ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aynı anda 2 üniversite okunur mu?
5/5 - (2 oy)

2020 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

28 Temmuz 2020’de YKS sınav sonuçları ve puanlarının açıklanmasının hemen ardından 2020 YKS tercih dönemi başlayacak. Öğrenciler bu tarihten itibaren belirli bir süre içerisinde (bu süre ÖSYM tarafından resmi sayfasında sınavdan sonra açıklanacak) üniversite tercihleri yapacaklar.

2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.


Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.


Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

2020 YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU nu indirmek için tıklayınız. (28.07.2020)

2020-YKS TABLO-3 (ÖN LİSANS PROGRAMLARI – TYT)

2020-YKS TABLO-4 (LİSANS PROGRAMLARI – TYT , SAY, SÖZ, EA, DİL)

KİM HANGİ PUANLA TERCİH YAPACAK?

Yükseköğretim Kurulu yaptığı açıklamada bu yılla sınırlı olmak şartıyla baraj puanın TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak değiştirildiğini açıkladı. Buna göre adaylar 2 yıllık önlisans tercihleri için TYT sınavından 150 puan, 4 yıllık lisans tercihleri için de AYT ve YDT’den en az 170 puan almış olmaları gerekiyor.

 

10 yorum

  1. 209,30854 ek puanlı hali tyt puanım muhasebe ve finansman alanı mezunuyum vakıfta okumayı düşünüyorum vakıf üniversitesinde avantajım var mı dış ticaret bölümünü seçicem oda muhasebenin bir bölümü öncelik verirler mi acaba vakıf üniversitesinde 2.ek tercihler için boşluk kalır mı bu konudaki düşünceleriniz neler alper bey

    • Öncelikle devlet üniversiteleri tercih edildiği için vakıf üniversitelerinde boş kontenjan kalıyor. Sonuçta ücretli programlar için ekonomik bir güç gerekiyor. Ancak öncelik diye bir şey söz konusu değil. Sıralaması en iyi olandan en düşük olana doğru yerleşir.

      • Hocam mtok bölümüne yazdim bide buraya yazayim dedim. Ben bilisim mezunuyum muhendislik disinda baska bir mtok bolumune basvurmak istiyorum. Surec nasil oluyor? Once diyelim o bolumle alakali ogrenciler aliniyor yer kaldıysa baska meslek lisesinden ogrenci kabulu oluyor mu? Mtok bolumlerine baktim imam hatipten 1 kisi almis. Taban puanı 230 olan bolume 300 puanimla basvursam avantajim olur mu? Sozel bolumu

          • Hocam ben teknoloji fakulteleri mtok bolumunu arastiyorum.bilisim ona giriyor ya. Taban puanlarina baktım sayisal disinda rekreasyon yonetimi(sozel) turizm fakultesine ait bolum koymuslar. Bilisimle turizm fakultesi ayni sinifa mi giriyor? Teknoloji mtok a almislarda

            • Yazdığınız bölüm Turizm alanındakiler için olabilir. İllaki mühendislik olması gerekmiyor. Uzmanlık gerektiren bazı prograamlar için meslek lisesi alan mezunlarına öncelik verilebiliyor. Sizin MTOK programlarınız aşağıdakilerden oluşuyor.
              Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.)
              Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)
              Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.)
              Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.)
              Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
              Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.)

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*