2013 YGS-LYS Üniversite Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı Mı?

Yazımıza oy verir misiniz?

ÖSYM’nin yayınlayacağı ek yerleştirme kılavuzu ile ilk tercihlerinde yerleşemeyenler boş kalan kontenjanlara yerleşmeye çalışacaklar.
2-6 Eylül tarihleri arasında yapılan üniversite kayıtlarından sonra boş kalan kontenjanlara yada merkezi yerleştirmeden sonra açılan programlara yapılacak ek yerleştirme için kılavuzun 14-15 Eylül 2013 gibi yayınlanması bekleniyor. 

Ek yerleştirmelerde bilindiği gibi daha önceki merkezi yerleştirmede herhangi bir kontenjanlı programa yerleşmiş olan adaylar tercihte bulunamayacaklar. İlk tercihlerde herhangi bir programa yerleşememiş ya da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi kontenjansız bölümlerine yerleşmiş olan adaylar ek tercih döneminde tercihte bulunabilecekler. Adaylar tercihlerini daha önce olduğu gibi ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik no ve şifreleri ile girerek yapabilecekler.

2013 ÖSYM Ek Yerleştirme Kılavuzu İNDİR (Link yayınlanınca aktif olacak)

 

18 yorum

  1. merhaba ben sınavsız geçiş yapmak istiyorum ama yerleştirme koşulları nedeniyle olmuyor kılavuza baktım diplama notum 71 bana yardımcı olurmusunuz tercihlerle ilgili çok fazla bilgim yok (TEŞEKKÜRLER)

    • Size daha önce bu konuda yeterince açıklama yapmışım. Ek yerleştirme kılavuzunu sınavsız geçiş öncelikleri doğrultusunda dikkatlice inceleyin. Sadece bir şey hatırlatayım. Daha önceden Çocuk Gelişimi 2 yıllık açık öğretim programı yoktu. Erzurum Atatürk Ün. kontenjansız olarak açılmış son tercih olarak değerlendirebilirsiniz.

  2. Hocam merhaba.Ek Kontenjan açıklanmış sanırım.Kontenjana baktımda birkaç sorum olacak?
    En küçük puan türünde bazı bölümlerin bhiç puan yazmıyor ve de 40-50kişi kontenjan boşta kaldığını gösteriyor vede bazılarında yerleştirme önceliklerindede birşey yazmamakta.Bunun anlamı nedir?
    Ve de İÖ Olan bölümlerin diğerlerinden tam olarak farkı nedir?Özel koşul ve açıklamalarda kutuda 2 yazıyor son olarak onunda ne olduğunu söylerseniz sevinirim..

    • En küçük puan kısmı boş olan programların yeni açıldığını ve ilk defa öğrenci alacağını, (40-50) hiç öğrenci almadığı için kontenjanın tamamının boş olduğunu, daha önce öğrenci almadığı için yerleştirme önceliği değeri oluşmadığını anlıyoruz. İÖ (İkinci öğretim)Mutlaka duymuş olmalısınız. Bakınız. Özel koşullarda 2 ikinci öğretimlerin harç ücretleri ile ilgili açıklamadır.

      • Daha once ogrenci almadigi derken yani ben simdi o bolumu yazsam herhangi sart belirtilmedigi icin yinede giremeyecekmiyim.Elektronikten mezunum hic sart belirtilmedigi icin mesela muhasebe bolumunu tercih edipte tutma ihtimali varmiidir.

        • Hayır dediğiniz şekilde değil. Tabi ki yine kendi alanındaki sınavsız geçiş öğrencilerinin önceliği olacaktır. Ama bu yılın mezunları yada geçen yılın mezunları, okul türü 2,3 yada 4 olanlar vs. gibi öncelikler henüz oluşmamış anlamına gelmektedir.

          • Anladim yani o bolumde bos yer kallirsa bizim yerlesme sansimiz yinede yokmu hocam? Ve de yaninda hicbirsey yazmamis ozel kosul bolumler yeni acilmis anlamina gelip bizde tercih yapabilecegizmi demmek oluyor?

            • Alan dışı bölüme her halükarda YGS puanı ile tercih edebilirsiniz. İster yeni açılmış, isterse kimse baş vurmayıp tüm kontenjanları boş kalmış olsun.

  3. hocam ben elektrik elektronik mezunuyum.ek tercihte gidip sağlık bölümlerinden birkaçını yazsam onlarıın tutma ihtimali nedir?ben sağlık bölümlerindende tercih yaptığım zaman puanım iyi olsa bile o bölümden mezun olan birinemi öncelik verilmiş olacak?Ve de tercihlerde y+lys olan puanı göz önüne alıyorduk deilmi?Diploma notu katılmış olanı.

    • Sağlık bölümlerine tabi ki sağlık meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş önceliği var. Onlar yerleştikten sonra hala kontenjan varsa sizler yerleştirilirsiniz. örneğin İlk ve Acil Yardım için Y-YGS-2 puanınızla tercihte bulunabilirsiniz.

  4. selamun aleyküm ben ticaret mezunuyum ilahiyat okumak istiyorum kayıt için gittim bana ek tercih yaptınmı sordular yapmadım ygsye girdim 40 altı aldım ne yapmam lazım okuyabilirmiyim bu sene ek tercih hakkı kullanabilirmiyim

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*