Adalet Meslek Lisesi Sınavsız Geçiş Bölümleri 2013

adalet meslek lisesi
Yazımıza oy verir misiniz?

Adalet meslek liselerinin Adalet bölümü ve Zabıt Katipliği dalından mezun olan adaylar sınavsız geçiş programından yararlanarak, fakültelerin 2 yıllık Adalet programlarına kayıt yaptırabilmektedirler.

Adalet 2 yıllık (önlisans) programını tercih edecek olan genel lise ve alan dışı mezunları YGS-3 puanı ile yerleşebilmektedir.

Adaylar, Açıköğretim Fakültesi Adalet bölümüne ise en yüksek YGS puan türüyle yerleşebileceklerdir.

 

Yükseköğretim Programları

Öğrt. Süresi

Puan Türü
Adalet

2

YGS-3
Adalet (Açıköğretim)

2

YGS*

(YGS*) – Bu programa yerleştirme yapılırken en büyük YGS puanı kullanılacaktır.

 

Meslek Lisesi Mezuniyet
Alan Kodu ve Adı
Sınavsız Geçişle Yerleşebilecek
Ön Lisans Alanı ve Süresi
 

1024-Adalet

3758-Zabıt Katipliği

 

 

Adalet 2

1752-Hukuk Sekreterliği Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2

İnsan Kaynakları Yönetimi 2

İşletme Yönetimi 2

 

40 yorum

  1. merhabaalar…BEn mesleki ve teknik lisesinde adalet bölümü öğrencisiim öncelikle sınavsız geçiş kalktı mı?BEn ygsden 270 alsam okul bna 50 puan verse adalet meslek yüksekokuluna girebilir miiyim cevap bekliyorum

    • Henüz kesin açıklama yapılmasa da geçtiğimiz sene YÖK bu konuda bir çalışma olduğunu ve rektörlerin isteği üzerine sınavsız geçişin kaldırılacağı yönünde değerlendirmeler yapıldığını açıkladı.

  2. Saygıdeğer hocam ben açık öğretim lisesi adalet bölümü okuyorum
    alanımda yüz yüze eğitim alıyorum 05.12.1986 doğumluyum derslerim çok iyi 2017 de bi sıkıntı olmazsa mezun olacağım ve Kayseri de henüz adalet lisesi mezun vermedi ilk mezunlarını 2017 de verecek diploma notum veya başarı sıralaması benim adalet meslek yüksek okulu na sınavsız geçiş yapmama yardımcı olurmu tek dezavantajım yaşım olduğunu biliyorum lütfen nitelikli ve sağlıklı bilgi istiyorum sizden
    Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla…

  3. Arkadaşlar ben Ankara Adalet Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencisiyim. Adalet Meslek Yüksek Okuluna sınavsız geçiş hakkım varmı ? Bilgisi olan varsa söyleyebilirmi? ..

  4. Merhaba sivas adalet meslek Lisesi son sınıftayim ygs den 207 aldım istanbulda okumak istiyorum neye göre tercih yapmam lazım. sınavsız geçişle veya ygs puanimla sizce yerleşme ihtimalim nedir.

  5. Anyalya adalet lisesinde okuyorum.
    Diploma notum 60 ancak olacak.

    120 kisilik mezunlar arasinda
    Ancak 100-110. Sirada olabilirim.

    Antaya adalet myo nun kontenjani 50 kisi.

    Benim sinavsiz yerlesme durumum nasil olacak anlauamadim

        • Net birşey söylemek çok zor. Yerleştirme öncelikleri değerlendirilerek kontenjana göre öğrenci alınırç 2014 mezunu olacaksanız şansınız var. Ama yine de şu kriterlerin çok önemli olduğunu unutmayın. 1-Mezuniyet yılı 2014 olanlar önceliklidir. 2-Mezuniyet yılı aynı ise okul türü anadolu,teknik lise olanlar önceliklidir. 3- Okul türü de aynı ise METEB içi(kendi ilindeki programlara başvuranlar öncelikli yerleştirilir) 4-METEB aynı ise OBP puanına göre (Diploma notu X 5) 5-Hepsi aynı ise yaşı küçük olan önceliklidir.

  6. merhaba bn ticaret meslek lisesi son sınıf öğrencsym muhasebe okuyorum fakat bn muhasebe tercih etmk istemioyorum bu bölümede isteyerek gitmaadm zaten ygs den aldğm puanda bya bi düşük ygs3 puanım 144 bn antalya veya izmir adalet istiyorum okulumda bi 40 45 puan verse buralara yerleşebilirmiyim. yda sınvsz geçiş hakkımı kullanarak adalete gideblrmym. bilgilendirirsenz çok sevinirm iii günler teşkkrler şimdiden

  7. iyi günler ben lise son yiyecek içecek bölümü son sınıf öğrencisiyim malum okul bu sene biticek benim bölümümle ilgili meslekleri olduğu bir konu varsa linkini verirmisiniz veyahutta yazarmısınız ? saygılar sevgiler sizlerle olsun . hasan ç.

  8. mrb ben yüksek okul sac bakımı ve güzellik hizmetleri bölümü bitirdim. simdi aöf den adalet bölümünü okumak istiyorum sınava girmem gerek mi yoksa sınavsız geçiç hakkımız var mı. birde kendi bölümü 4 yıllıga tamamlamak istersem hangi bölüm seçmeliyim.

  9. merhaba iyi günler ben açıköğretim lise sınavlarına giriyorum şuan 130 kredim var alan yok ben sınavsız geçiş hakkına sahipmiyim 2014 te üniversite başvurusu yapmak isiyorum ama sadece meslek liselerine verilmiş bi hak diyorlar sınavsız geçiş bana yardımcı olabilir misiniz nasıl tercih yapabilirim şimdiden araştırıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

    • Sınavsız geçiş sadece meslek lisesi mezunlarına, mezun oldukları programın devamı niteliğindeki 2 yıllıklara geçiş yapabilmeleri için verilmiş bir haktır. Düz (genel) lise mezunlarının sınavsız geçiş hakkı bulunmamaktadır.

  10. Ben Endüstri meslek lisesi Elektronik Bölümü mezunuyum. AÖF’de sınavsız geçişle istediğim ön lisans bölümünü tercih edebilirmiyim? Mesela Dış Ticaret. Yoksa kendi alanım ile ilgili bir bölümmü seçmeliyim.

  11. merhaba ben 1980 yılı2143 okulkadlu ticaret lisesi mezunuyum yüksek okul hangi bölümleri secebiliyorum kafam çok karıştı muhasebe dişinda mesela çocuk gelişimi ..adalet gibi bölümleri seçe biliyormuyum teşekkürler

  12. merhaba

    2006 yılı tic.meslek lisesi mezunuyum 40 TL yatırarak AÖF için sınav başvurusu yaptım ,sonradan 10 TL yatırarak sınavsız geçiş yapılabileceğini öğrendim şimdi tekrar paramı yatırmam gerekiyor yoksa sınava girip aöf barajını geçemezsen 2 yıllık sınavsız hakkı kazanıyormuyum ve nerden nasıl tercih yapıyorum. Lütfen yardımcı olabilir misiniz ???
    teşekkürler

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*