Mesleki Açık Lise Öğrencilerinin YGS’ye Müracaat İşlemleri

mesleki açık lise sınavsız geçiş
Yazımıza oy verir misiniz?

YGS’ye Müracaat Şartları

  • Öğrencilik durumu Aktif veya Donuk olanlar
  • Örencilik durumu Silik olup, yüz yüze eğitimini tamamlamış olanlar
  • 20 Temmuz 2013 tarihine kadar 17 yaşını dolduramayacak öğrencilerden dönemi 7 ve üzeri olanlar
  • 20 Temmuz 2013 tarihine kadar 17 yaşını doldurmuş,18’den gün almış olacaklardan dönemi 6 ve üzeri olanlar

aşağıda verilen mezuniyet şartlarını taşımaları durumda Yükseköğretime Geçiş Sınavına müracaat edebilirler. Buna göre;

2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken dikkat edilecek hususlar:

1.) 20-21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olan III. Dönem sınav tarihleri itibariyle;

1. 1) 17 yaşını doldurmamış olanlar (20 Temmuz 1996 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2 dönem (Ocak ve Mayıs) uzaktan eğitim dersleri sınavına girebilecekler,

1. 2) 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (20 Temmuz 1996 ve daha önceki doğumlu olanlar) 3 dönem ( Ocak- Mayıs- Temmuz) uzaktan eğitim dersleri sınavına girebileceklerini dikkate alarak yılsonundaki ulaşabilecekleri dönem ve kredilerini hesap etmeleri gerekmektedir.

Meslekî Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları

    • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
    • Yüz yüze eğitimini ve alan kredisini tamamlamış olması,
    • .Zorunlu ortak dersinin kalmaması,
    • Toplam kredisinin en az 240 olması gerekmektedir. Lise diploması ile kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyeti için;
    • .Toplam döneminin 4 olması,
    • Yüz yüze eğitimini ve alan kredisini tamamlamış olması

Yükseköğretime Geçiş Sınavına Nasıl Müracaat Edebilirim?

Öğrencilerimiz en son yüz yüze eğitim aldıkları okul türüne göre başvuru yapacaklardır.  Başvuru okul tür kodları ve okul kodları için tıklayınız. 

Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerimizden mezun olabilecek durumda olanlar yüz yüze eğitim aldıkları Lise Müdürlüklerine, mezun durumda olan öğrenciler ise diplomaları ile birlikte istedikleri Lise Müdürlüklerine veya ÖSYM başvuru merkezlerine YGS başvurularını yapabilirler.

Yüz yüze eğitimini halk eğitimi merkezlerinde veya mesleki eğitim merkezlerinde alan öğrenciler ÖSYM ‘nin bu merkezlerden başvuru kabul etmemesi nedeni ile, bu merkezlerde yüz yüze eğitim alan öğrenciler kendi alanlarında eğitim veren herhangi bir orta öğretim kurumundan veya ÖSYM başvuru merkezlerinden YGS başvurularını yapabilirler. Öğrenciler YGS başvurusu için ekli dilekçeyi yüz yüze eğitim aldıkları kurum müdürlüğüne onaylatarak başvuru merkezine teslim edeceklerdir.

Dilekçe örneği için tıklayınız.

Daha önceki yıllarda YGS ve LYS’ ye başvurmuş öğrencilerden bilgilerinde değişiklik olanlar, Lise Müdürlüklerine veya ÖSYM başvuru merkezlerine başvurarak düzeltme işlemlerini yaptırabilirler. Bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayan öğrenciler kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme girerek 2013 YGS başvurularını gerçekleştirebilirler.

DİKKAT: Yükseköğretime Geçiş Sınavına başvuru yapacak öğrenciler OKUL ADI ve OKUL TÜRÜ kodlarını, Mesleki Açık Öğretim Lisesi okul adı ve okul türüne göre yapmalıdırlar. Yüz yüze eğitim aldığınız okulların adlarını ve kodlarını KULLANMAYINIZ..

Mesleki Açık Öğretim Lisesi okul adı ve okul türü kodları için tıklayınız.

2013 – ÖSYS Aday Başvuru Formu  doldurulurken;

 11.  ÖĞRENİM DURUMU: ÖSYS kılavuzunun 5. Sayfasında yer alan bilgilere göre doldurulacak. Mesleki Açık Öğretim Lisesinde halen okuyan öğrenciler 1. Seçeneği ‘’ Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım.’’ İşaretleyeceklerdir.
12. OKUL ADI: Bu kısma mutlaka Mesleki Açık Öğretim Lisesi yazılacak ve kodu ilinizin plaka numarası ile başlayan ve yukarıda verilen kodlardan birisi yazılacaktır. Örneğin; Adana için 019904, Artvin için 089905, Erzurum için 259908, İstanbul için 349907… şeklinde olacaktır. Sınavsız yerleştirme işlemleri bu kodlara göre yapılacağından bu bölümün çok dikkat edilerek kodlanması gerekmektedir.
13. OKUL TÜRÜ: Burası yüz yüze eğitim aldığınız okulun türüne göre kodlanacaktır bunlarda Kız meslek liseleri için 20049, Endüstri Meslek Liseleri için 20032, Ticaret Meslek Lisesi için 20057, İmam Hatip Lisesi için 20065 dir.
14.  ALAN ADI: Kılavuzun 6. Sayfasındaki bilgiler doğrultusunda doldurulacaktır.
15. OKUL NUMARASI: Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kullanılan toplam 10 haneli öğrenci numarası yazılacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*