2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercihler Ne Zaman?

YKS-Sonuclari-Ne-Zaman-Aciklanir-2021-YKS-Tercihleri-Ne-Zaman
Yazımıza oy verir misiniz?

YKS sınavlarının 26-27 Haziran 2021’de tamamlanmasının ardından, adayların cevabını en çok merak ettiği soru “2021 YKS Sonuçları  ne zaman açıklanacak?” sorusu oldu. ÖSYM’nin sınav takvimine göre 4 Ağustos 2021 olarak görünen sonuç açıklanma tarihinin öne çekilmesi ile ilgili bir gelişme olup olmayacağı merak ediliyor. Çünkü daha önceki senelerde ÖSYM sürpriz yaparak sonuçları belirlenenden daha önce duyurmuştu. Eğer sonuçların açıklanması için böyle bir öne çekme durumu oluşursa tahmini olarak Temmuz ayının son haftası 26-30 Temmuz arasında sonuçların açıklanabileceği ön görülüyor.

Sonuçlar nereden öğrenilebilecek?

Son yıllarda olduğu gibi adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını , T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

Üniversite Tercihleri (YKS tercihleri) Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarının tam olarak ne zaman açıklanacağı belli olmadığından tercih dönemi ile de ilgili net bilgi vermek zor. Ancak bir önceki yıl adayların tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında yaptıkları düşünüldüğünde bu yılda 9-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında olabileceğini söyleyebiliriz. 

2021 Üniversite Tercih Kılavuzu (YKS Tercih Kılavuzu)

ÖSYM tarafından 2021 YKS Tercih kılavuzu yayınlandığında buradan indirebilirsiniz.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*