.

      • alper hocam . siz beni yanlış anladınız ben sizin sayfaniza bakip yaptm ama yuksk bir ihtimal ben birsyileri yanls uaptm. sorun sizde demiyorum elbetteki sizin deneyim ve tecrubeniz var ve ben bunu yalanlamiyorum. siz gercekten beni yanlis anladiniz ben sizin sayfanizdaki soylediklernile yola ciktim size guvenerek ve birseyleri acaba yanlismi yaptm ki yerlesemedim hocam diyr size soru soruyorum . yani ben sizin yuzundn yerlesemedim vb bi soz kullanmadm beni yanlis anladiniz . cvp vrdgnz icin ck tskkr edrm hocam gerçekten beni yanlis anladnz ben nerde hata yapyrm yrsmci olun amacli yazdim. ve bu son sansim size bu yuzdn sorma gereginde duydum. yoksa benim ne.munasabet hocam estagfullah inanin aklimdn bile gecmedi byle bi dusunce

  13. hocam merhaba size bir sorum olacaktı ben elektronik haberleşme mezunuyum ( 2014 ) trakya üniversitesi radyo ve televizyon teknolojisi birinci öğretim istiyodum ama malesef gelmedi ek tercihlerde 5 boş kontenjanı var 331 puan ile kapatmış benim obp 315 acaba ilk sıraya yazarsam gelme ihtimali varmı teşekkürler

  14. merhaba hocam ben ticaret meslek 2014 mezunuyum 96 mezunuyum obp 297.300
    bu yazacagım tercihlerden biri olabiilir mi ?
    son yerleşen öğrencilerin bilgileri
    adü yenipazar maliye 226.631 14.2.d96 obp366,00
    pamukkale acıpayam myo maliye 227,391 97.2.d.79 343.300
    çivril atasay myosağlık kurumları işletmeciliği 219.319 12.2.d 94 obp321
    ısparta sağlk kurumları işletmeciliği 234.026 15.2.i97 obp 325.550
    gelendost myo sağlık kurumları işletmeciliği 181.211 12.2.i.93 obp 308.650
    sinirkent myo S.K.İ 217.740 15.2.d.96 obp 332.650
    emet maliye myo 231.410 08.2.d.86 obp 356.750
    sağlık kurumları myo 243.772 15.2.d.98 obp 348.650
    gördes maliye myo 229.735 96.2.i.79 obp 294.850
    sütçüler prof.dr hasan gürbüz myo 200.204 14.2.d.96 266.550
    103252012 Sağlık Kurumları İşletmeciliği YGS-6 243,77282 15,2,D,98 348,65000
    hocam bu bölümlerden biri olurmu ilk tercihte yerlesemedim ama bunda yerlesmek istiyorum bu tercihlerimden biri tutar mı? cevabınız için tesekkürler

  15. Hocam 2015 endüstri meslek lisesi mezunuyum ilk tercihi yanlış yapıp sınavsız geçiş hakkımı kullanmadım şimdi ek tercih yaparken sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ama hangi kılavuzu kullanacağımı bilmiyorum okul kodlarını nerden bulacağım teşekkürler

  16. hocam merhabalar. kardeşim bu sene meslek lisesinden mezun oldu geçiş hakkını kullandı ve yerleşemedi. ek yerleştirmeler için bugün ais.osym.gov.tr sayfasına girdik sadece eski tercih listesi var. ek tercihler için hiç bir duyuru ve işlem sayfası yok. Ne yapabiliriz? hiç ek tercih yapan bir tanıdığımız yok malesef nasıl yapılacağını bilmiyoruz. yardımcı olabilir misiniz?

  17. Hocam Diyelim Ki 20 Tane Tercih Yaptım En Çok İstediğimi 1.Sıraya Yazdım Sistem Beni İlk Ona Atıp Olmazsa 1-2-3-4… Diye Devam Mı Ediyor SIrayla Hangisi Olursa Diye
    Yoksa Puanım Hangisine Tutarsa Karışık Onamı Atıyor ?

  18. merhaba hocam
    açıköğretim boş kontenjanların bu kadar çok olmasının (6000) sebebi nedir acaba? hem açıköğretim kayıtları eylülde biliyordum, kayıtlar yapıldı da bos kontenjanlar mı ortaya cıktı?
    tesekkurler

  19. Merhaba Hocam,

    Bu sene Grafik ve Tasarım bölümden mezun oldum sınavsız geçiş hakkımı kullanarak tercih yaptım OBP :405 ve tercih listemde grafik tasarım da 389 üzerinde taban puanı yoktu buna rahmen ilk tercihte yerleşemedim. Tercih yaparken benim bir hata yapmış olabilme ihtimalimde olduğu için ek yerleştirmede sizden yardım istiyorum

    sorum şu : Tercih listesinde hem LYS puan türüyle alan böümleri hemde sınvsız geçişle alaan bölümleri yazabilir miyim?

    • Hatanın en büyüğünü önce obp puanına bakmakla yapıyorsunuz.önce mezuniyet yılı,sonra okul turu(anadolu teknik ve teknik liseler oncelikli),sonra meteb önceliği (kendi ilinde olanlar öncelikli), sonra OBP puanı ve en son doğum tarihine bakılır. Siz 2015 mezunu iseniz yerleştirme önceliklerinden 15,2 ile başlayan il dışında yer yapacaksanız “D” değeri olan yerleri tercih etmelisiniz.

