2013 ÖSYS LYS Tercih Formu İndir

Yazımıza oy verir misiniz?

2013 ÖSYS LYS Tercih Formu yayınlandığında bu sayfamızdan indirebilirsiniz.

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden Temmuz 2013 tarihinden itibarenyayımlanacak, başvuru merkezlerine de örnek olarak gönderilecektir. Adaylar, isterlerse kılavuza ÖSYM’nininternet adresinden erişilebilecekler veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebileceklerdir. Başvuru merkezlerine Temmuz 2013 tarihine kadar basılı kılavuz gönderilmiş olacaktır. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacaktır. 

Tercih işlemleri, Kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecektir. Tercih yapacak adayların,  Temmuz 2013 tarihinden itibaren ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir.Kontenjanların bulunduğu Tabloların son sütunlarında yer alan 2012-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2012-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu; 2013-ÖSYS’de değerlendirme işleminin değiştiği, bütün adayların yerleştirme puanları hesaplanırken AOBP’lerinin 0,12 katsayı ile çarpıldığı unutmamalıdır.

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır.

Not: Bu form bilgisayar ortamında bilgi girişi için yazıcıdan çıkarılıp aday tarafından okunaklı bir biçimde doldurulacak ve Başvuru Merkezlerine getirilecektir. Bu form hiçbir zaman resmi bir belge niteliği taşımaz. Bu formu ÖSYM’ye göndermeyiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*