2013 YGS Başvuruları Nasıl ve Nereye Yapılacak

adım adım ygs
Yazımıza oy verir misiniz?

2013 yılında YGS sınavına girecek adayların merakla beklediği YGS başvuru tarihi 2-15 Ocak olarak açıklandı. Adaylar hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) ve Sınavsız Geçiş başvurularını yaparken çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Başvuru ücretinin yatırılması: Başvuru yapılmadan önce sınav ücreti mutlaka bankaya yatırılmalıdır. Ücret yatırılmadan başvuru olmayacağı gibi, ücreti yatırmış olmakta başvuru yapıldı anlamına gelmeyecektir.

Aşağıda 2013 YGS Başvuru Kılavuz Kitapçığından yer alan adayın başvuruyu nereden yapacağını gösteren resmi görüyorsunuz.

Eğer aday halen son sınıfta okuyor ve mezun durumda değilse, başvuru okulun bağlı bulunduğu başvuru merkezine yapılacaktır.

Eğer aday liseden mezun olmuş durumda ve 2011, 2012 ÖSYS’den birine Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş ve son başvurusuna göre eğitim durumunda bir değişiklik yoksa istemeleri halinde internet üzerinden de başvuru yapabileceklerdir. (Aday İşlemleri Ekranı İçin Tıklayınız)

Eğer aday liseden mezun olmuş durumda ise, 2011 yada 2012 ÖSYS’den birine Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş ve önceki başvurusuna göre eğitim durumunda değişiklikler varsa, istediği herhangi bir başvuru merkezine başvuruda bulunabilecektir.

Eğer aday, 2011 yada 2012 değilde daha önceden sınavlara başvuruda bulunmuş ise  yine istediği herhangi bir başvuru merkezine başvuruda bulunabilecektir.

adım adım ygs

 

Posta ile başvuruda bulunabilecek adaylar;

Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapmak zorunda olan adaylardan, başvuru tarihleri arasında askerlik görevini yerine getirenler, yurt dışında bulunanlar, sürekli ve ağır hastalığı olanlar yada tutuklu/hükümlü olup,  sınav başvuru merkezine gidemeyecek durumda olanlar, durumlarını belgelendirmek koşulu ile başvurularını posta yolu ile yapabileceklerdir.

Başvuru Merkezleri:
Ortaöğretim Kurumu Lise Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri

 

2013 YGS Başvuruları Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen yazabilirsiniz …

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*