2015 LYS Sonuçları Açıklandı.

Yazımıza oy verir misiniz?
LYS’ye giren öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi.  Sınav sonuçları az önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. LYS’ye giren adaylar sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine; TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifrelerini girerek öğrenebilirler. LYS sınav sonuçları için ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.
ÖSYM’DEN LYS SINAV SONUÇLARI İÇİN UYARI!
ÖSYM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Değerli Adaylar, http://osym.win9.ws/lys2015.xhtml gibi sahte hesaplardan giriş yapmayınız ve kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız!” ifadelerine yer veren ÖSYM, “Merkezimiz sitesi http://www.osym.gov.tr olup, gov.tr uzantılı olmayan hiçbir adrese giriş yapmayınız, kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız!” dedi.
“Merkezimize ait olmayan hesaplardan kimlik bilgileri paylaşıldığında yasal sorumluluğun kişilere ait olacağını unutmayınız!” uyarısında bulundu.

46 yorum

  1. meraba hocam ben sağlık meslek lisesi çıkışlıyım ve üniversitede seçeceğim bölüm ygs-2 ile öğrenci alıyor ve aynı zamanda sınavsız geçiş yaptığım bir bölüm ama olmadı bu sene ygs ile kazanacam inşAllah. benim sorum lys sonucunda y-ygs-2 bölümünde ek puanlı yerleştirmede puan yazmıyor ama y-ygs-6 nın olduğu bölümde yazıyor. neden yazmıyor? arkadaşımda(aynı okuldan mezun olduk) yazıyor ama o lys de tm1 tm2 tm3 ts1 ts2 den girmiş lysye girme şartı mı var 0.18 lik puanı almak için? yardımcı olursanız sevinirim

  2. Hocam bozkir bilene çıkmadı maalesef mimari resterasyona ek tercih de yerlesme şansım varmı yoksa ikinci öğretim yazayım başka yerleri bu sene bir yere yerlesirmiyim cevabinizi bekliyorum

  3. Alper hocam ben 2014 meslek lisesinden mezun olmuştum bu sene sinavsiz gecis hâkimi kullandım ama ne bozkır myo okula mimari restorasyon nede ormancilik bölümüne yerlesemedim hep birinci öğretim yazdım onun icin mi yerlesemedim eylüldeki ek tercihlerde ikinci öğretim o olarak yaşamda cikar mi bide hocam uzak öğretim var ormanlık mersin üniversitesinde yazsam çıkma ihtimali varmı şimdiden cevabı bizi bekliyorum teşekkür ederim

  4. Hocam iyi akşamlar benim obp puan 355 sivas cumhuriyet üniversitesi ikinci öğretim ve acık üniversiteleri terch ettim gelme ihtmali nedir
    Bu arada bölümüm çocuk gelişim hocam

  5. hocam iş sağlığı ve güvenliği için hangi meslek lisesi bölümlerine sınavsız geçiş hakkı verildi mesela makineye bu sene mi verildi yoksa geçen senede varmıydı??

  6. Hocam merhaba benim Sınavsız geçişle puanım 368,95 bilgisayar bölümü okudum sizce bölümüm dışına çıkmam benim için iyi olur mu ? Bana önerebileceğiniz Bölümler var mı yardımcı olursanız çok sevinirim.

  7. Hocam alternatif enerji kaynakları teknolojisi ve nükleer teknoloji ve radyasyon güvenliği bölümleri hakkında internetten yeterli bilgi bulamadım. Bu bölümlerin ders içerikleri atölye ağırlıklı mı yoksa teorik mi?

  8. Selam hocam, ben endüstri meslek lisesi mezunuyum (2014) aynı okulun aynı bölümünü hem sınavsız geçiş olarak, hemde YGS puanı ile tercih edebilir miyim ? o şekilde yerleşme şansımı yükseltmiş olur muyum? şimdiden teşekkürler 🙂

    • Siz tercihlerde tek tercih olarak kod gireceksiniz. Önce avantajlı olduğunuz sınavsız geçiş değerlerinizle değerlendirilirsiniz, orada olmuyorsa YGS kontenjanına puanlı olarak bakılır. (Ayrı ayrı tercih etme olmuyor)

  9. Hocam şimdi ben geçen sene meslek lisesi elektrik elektronik bölümünden mezun oldum sadece ygs girdim ygs 5 ve 6dan barajı geçtim ve 2 yıllık elektronik teknolojisi tercih ettim kazandım ve gitmedim bu sene puanım düşermi ve bu tercih sınavsız geçiş sayılıyormu

  10. Hocam iyi günler ben 2014 yılı muhasebe bölümü mezunuyum bu sene 4 yıllık üniversite için hazırladım fakat beklediğimiz puan gelmedi sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum düzce üniversiesi sosyal güvenlik istiyorum 34 sınavsız geçiş kontenjanı var opb 299 ile alıyor benim 312 gelme şansı var mı bu sene teşekkürler

  11. Merhaba hocam sinavsiz gecis tercihlerimizi neye göre verecegiz ? Aydınlatırsanız cok iyi olur OBP ye göre mi alınıyor? Birde tercih yapmak icin isimize yarayacak bir site verirmisinz ?

  12. Hocam şimdi diyorsunuz daha önce tercih yapıp yerleşenler yine dogru tercih yapıp yerleşme imkanı var diyorsun. Bu sınavsız geçiş hakkı 1 tane değilmi yoksa bunun bir sınırlaması yokmu.

  13. Hocam iki adet sorum var.
    1- 3 arkadaş şehir dışına sınavsız geçiş yapacağız. istediğimiz bölüme geçen sene son yerleşen 14,2,D,94 OBP ise 295. Bizim durumumuz ise 15,2,D,95 ama OBP’ler 300, 293, 284 şeklinde. Yerleşme şansımız var mıdır?

    2- Elektrik-Elektronik Teknolojisi mezunu olarak sınavsız geçiş yaparken dikkat etmemiz gereken bölüm sizce nedir? Elektrik-Elektronik mühendisliği istiyoruz yani bu mühendisliğe en yakın Elektrik bölümünü mü okumak mantıklı yoksa örneğin biyomedikal cihaz teknolojisi mi? DGS yi kazanırsak derslerin eşleşme durumu varmış sanırım aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

  14. hocam internette gördm puandan çok sıralamaya göre tercih yapın diyorlardı da bizim bir sıralamamız yok sınavsız geçiş olacağı için biz obp ile mi yapıyoruz ? en çok istediğimizden başlayarak ?

  15. Hocam bu sınavsız geçiş bölümlerinde yerleştirme önceliği kısmı çizgi olan okullar, sadece ygs puanıyla mı öğrenci alıyor yoksa sınavsız geçişle de almış ama dolmadığı için ygs puanıyla da öğrenci almış demek mi oluyor? sınavsız geçişle oraları tercih edebilir miyim?

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*