Yeni Açılan Programlara Neye Göre Öğrenci Alınır – Neye Göre Tercih Yapılır

1/5 - (1 oy)

Yeni açılan programlara öğrenci yerleştirilirken yeni öğrencilerin durumuna göre sistem yerleştirme yapar. Örneğin; Sınavsız geçiş kontenjanının 30 kişi, YGS kontenjanının 20 kişi olduğunu düşünelim. Örnek programımızı 1000 kişi tercih etti. Sınavsız geçiş kontenjanı için 1-mezuniyet yılı 2-okul türü 3-METEB önceliği 4- OBP puanı 5- Doğum tarihine göre sıralamaya konup ilk 30 öğrenci alınır. YGS kontenjanı için de hangi YGS türünde alıyorsa puan üstünlüğüne göre ilk 20 kişi programa yerleşir. Bu şekilde sınavsız geçişe son yerleşen öğrencinin yerleştirme öncelikleri ve OBP puanına göre bir sonraki yılın taban değerleri, YGS ile son yerleşen öğrencinin puanına göre de 2016 YGS kontenjanı için taban puanları oluşmuş olur.

Eğer kontenjan sayısından daha az öğrenci başvuru yaparsa, açık kalan kontenjanlara eylül ayındaki ek yerleştirmeler de oluşan taban puanlara göre öğrenci alınır.

45 yorum

  1. Hocam iyi gunler ben 2014 te liseden mezun oldum 2 yil sonra tekrar tercih yapmak istedigimde ocak ayinda kayit yaptirmadim icin bu yuzden suan tercih ler sistem de gozukmuyor ben tercih yapmadan ozel yada devlet okullarina kayit yapma gibi sansi varmi ?

    • Mesajlarda farklı isimler kullanmanıza gerek yok. Hanginizin puan yada yerleştirme öncelikleri daha uygunsa önce o yerleştirilir. Yaptığınız sıralama sadece sizin istek sıranızı belirler. Bir birinize karşı avantaj sağlamaz.

  2. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ (GAZİANTEP)
    Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi (Ücretli) YGS-4 12 8 46 242 1,258,099 – – – – 223.49220
    206350235 ZİRVE ÜNİVERSİTESİ (GAZİANTEP)
    Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi (Tam Burslu) YGS-4 2 1

    hocam kontejan tercihe göre değişiklik gösterir mi?mesela ücretliyi kimse tercih etmezse tam burslu öğrenci alımı daha çok olur mu? teşekkürler

  3. mrb lar bn elektrik Elektronik pano tesisatları bölümü mezunuyum sınavsız geçişle uçak teknolojisi ni tercih etim ama il dışında sadece Erzincan öğrenci alıyor ama Erzincan benim dalimdan yani 2 lise türünden öğrenci alıyor sizce yerleşme şansım nedir bide tüm devlet üniversiteleri ni tercih ettm okul puanım 320 doğum tarihim 1997
    ama benim dalim ise 3 nasıl olacak şansım yokmu
    yani eğer 2 dolmazsami 3 sıra gelir

  4. hocam 2 yıllık gidicem kriterlerde 14,2,D, yazıyor hepsi bana uygun yanındaki puanda OBP 433 yazıyor benim puanım 339 burayı tercih etmem çokmu riskli olur bu gibi bölümleri 30 bölüm içinden kaçıncı sıraya koymamızı önerirsiniz

    • En çok istediğiniz bölüm ise en başa yazın. Bir bölümü ilk yada son sıraya yazmanız puanı yada yerleştirme öncelikleri sizden daha iyi birine karşı size üstünlük sağlamaz. Yada tam tersi sizin uygun olduğunuz bir bölümü siz son sıraya yazsanız başkası son sıraya sizin önünüze geçemez.

  5. hocam simdi diyelım x bölümüne okul türü 3 den alındıgı gorunuyor bu yazan 3 alınan en son kısıyemı aıt yoksa butun gırenler 3 okul turunden mı? bunların arasında okul turu 2 olan yok mudur?

  6. merhaba,
    ben üniversiteyle ilgili bir şey sormak istiyorum
    obp ile tercih yapıcam ben puanım 434
    diyelım bilgisayar prog. tam burslu kazandım gidişatta bir veya 2 dersten kalırsam derslerı vermek ıcın ek ücretmi ödemek mi gerekiyor ve tam bursumu etkılıyor mu?

  7. Konyada Oturuyorum Kırıkkale Elektronik Haberleşme teknolojisini Tercih Ettim
    Okulun Yerleştirme Önceliği 14.2.D.96 Minimum Puan 354
    Benim İse
    Yerleştirme Önceliğim 15.2.D.97 Obp 330
    Yerleşebilir Miyim ?

  8. hocam puanım odp 337 metep içi alıyor anestezi bölümü en son 2014 mezunu olarak almış 337 puanla ben 96 doğumluyum 95 doğumla kapatmış geçen yıl ben 2014 mezunuyum yerleşme olasılğım kaçtr hocam bide İÖ BU

  9. Merhaba ben meslek cikisliyim ygs den aldigim puan 180 okul puaniyla beraber 218 ygs 1 ve 2 yok ben 218 puanla baska 2 yillik bölüm secebilir miyim? Ama lys den baraji gecemedim ve gecen yil mezun oldum.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*