2013 ÖSYS Kontenjanları Kılavuzu Son Hali Yayımlandı (3 Temmuz 2013)

Yazımıza oy verir misiniz?

ÖSYS tarafından 24 Haziran 2013 tarihinde yayınlanan ön bilgi kılavuzundan sonra adaylar kesin kılavuzun yayınlanmasını bekliyordu. 3 Temmuz 2013 tarihi itibari ile son şeklini alan kılavuz da ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlandı.  Adayların tercih işlemleri, 2 yıllık, 4 yıllık okulların 2012 yerleştirme bilgileri, kontenjanları ve koşullarını görmelerini sağlayacak kılavuzda okullar ve bölümler farklı tablolar halinde sunuldu. Aşağıdaki bağlantılardan ilgili kılavuz dosyalarını indirebilirsiniz.

Tercih işlemleri 08 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 18 Temmuz Perşembe günü sona erecektir. Tercih klavuzu ÖSYM sitesinde yayımlanmıştır. 2013-2014 Üniversite kayıtları ise 12-20 Ağustos 2013 tarihi olarak yeniden belirlenmiştir. Ayrıntılı bilgi için; www.osym.gov.tr (Ayrıca tercihlerle ilgili olarak ÖSYM rehberlik sayfası için: rehberlik.osym.gov.tr incelenebilir)

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (3 Temmuz 2013)

Tablolar

10 yorum

  1. Merhaba
    Ben sınavsız olarak geçiş yapmak istiyorum..Fakat benim bölüm elektronik.oturduğum yerdeki meslekyüksek okulundada var.Ama ösymin tercih kılavuzunda benim okulda o bölüm gözükmüyor.3-4 alakasız bölüm var.nasıl tercih yapacağım..

    • Evet yapabilirsiniz. Zaten Tablo-3A’dan alanınızla ilgili yapacağınız tercihler sınavsız geçiş kapsamında, alan dışı tercihleriniz YGS puanı ile değerlendirilecektir.

  2. selamün aleyküm hocam ben şimdi ygs için bankaya kırk lira yatırdım…ama bilgisayar üzerinden kayıt yaptıramadım geç kaldım…bu nedenlede sınavada giremedim… bu sene benim 2 yıllıga geçiş hakkım varmı yokmu…yada başka bi imkanım varmı?

    • Siz sadece para yatırmışsınız, başvuru yapmamışsınız. Bu nedenle bu yıl için tercih hakkınız yok. Yalnız şunu da hatırlatayım, YGS başvurusunu internet üzerinden bireysel olarak yapabilmek için son 2 yıl içinde başvuru yapmış olmanız ve elinizde aday şifreniz olması gerekiyor. İlk başvurunuz ise mutlaka ÖSYM bürolarından başvuru yapabilirsiniz.

  3. hocam bu koşullar bölümüne tıklanmıyoki nası bakcaz klavuzda koşul uymazsa tercih geçersiz sayılır gibi bişey diyo ben ösym sitesinden girmedim ama sizin siteden girdim 3A 3B YAZANDAN

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*