  20. merhaba hocam ben geçen yıl kız meslek lisesinden mezun oldum ama tercih yapmadım bu sene kendi bölümüme gitmek istiyorum ilk tercihte yazdığım yerler gelmedi ek tercihte de obp puanına göre mi tercih yapacağız ?

  21. Kolay gelsin hocam diyelim ki 2015 yılında aynı okuldan mezun olan iki arkadaş var A’nın obp: si 380 B’nin obp si 355 A’nın doğum yılı 1996 B’nin doğum yılı 1997 ikiside 345 puanlı xx bölüm seçip tercih yapmışlar fakat A bu tercihi 2. tercihine yapmış puanı yüksek diye birinci tercihine puanı yüksek olan bir bölüm yazmış B ise puanı bu bölüme yettiği için bu bölümü 1. tercihine yazmış A birinci tercihine yerleşememiş xx bölümüne A mı yerleşir B mi ?

  22. Merhaba hocam sizden birşey rica edeceğim benim 1. tercihlerde pek bir bilgilendirme alamadığım için tercihlerimi yanlış yapmış bulunmakdayım ve ek tercihlere kalmış bulunmakdayım.Sizin bana yardımcı olabiliceğinizi düşündüm sitenizi bir süredir takip ediyorum ve paylaşımlarınızı yararlı buluyorum.Bu sene Ticaret meslek lisesi muhasebe mevzunuyum ve direk geçiş yapmak istiyorum.(sınavsız geçiş) bana bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen, doğu yazmak istemiyorum fakat nereleri yazıcağım konusundada hiçbir bilgi sahibi değilim tekrardan yanlış tercih yapmak istemiyorum.Şimdiden çok teşekkürler kolay gelsin..

    Diploma notum OBP Puanım
    60,04 300,20000

    • 20 civarında sınavsız geçiş alan türünüz, yazabileceğiniz 100’lerce program var. Bu şekilde size yarcımcı olamam. Kendi yerleştirme önceliklerinize göre tercih edeceğiniz programın yerleştirme önceliklerini incelemeli ve uygunsa tercih yapmalısınız. Şu konuyu okuyunuz. Şuradan da Tablo-3A ek tercih kılavuzunu indiriniz.

  23. Merhaba ben 2012 giyim bölümü mezunuyum.94 doğumluyum. İlk tercihte 2012 mezunlarını da alan bölümler yazmama rağmen hiçbir tercihim tutmadı. Şimdi birkaç tane yine 11 12 mezunları için program var onları yazacağım. Birde ben bartın üni. giyim bölümünü istiyorum geçen sene dolmamış ama kılavuzda 15 mezunlarına öncelik verileceği yazıyor. Sizce bartını yazsam tutar mı ve 2011 2012 mezunlarına öncelik olan yerleri yazsam tutar mı ? şimdiden teşekkürler..

  24. Ben Balikesir sağlık meslek anestezi bölümünü bitirdim. İlk tercihler de yerlesemedim obp m yüksek olmasina rağmen . yazdigim her il bu sene içerden öğrenci almis. Balikesirdede anestezi bolumu yok üni de yada benim geçiş yapabilecegim herhangi bir bolum yok. Simdi ek kontenjnlarda bu sene içerden öğrenci almis ama kontenjanini dolduramamis üniversiteler var . ek tercihler de de mi yine kendi ilinin öğrencileri öncelikte olacak. Şimdiden tesekkur ederim.

  25. hocam ek tercihte e kayıt olucak mı ?
    birde hocam tercih 17 sinde başlıyo 21 inde bitiyo 31 ağustos ve 4 eylül arası kesin kayıt yapılıcak hocam 21 ağustos ve 31 ağustos aramı sonuçlar açıklanıcak arkadaşlarada yardımcı olması açısından bilgi verebilir misiniz ?

  26. Merhaba hocam ben kiz meslek lisesi mezunuyum. Bu sene mezun oldum ve ygs ye cesitli nedenlerden dolayi giremedim. Sinavsiz gecis hakkimi da kullanmadim. Simdi ek tercih yapabilir miyim? Yapsamda yerlesme sansim nedir? Seneye sinavsiz gecis hakkimi kullansam yerlesebilirmiyim?

  27. Kolay gelsin hocam biliyorum kafanızı şişiriyoruz ama inanınki tekrardan açıkta kalmak istemiyorum:
    Ticaret meslek mezunuyum obp 380,45000 istanbul da tam burslu okumak istiyorum nereler gelebilir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

  28. Hocam İl Dışı Tercih Yapıcam

    Yerleştirme Önceliğim 15.2.D.97
    Obp Puanım 330

    Kırıkkalede Girebiliceğim Bölümler Hangileri

    Gerçekten Çok Yardımcı Oluyorsunuz Size Çok Teşekkür Ederim .
    Tercihim İçin Bana Ne Yapmam Gerektiği Hakkında Sizden Bana Bilgi Vermenizi İstiyorum Çok Teşekkürler Tekrardan . 🙂

    http://i.hizliresim.com/0kyv6V.png
    Hocam Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Myo Puanları Yerleştirme Öncelikleri

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*