2017 Ek Tercih ve Ek Yerleştirme İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

Yazımıza oy verir misiniz?

Bildiğiniz gibi 18 Ağustos 2017 tarihi itibari ile üniversiteye kayıt işlemleri tamamlandı. ÖSYM Yerleştirme işlemleri sonunda 214.430 kontenjanın boş kaldığını açıklamıştı. Şimdi asıl merak edilen yerleştiği halde kayıt yaptırmayan öğrencilerin boş bıraktıkları kontenjanların nerelerde ve ne kadar olduğu. 2017 Ek Yerleştirme ve Tercih İşlemleri ile ilgili ÖSYM kılavuzu yayınladı. Buna göre ek tercihler;

25 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapacak.

Ancak sizleri ek tercihlerle ilgili bazı temel konularda aydınlatmak istiyorum.

  • Öncelikle Üniversiteler kayıt işlemleri sonunda boş kalan kontenjanlarını ÖSYM’ye bildirecekler.
  • Merkezi yerleştirme sonucunda ön lisans yada lisans herhangi bir programa yerleşememiş olan adaylar ile özel yetenek sınavı ile alan programlara yerleşmiş yada yerleşememiş adaylar ek yerleştirme tercihinde bulunabilecekler.  (Yani adayın 2017 ÖSYS’ye başvurmuş olması  )
  • İlk yerleştirmede kontenjan kadar öğrenci almadığı için kontenjanı açık kalan ve minimum puanı oluşmamış olan programlarda, ön lisans programları için 150, lisans programları için de 180 barajını aşmış olması tercih için yeterli. Ancak kontenjanı tamamen dolduğu halde kayıt yaptırmayan adaylardan dolayı kontenjan açığı olan programlarda minimum puan oluşmuş demektir.
  • Üniversitelerin boş kalan kontenjanları ve oluşan taban puanları ÖSYM tarafından yayınlanan 2017 Ek Yerleştirme Kılavuzu ‘nda adaylara duyuruldu.
  • Ek yerleştirme tercihlerinde adayların en çok dikkat etmeleri gereken şey tercih sıralarını belirlerken puanlarına göre en çok yerleşmek istedikleri programdan en az istedikleri ama yerleştikleri mutlu olacakları programa doğru sıralama yapmaları olacaktır.
  • Tercihlerinizin geçerli olabilmesi için ek tercih ücreti olan 15 TL’nin 6 Eylül 2017 23:59’a kadar yatırılması gerekiyor.

Tercihlerinizde başarılar dilerim.

Alper TÜRKOĞLU

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*