2015 YGS Başvurularında Değişiklik Yapıldı

Yazımıza oy verir misiniz?

ÖSYM Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nde 2015 başvurularında değişiklik yaptı. Önceki yıllarda adaylar önce başvuru ücreti ödeyerek daha sonra ÖSYM merkezi aracılığı ile başvuru yapıyordu. 2015 YGS başvurularında öğrenci önce ÖSYM başvuru merkezi aracılığı ile başvurusunu yapacak, ücreti daha sonra anlaşmalı bankalara ödeyebilecek. Bu değişikliğe neden olan ise adayların önceki süreçte bankaya para yatırdıktan sonra işlemin bittiğini düşünerek ÖSYM merkezi aracılığı ile yapmaları gereken başvuru işlemini tamamlamıyor olmaları idi. Bu şekilde para yatırdığı halde zamanında başvuru yapmayan pek çok adayın mağdur olması ÖSYM’yi (Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi) harekete geçirdi.

Bu yıl adaylar YGS (Yüksek Öğretime Geçiş) sınavı için 5-19 Ocak 2014 tarihlerinde önce sınav koordinatör merkezi olan okullar yada başvuru merkezlerine giderek kişisel bilgileri ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini verecekler. Daha sonra 5-20 Ocak 2014 tarihlerinde anlaşmalı bankalar yada ÖSYM’nin internet adresindeki ödeme ekranından ücret yatırarak başvurularını tamamlayacak.

Koordinatör merkezi yada başvuru merkezi aracılığı ile başvuru yaptığı halde zamanında ödeme yapmayan adayların başvurusu onaylanmayacak ve geçersiz sayılacaktır.

 

6 yorum

  1. Merhaba,

    Şişli endüstri meslek lisesi motor bölümü 2002 yılı mezunuyum.Sınavsız geçiş ile geçiş yaparak yüksek öğrenim yapmayı planlamaktayım. Önerebileceğiniz bölümler hangileridir ? Sınavsız geçiş yaptığımda açık öğretim gibi sadece sorumlu olduğumuz derslerden mi sınava giriyoruz veya örgün ögretim gibi okulda eğitim alma gibi bir zorunluluğu var mıdır ? Bu konular hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim .

    Saygılarımla,

    • Aşağıdaki bölümlere sınavsız geçiş hakkınız var. Öneride bulunmuyorum. Eğer açıköğretim bölümü seçerseniz sadece sınavlara girersiniz. Örgün seçtiğinizde derslere devam mecburiyeti var. Mezuniyet önceliğinden dolayı çoğu bölüme yerleşememe durumunuz olabilir.
      Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2
      Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı 2
      Endüstriyel Kalıpçılık 2
      Gemi Makineleri İşletme 2
      Grafik Tasarımı 2
      İş Makineleri Operatörlüğü 2
      Makine 2
      Mekatronik 2
      Metalurji 2
      Oto Boya ve Karoseri 2
      Otomotiv Teknolojisi 2
      Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2
      Sondaj Teknolojisi 2
      Tarım Makineleri 2
      Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi 2

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*