2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 7 Temmuz 2014

Yazımıza oy verir misiniz?

7 Temmuz 2014 itibari ile  yayınlanan kılavuz.
02.07.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararları ve Üniversitelerin düzeltme/değişiklik talepleri doğrultusunda güncellenen asıl Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzu yayınlandı. Kılavuzun güncellenmiş haline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için tıklayınız.

 

30 yorum

  1. s.a hocam ben bu yıl sınava hazırlanıyorum düz lise çıkışlıyım özel ve vakıf üni. tercih vericem 2 yıllık sağlık bölümlerini …özel ve vakıf üni. 140 barajını aştıktan sonra diploma notum 37 puan getiriyor sizce sözelci olmama ragmen 170 180le saglık bölümleri gelir mi? özel ve vakıflara olan talep nedir ?

  2. mrb hocam ben tercilerimi yaptım 2 yıllık özel üni ücretli bölüm yazdım gelme olasılığı % kaçtır hocam bide devlet üni de benım sıramam 2 puan yüksek örn olarak 15…. benimde 17…. gbi olabilirmi hocam şimdiden iyi günler

  3. Hocam ilk tercihim olan üniversite de özel koşul olarak 46 yazıyor bunun anlamı isteyen ögrencilere ingilizce hazırlık programı uygulanıyormuş. 2 yıllık elektrik programı. Eğer orası çıkarsa 3 yıl mı okuyacam hazırlık sınıfıyla ? Teşekkürler.

  4. merhabalar.Ben lisede web tasarım okudum.Hangi mtokları seçebilirim.Ösym nın kontejyan klavuzundan baktım.elektrık elektronık ıle ılgılı hıcbırsey yazmıyor ama genede elektrik elektronik bölümünü seçebiliyorum.Bana hangi bölümleri seçebilmem hakkında bilgi verırmısnız.

    • Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4
      Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4
      Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4
      Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4
      Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)4 MF-4
      Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4

  5. Meraba. 2012 de endüstri meslek lisesinin elektrik bölümünden mezun oldum. o sene ygs ye girdim ve 200 puan çektim. sınavsız geçiş hakkım olduğunu bilmediğim için puanıma göre 2 yıllık elektrik bölümlerini yazdım. ve bi yer geldi. 1 yıl gittim ama bu sene gitmedim. ygs ye girdim bu yıl . 2 yıllık tercih yapacam, ama sınavsız geçiş hakkım var mı yok mu nasıl öğrenebilirim? 2012 yılında ygs puanıma göre tercih yapmıştım , ama muhtemelen sınavsız geçişten yerleştirmişlerdir beni. ve kaydım halen duruyor? sınavsız geçiş hakkım varmıdır? varsa kaydımın olması tercih yapmama engel mi?

    • Kendi alanınızdaki bölümleri YGS ile tercih etmek diye birşey zaten yok. Sistem başvuru formundan okulunuzu bölümünüzü görür ve tercihlerde kendi alanınız olduğundan sınavsız geçişle yerleştirir. (Zaten mantıklı olanda budur çünkü önce sınavsız geçişlilerin tamamı yerleştirilir kontenjan kalırsa ygs puanı ile öğrenci alınır) Tercih hakkınız var. Başvuru formunda “bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlıyım” seçeneğini işaretlemeliydiniz. İşaretlemediyseniz yerleştiğinizde eski kaydınızı sildirip yeni yerleştiğiniz yere kayıt yaptırırsınız.

  6. Merhaba hocam. Bende E.M.L. / Elektronik’den mezunum. 2 yıllık sınavsız geçiş hakkımı kullanacağım fakat girebileceğim özel(burslu) ve devlet okullarını nasıl öğrenebilirim acaba ? (İSTANBUL) Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  7. Merhaba. Sınavsız geçiş ile Elektrik-Elektronik MYO’da okumak istiyorum. 2 yıl bittiğinde DGS’yi kazanamazsan, bir sonraki sene tekrar DGS’yi deneme şansım var mı? Bir de, örneğin MYO’yu Dokuz Eylül Üni’de okudum ama kontenjandan veya herhangi bir problemden dolayı orada 4 yıllığa tamamlayamıyorum. Başka bir üniversitede devam etme şansım var mı? Teşekkürler.

  8. hocam öncelikle bu yararlı bilgi için teşekkürler. ben meslek lisesi mezunuyum elektrik elektronik elektrik bölümünü okumak istiyorum sınavsız geçiş hakkımı kullanarak. fakat bazı üniversitelerin elektrik kısmında kaç puanla nasıl öğrenci aldığı yer almamış karşısı boş . bunun anlamı nedir .?

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*