2021 YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

2021-YKS-Basvurusu-Nasil-Yapılır
Yazımıza oy verir misiniz?

2021 YKS Başvurusu Nasıl Yapılır? İnternet üzerinden YKS başvuru nasıl yapılır? sizlere bu sayfada başvuru ile ilgili bir video paylaşıyorum.

Başvuru süreci ile ilgili sorularınızı, anlamadığınız noktaları, sayfanın altındaki YORUM bölümünden sorabilirsiniz. En kısa sürede yanıtlamaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz. 

AİS ÖSYM’de (aday işlemleri sistemi) daha önce kaydınız var ise ve fotoğrafınız geçerli ise https://ais.osym.gov.tr adresinden başvurunuzu gerçekleştirebileceksiniz.

Eğer kaydınız yok ise; yeni T.C. Kimlik kartınız ve e-Devlet şifreniz var ise yine https://ais.osym.gov.tr ekranının sağ üst köşesindeki e-Devlet ile Giriş Yap seçeneğinden girerek başvurunuzu yapabilirsiniz.

AİS ÖSYM’de kaydınız var, ancak fotoğrafınız güncel değilse Başvuru Merkezine gitmeniz gerekmektedir.

AİS ÖSYM’de kaydınız yok ve ilk defa başvuru yapıyorsanız, T.C. Kimlik Kartınız ya da e-Devlet şifreniz yok ise Başvuru Merkezine gitmeniz gerekmektedir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların , sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar? Ne Zamana Kadar Yatırılması Gerekiyor?

İnternet üzerinden ya da ÖSYM Başvuru merkezlerinden başvuru yaptıktan sonra, başvurunuzun geçerli olabilmesi için Başvuru Ücretinin “Ücret ödeme için son gün olan 3 Mart 2021” tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.

Zamanında Başvuru Yapamayan Adaylar Ne Yapacak?

4 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında başvuru yapamamış ya da başvuru ücretini ödememiş adaylar için geç başvuru tarihi 17-18 Mart 2021 olarak belirlenmiştir. Geç başvuru ücreti %50 artırımlı olarak ödenecektir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*